فارین پالسی؛ شکست کامل سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران-راهبرد معاصر

فارین پالسی؛ شکست کامل سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران

یک نشریه آمریکایی در گزارشی به نقل از دیپلمات‌های سابق و کارشناسان بین‌المللی تصریح کرد که سیاست «فشار حداکثری» آمریکا علیه ایران کاملاً شکست خورد و ایران هیچ هراسی از آمریکا ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۰ - ۰۸ مهر ۱۴۰۰ - 2021 September 30
کد خبر: ۱۰۳۹۹۸

به گزارش راهبرد معاصر، «دنیس راس» مسئول امور ایران در دستگاه دیپلماسی آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» با اشاره به سیاست‌های دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در غرب آسیا (خاورمیانه) و خروج این کشور از افغانستان تصریح کرد: «ایرانی‌ها به وضوح دیگر هراسی از ما ندارند که این به خودی خود به مفهوم آن است که ما در حقیقت نه در موضوع هسته‌ای و نه در منطقه، دیگر سطحی از بازدارندگی نداریم».

راس سیاست‌های اشتباه ایالات متحده در پیشبرد کارزار فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی را نتیجه وضعیت فعلی دانست که در برنامه هسته‌ای ایران به وجود آمده است.

وی در این خصوص ادامه داد: «ایران در حال حاضر نوعی از رویکرد فشار حداکثری را در قبال ایالات متحده در پیش گرفته است و رویکرد ترامپ را در قبال ما به کار گرفته است و این انتظار وجود دارد که ما قبول خواهیم کرد».

سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران کاملاً شکست خورد

نشریه آمریکایی فارین پالسی در گزارش خود با اشاره به اظهارات راس نوشت، در سال ۲۰۱۸، ترامپ با حمایت مشتاقانه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی به صورت یکجانبه از برجام خارج شد و سیاست «فشار حداکثری» را علیه ایران در پیش گرفت که شامل وضع تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران نیز می‌شد به این امید که ایران را مجدداً برای پذیرش توافق مورد قبول ایالات متحده، به میز مذاکره بازگرداند که این تلاش کاملاً شکست خورد و شرط بندی نتانیاهو مبنی بر این که ایران تحت فشار تحریم‌ها سقوط خواهد کرد یا ترامپ مجبور به حمله نظامی به ایران می‌شود، اشتباه از کار درآمد.

آمریکا می‌خواهد همچنان در غرب آسیا مداخله داشته باشد

این نشریه آمریکایی به بخشی از تلاش‌های آمریکا برای ادامه مداخله در منطقه غرب آسیا نیز اشاره کرد و نوشت که روز دوشنبه هفته جاری، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا برای رسیدگی به مسئله جنگ ریاض در یمن به عربستان سعودی رفت که نشان می‌دهد که واشنگتن قصد دارد همچنان در منطقه تعامل و مشارکت داشته باشد.

فارین پالسی در ادامه به توانمندی‌های هسته‌ای ایران اشاره کرد و نوشت، خواه ایران به نقطه ساخت آشکار یک سلاح اتمی برسد یا خیر، نگرانی مهم تری وجود دارد و آن این است که همچون ژاپن، دانش و اورانیوم غنی‌شده را برای ساخت سریع سلاح اتمی داشته باشند و این امر توازن قدرت در منطقه را به طرز چشمگیری تغییر می‌دهد.

این گزارش در حالی از سلاح اتمی سخن به میان آورده است که ایران بار‌ها تأکید کرده که به هیچ عنوان به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست.

ایران در حال حاضر اولویت آمریکا نیست

این نشریه آمریکایی سپس به افزایش بی‌اعتمادی صهیونیست‌ها، سعودی‌ها و دیگر همپیمانان آمریکا همچون امارات به واشنگتن اشاره کرد و به نقل از «عاموس هارل» ستون نویس روزنامه «هاآرتص» نوشت: «نگرانی زیادی درباره آن چه در افغانستان رخ داد، وجود دارد و برای اسرائیلی‌ها روشن شد که اولویت‌های آمریکا در حال حاضر، چین و کوید و تغییرات اقلیمی هستند و ایران جزء سه اولویت برتر نیست».

خرابکاری صهیونیست‌ها در ایران به دلیل ناتوانی در رویارویی با تهران

هارل در مصاحبه‌ای به خرابکاری‌های رژیم صهیونیستی علیه ایران اشاره کرد و گفت از آن جایی که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی، ارتش این رژیم را برای اقدام نظامی علیه ایران آماده نکرده است، کارشناسان امنیتی رژیم صهیونیستی با عجله در حال بحث درباره گزینه‌های جدید از جمله اقدامات خرابکارانه‌ای، چون ترور دانشمندان هسته‌ای ایران هستند.

ناتوانی آمریکا در منزوی کردن ایران

فارین پالسی سپس به ناکارآمدی آمریکا در منزوی کردن ایران در جامعه بین‌الملل نیز اشاره کرد و کشور‌های مهمی که زمانی به ائتلاف تحت رهبری آمریکا پیوسته بودند، هم‌اکنون در حال همکاری با ایران هستند مثل چین که برای تجارت مجدد با تهران ابراز آمادگی کرده است و خرید نفت از ایران را از سرگرفته است.

از طرف دیگر، جمهوری اسلامی ایران ارسال سوخت به حزب‌الله لبنان از طریق سوریه را از سرگرفته است و در روز‌های گذشته، پکن درخواست تهران برای پیوستن به سازمان همکاری شانگ‌های را پذیرفته است.

یران در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشور‌های موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. اما علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند. با این حال، تاکنون شش دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام بی‌نتیجه مانده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده، اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است.

یکی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر