توضیح سفیر عراق درباره حاشیه‌های خوابگاه نیکان سفیر پاکستان: به‌زودی تفاهم بهتری میان آمریکا و ایران حاصل می‌شود حملات توپخانه‌ای و پهپادی عربستان به مناطق مرزی صعده ادعای ترامپ: جنگ با ایران بعد از انتخابات میان دوره‌ای آمریکا پایان می‌یابد واکنش غریب آبادی به تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام: با این فضاسازی‌ها، در شورای امنیت کاری از پیش نمی‌برید  درگیری در جنوب یمن/ وزیر دفاع دولت مستعفی ناپدید شد پارلمان صربستان منحل شد / برگزاری انتخابات زودهنگام در پی درگیری‌های سیاسی داخلی آمریکا شکار زیرسطحی ارتش خود را از سوی ایران تایید کرد سفارت ایران: همسویی انگلیس با سیاست‌های آمریکا تنها دیوار بی‌اعتمادی را تعمیق می‌کند فوری/ حمله موشکی آمریکا به نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارگ آمریکا ۲۷ شرکت هواپیمایی ایرانی را تحریم کرد کره جنوبی: تیمی را برای ارزیابی شرایط تنگه هرمز به خاورمیانه اعزام کرده‌ایم جدیدترین ادعا‌های ترامپ علیه ایران ترکیه تجهیزات و نیروی نظامی به شمال عراق اعزام کرد واکنش شدید وزارت خارجه نسبت به حملات آمریکا علیه شناور‌های ایرانی مجری زن تلویزیون مصر به اعدام محکوم شد / سارا خلیفه کیست؟ / پای باند‌های مواد مخدر در میان است

مسکو: آمریکا باید در سیاست های تحریمی خود علیه ایران بازنگری کند

مسکو: آمریکا باید در سیاست های تحریمی خود علیه ایران بازنگری کند معاون وزیر امور خارجه روسیه در عمل نشان دهد که در سیاست تحریم‌هایی سال‌های اخیر در حال بازنگری است و به ایران فرصت داده شود که از مزایای اقتصادی برجام بهره‌مند شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۱ - ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 11
کد خبر: ۱۰۹۳۲۶

به گزارش راهبرد معاصر «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز (پنجشنبه) تأکید کرد که واشنگتن باید به طور مؤثر قصد خود را برای بازنگری در سیاست تحریمی خود علیه تهران به منظور احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در مورد برنامه هسته ای نشان دهد.

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «تاس»، معاون «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه با تأکید بر لزوم لغو تحریم‌های آمریکا علیه ایران گفت: «حداکثر تلاش باید به منظور تضمین احیای «تنظیمات کارخانه‌ای» برجام صورت گیرد... نیاز به اراده سیاسی است. مهم است که ایالات متحده ثابت کند و در عمل نشان دهد که سیاست تحریم‌هایی که در سال‌های اخیر اعمال شده است، در حال بازنگری است و به ایران فرصت داده شود که از مزایای اقتصادی که در بسته توافقاتی که در قلب برجام قرار دارد، بهره‌مند شود».

معاون وزیر خارجه روسیه در ادامه از ایران درخواست کرد تا گام‌‌هایی را برای اطمینان بخشی به دیگر اعضای برجام در پیش گیرد.

وی در این خصوص گفت: «طرف ایرانی باید یکسری اقدامات را انجام دهد تا برای دیگر طرف‌های این توافق و قطعاً آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شفاف‌سازی کند که هیچ‌گونه انحرافی از پارامترهای برجام در زمینه هسته‌ای وجود ندارد».

وی با تأکید بر لزوم اجرای کامل مفاد برجام توسط تمامی طرف‌های امضاکننده این توافق گفت که طرف‌ها باید به اجرای برجام به شکل اولیه آن بازگردند و برای تحقق این هدف، ادامه مذاکرات «بر اساس پیشرفت‌هایی که در ۲۰ ژوئن (دور ششم مذاکرات برجامی) در وین حاصل شد»، حائز اهمیت است.

ریابکوف توضیح داد: «یک اساس منسجم در آن جا وجود داشت و راه‌حل‌های منطقی برای شماری از جنبه‌های ضروری وجود دارد اما قطعاً در خصوص تمامی موارد در آن زمان (دور ششم مذاکرات) توافق صورت نگرفت».

اظهارات ریابکوف در آستانه دور جدید مذاکرات وین برای احیای برجام در حالی مطرح شده است که روز سه‌شنبه هفته جاری (۱۸ آبان ماه)، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا «وضعیت اضطراری ملی» در قبال ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد.

در بیانیه بایدن که توسط کاخ سفید منتشر شده، آمده است در ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ (۲۳ آبان ۱۳۵۸) رئیس جمهور وقت، وضعیت اضطراری ملی را درباره ایران اعلام کرد تا با تهدید فوق‌العاده و غیرمعمولی که برای امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا به دلیل شرایط در ایران ایجاد شده بود، تعامل شود.

تا کنون شش دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است.

یکی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد.

گفتنی است مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ قرار است هشتم آذر ماه در وین برگزار شود. باقری پیش از این نیز به بروکسل سفر و با «انریکه مورا» هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام دیدار و از آن جا به مسکو رفت و با «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه ملاقات کرد. وی همچنین هفته گذشته با همتای چینی تلفنی گفت‌وگو و بعد از گفت‌وگوی تلفنی با انریکه مورا توافق شد که مذاکرات هشتم آذر ماه در وین برگزار شود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار