به گزارش راهبرد معاصر؛ وزیر خارجه آمریکا بعد از حضور در جلسه مجلس سنا مدعی شد گزارشهای اطلاعاتی نشان نمیدهند ولیعهد رژیم سعودی در قتل روزنامهنگار منتقد سعودی نقش داشته است.
«مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا گفت: تمامی اطلاعات درباره قتل «جمال خاشقچی»، روزنامهنگار منتقد سعودی را مطالعه کرده. او گفت: تا کنون، ارتباطی بین این جنایت و «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی وجود ندارد.
پامپئو بعد از حضور در نشست غیرعلنی با نمایندگان مجلس سنا درباره عربستان سعودی گفت: «هیچ گزارشی مستقیمی مبنی بر اینکه ولیعهد [سعودی]دستور قتل خاشقچی را صادر کرده وجود ندارد. این تنها چیزی است که به صورت علنی میتوانم بگویم.»
روزنامه واشنگتنپست دو هفته پیش به نقل از منابع مطلع گزارش داده بود جمعبندی سیا این است که دستور ترور خاشقچی را ولیعهد سعودی صادر کرده است. ارزیابی سیا موید شواهد دیگری بود که قبلتر از آن در تأیید نقش محمد بن سلمان در این پرونده ترور به دست آمده بود.
خاشقچی آخرین بار روز ۱۰ مهرماه (۲ اکتبر) در حال ورود به ساختمان کنسولگری عربستان سعودی در استانبول دیده شد و بعد از آن رسانهها گزارش دادهاند که ناپدید شده است.
چند روز بعد، مقامهای ترکیهای اعلام کردند او در داخل این ساختمان کشته شده و بدنش قطعه قطعه شده است.
آنکارا اعلام کرد همزمان با ورود خاشقچی به ساختمان کنسولگری ۱۵ مقام امنیتی عربستان سعودی نیز با دو پرواز وارد استانبول شده و پس از مدت کوتاهی ترکیه را ترک کردهاند.
مقامهای سعودی، در نخستین واکنش بدون ارائه هیچ مستنداتی این روایت را رد و ادعا کردند خاشقچی، ساختمان را زنده و سالم ترک کرده است.
بعد از بالا گرفتن فشارهای دولت ترکیه، رسانههای بینالمللی و افکار عمومی عربستان سعودی سرانجام روز ۲۸ مهر مجبور شد به کشته شدن خاشقچی داخل ساختمان کنسولگری عربستان سعودی در استانبول اعتراف کند.
عربستان سعودی از آن به بعد روایتهای متنوعی و متناقضی درباره نحوه قتل خاشقچی ارائه کرده است. دادستان کل سعودی در نخستین روایت مدعی شده بود خاشقچی بعد از «درگیری» با چند نفر داخل ساختمان کنسولگری «فوت» کرده است.
روایت عربستان سعودی که با هدف تبرئه عوامل رده بالای حکومتی از مشارکت در قتل روزنامهنگار منتقد طراحی شده بود با تردید عمومی در دنیا مواجه شد.
جمال خاشقجی، متولد ۱۳ اکتبر ۱۹۵۸ (۲۱ مهرماه ۱۳۳۷ شمسی) بود. او قبلاً سردبیر روزنامه «الوطن» و بعد از آن مدیر شبکه خبری «العرب» بود.
خاشقجی سپتامبر ۲۰۱۷ از عربستان متواری شد و بعد از آن به عنوان ستوننویس «واشنگتنپست» مقالههایی در انتقاد از برخی سیاستهای کشورش به ویژه «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی منتشر کرد.
وی از جمله منتقدان صریح دخالت نظامی ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی در کشور یمن بود.