اسرائیل با مهمترین طرح اقتصادی امارات مخالفت کرد-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

اسرائیل با مهمترین طرح اقتصادی امارات مخالفت کرد

خوش رقصی‌های همیشگی امارات برای رژیم صهیونیستی کارساز نبود و اکنون وزارت محیط زیست اسرائیل با انتقال نفت این امرنشین به اروپا از طریق خطوط نفت ایلات و عسقلان مخالفت کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۲ - ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 10
کد خبر: ۱۰۹۱۱۸

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه «رای الیوم» در بخشی از گزارش خود نوشت، مخالفت وزارت محیط زیست رژیم صهیونیستی با طرح مشترک اسرائیل و امارات برای انتقال نفت و مشتقات نفتی امارات از طریق خطوط ایلات و عسقلان به اروپا ضربه بزرگی به بزرگترین توافق‌های اقتصادی دو طرف در چارچوب توافق صلح «آبراهام» وارد کرده است.

به نوشته روزنامه رای الیوم، طول خط نفتی مذکور حدود ۲۵۴ کیلومتر است که می‌تواند روزانه ۶۰۰ هزار بشکه نفت را از امارات به بازار‌های اروپایی منتقل کند. عملی شدن این طرح می‌توانست سالانه بیش از یک میلیارد دلار برای رژیم اسرائیل درآمد داشته باشد و تحرکات تجاری را در بندر عسقلان فعال سازد.

روزنامه رای الیوم افزود: دلیل مخالفت وزارت محیط زیست اسرائیل با این طرح، مسائل مربوط به محیط زیست و نگرانی ناشی از نشت نفت در آب‌های خلیج عقبه یا سرزمین‌های اشغال شده اعلام شده است که لوله‌های نفتی از آنجا عبور می‌کنند. اما شاید این مخالفت دارای رنگ و بوی امنیتی باشد. این احتمال آمطرح است که خطوط انتقال از سوی گروه‌های مسلح فلسطینی هدف قرار گیرند. همانطوری که پیش از این خطوط انتقال گاز مصر به سرزمین‌های اشغال شده از طریق صحرای سینا هدف گرفته شدند و رژیم اسرائیل و مصر مجبور به تعطیلی آن شدند.

در بخشی از گزارش روزنامه رای الیوم می‌خوانیم، مصر بزرگترین بازنده طرح اماراتی – اسرائیلی بود. عملیاتی شدن این طرح می‌توانست درآمد‌های مالی مصر در این شرایط سخت کاهش دهد. این زیان تنها به سبب نادیده گرفتن کانال سوئر نبود. بلکه خطوط نفتی «سومد» مصر هم که باقی مانده نفت نفتکش‌ها در کانال سوئر را به بندر اسکندریه منتقل و از آنجا به بازار‌های اروپایی صادر می‌کرد هم از این طرح زیان می‌دید. عادی سازی روابط اقتصادی، امنیتی و نظامی امارات با رژیم اشغالگر عصبانیت سردمداران مصر و تنش در روابط مصر و امارات را به دنبال داشت. اما مصر به دلیل نیاز به سرمایه گذاری‌های امارات بر روی این نگرانی سرپوش نهاد.

در بخش پایانی گزارش آمده است: عادی سازی روابط امارات با رژیم اسرائیل و نادیده گرفتن اصول ملی عربی بزرگترین اشتباه بود. رژیم اشغالگر در نبرد «سیف القدس» نتوانست از خود دفاع کند. موشک‌های مقاومت طی ۱۱ روز توانستند این رژیم را در سراسر جهان منزوی کنند؛ این رژیم مجبور به تعطیلی فرودگاه‌های خود شد و ۶ میلیون شهروندان آن به پناهگاه‌ها پناه بردند؛ این رژیم نمی‌تواند از منافع امارات حمایت کند و امارات هم باید این موضوع را درک کند که زمان تغییر کرده است./تحریریه

مطالب مرتبط
ارسال نظر