به گزارش راهبرد معاصر وزارت خزانهداری آمریکا امروز جمعه اسامی چندین فرد و شرکت را به دلیل حمایت از حزبالله لبنان در فهرست تحریمها قرار داده است.
وزارت خزانهداری آمریکا گفته اعضای یک شبکه مستقر در لبنان و کویت را که حزبالله لبنان را تأمین مالی میکنند در فهرست تحریمها قرار داده است.
خزانهداری آمریکا گفته علاوه بر این، «شبکهای از تسهیلگران مالی و شرکتهای صوری حامی حزبلله و نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران» را نیز در فهرست SDN قرار داده است.
«آندری گاکی»، مدیر دفتر کنترل داراییهای خارجی خزانهداری آمریکا ادعا کرد: «حزبالله و نیروی قدس سپاه کماکان از نظام مالی بینالملل برای تأمین مالی اقدامات تروریستی سوءاستفاده میکند. ایالات متحده برای اقدام در جهت مختل کردن شبکههای حامی حزبالله و نیروی قدس سپاه تردید به خود راه نخواهد داد.»
بیانیهای که روی وبسایت وزارت خزانهداری قرار گرفته نشان میدهد این تحریمها ۱۳ فرد و ۸ شرکت را هدف گرفتهاند. اشخاص تحریمشده اتباع ایران، چین، کویت و لبنان هستند. شرکتهای تحریمشده نیز در امارات و هنگکنگ مستقر هستند.
مذاکرات وین و دولت بایدن
این تحریمها در شرایطی اعمال شدهاند که دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینههای لازم برای بازگشت کشورش به توافق هستهای برجام را فراهم کند.
تا کنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرفهای برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرفها میگویند پیشرفتهای ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پارهای اختلافات کماکان باقی است.
یکی از زمینههای اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریمهایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمیتواند درباره عدم خروج دوباره دولتهای بعدی آمریکا از برجام بدهد.
مضاف بر این، مقامهای دولت آمریکا پیش از این تصریح کردهاند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان «سکویی» جهت پرداختن به سایر اختلافات از جمله مسائل موشکی و منطقهای استفاده کنند.
اخیراً مقام معظم رهبری در جلسهای تأکید کردند آمریکاییها خواستار گنجاندن بندی در توافق هستهای برجام برای ملزم کردن ایران به گفتوگو بر سر مسائل موشکی و منطقهای هستند.
رهبر انقلاب اسلامی چهارشنبه هفته گذشته در آخرین دیدار با دولت دوازدهم خاطرنشان کردند: «آمریکاییها در زبان و وعده میگویند تحریمها را بر میداریم اما تحریمها را برنداشتند و برنمیدارند، ضمن آنکه شرط هم میگذارند و میگویند که باید در همین توافق جملهای بگنجانید که بعداً درباره برخی موضوعات صحبت شود و گرنه توافقی نخواهیم داشت.»
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: «آنها میخواهند با گذاشتن این جمله، بهانهای برای دخالتهای بعدی خود درباره اصل برجام و مسائل موشکی و منطقهای فراهم کنند و اگر ایران حاضر به بحث درباره آنها نشود بگویند توافق را نقض کردهاید و توافق، بیتوافق.»
جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریمها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستیآزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجلهای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.
جنگ اقتصادی علیه ایران
دولت آمریکا در راستای اهداف خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی اسلامی ایران و پیشبرد جنگ اقتصادی علیه این کشور تحریمهایی را به بهانههای مختلف وضع کرده است. واشنگتن شرکتهای آمریکایی و شرکتهای مستقر در کشورهای ثالث را به تبعیت از این تحریمها ملزم میکند./فارس