سفر ابو محمد جولانی به جمهوری آذربایجان شروط پ. ک. ک برای ورود به عرصه سیاسی: آزادی «عبدالله اوجالان»، خواسته اصلی ما برای ادامه روند صلح است موارد اختلافی میان حماس و اسرائیل در مذاکرات آتش‌بس واکنش سازمان ملل و فیدان به خلع سلاح پ. ک. ک بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره کشته شدن یک شهروند آمریکایی در کرانه باختری اخراج دسته‌جمعی در وزارت خارجه آمریکا؛ ۱۳۵۰ دیپلمات کنار گذاشته شدند موافقت آمریکا با فروش احتمالی تجهیزات پشتیبانی A-۲۹ Super Tucano به ارتش لبنان هدیه ویژه نتانیاهو برای ترامپ اذعان هاآرتص به دستیابی هکر‌های ایرانی به اطلاعات صد‌ها مقام اسرائیلی سرکرده پ‌ک‌ک برای دومین بار خواستار خلع سلاح این گروه شد سفارت چین: به ایران موشک نداده‌ایم سفر هیئت قطری به آمریکا / جزئیات برنامه این گروه در کاخ سفید نتانیاهو: با ترامپ درباره تلاش‌ها برای آزادی زندانیان در غزه صحبت کردم بازداشت نظامیان بخش پدافند هوایی اسرائیل به اتهامات جنسی عراقچی با محمد بن سلمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد

تبعات احداث سد ایلیسو ترکیه برای ایران

کارشناس مسائل اوراسیا گفت: باید بدانیم که ایران همچنان در مورد سد ایلی‌سو واکنش جدی به عمل نیاورده است؛ این بی‌عملی می‌تواند باعث شود که برای ما مشکلات بسیاری به وجود بیاید.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۴ - ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 16
کد خبر: ۱۰۹۹۲۳

به گزارش راهبرد معاصر، ابراهیم فراهانی با اشاره به احداث سد ایلی‌سو توسط ترکیه، اظهار داشت: ترکیه درباره آب‌هایی که از این کشور سرچشمه می‌گیرد، طرح‌هایی دارد؛ به خصوص دجله در سوریه و فرات در عراق که دجله در آخر به هورالعظیم می‌رسد.

وی افزود: این کشور چند سال قبل با طرح «گاپ» برای جمع‌آوری آب‌ها و استفاده از نیروی آب با زدن سد برای تولید انرژی پاک برق اقدام کرده است و بعد از تحولاتی که منجر به تضعیف دو دولت عراق و سوریه شد، ترکیه از این فرصت استفاده کرد و پیرو نبود دولت مرکزی قوی در بغداد و دمشق، توانست حق‌آبه این کشور‌ها را کم کرده و سوء‌استفاده کند.

این کارشناس مسائل اوراسیا اضافه کرد: با اشاره به برخی از اظهارات رئیس جمهور ترکیه، افزود: در چند سال گذشته، اردوغان این نکته را متذکر شده است که اگر شما نفت دارید، من هم آب دارم و وقتی شما نفت خود را صادر می‌کنید و پول می‌گیرید، شما هم باید برای دریافت حق‌آبه خود پول پرداخت کنید.

وی تاکید کرد: باتوجه به شرایط فعلی غرب آسیا، جنگ قرن ۲۱ را بعد از جنگ ترونی، جنگ بر سر آب می‌دانند، زیرا خاورمیانه (غرب آسیا) آب کمی دارد و با توجه به تحولات زیست محیطی اتفاق افتاده، بارش‌های کم و گرم شدن زمین، اثر آن بر قسمت‌های بیابانی بسیار زیاد است.

فراهانی در پایان تصریح کرد: در مورد ایران باید بدانیم که ایران همچنان در مورد این سد واکنش جدی به عمل نیاورده است؛ این بی‌عملی می‌تواند باعث شود که برای ما مشکلات بسیاری به وجود بیاید./میزان

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار