نقشه راه رشد غیر تورمی دولت تدوین شد بر این اساس دولت در 3 سر فصل ضرورت ارائه برنامه رشد غیرتورمی راهکارهای مهار پایدار تورم و راهکارهای رشد آفرینی و رونق تولید پرداخته است.
* مهار پایدار تورم و رونق تولید
در چارچوب برنامه دو مؤلفه مهار پایدار تورم و رشد آفرینی و رونق تولید مدنظر قرار گرفته است و راهکارهای کوتاه مدت مهار پایدار تورم از طریق کاهش فشار بر تراز ارزی و مهر نوسانات ارزی و کاهش انتظارات تورمی خواهد بود.
* تراز ارزی کشور
همچنین به منظور کاهش فشار بر تراز ارزی و نوسانات آن 9 اقدام باید صورت گیرد که از جمله آنها مهار نوسانات ارزی، استفاده از دیپلماسی فعال جهت وصول منابع بلوکه شده ارزی، انعقاد پیمانهای پولی 2 یا چند جانبه، ارتقای سازوکار پیشگیری از قاچاق ارز توسط FIU، کاهش ممنوعیتهای صادراتی، تهاتر نفت، حذف تدریجی ارز ترجیحی، تقویت پیمانسپاری ارزی و تسهیل اجرای آن و ایجاد بازارهای آتی، خواهد بود.
*مدیریت خلق پول بانکی
از دیگر اقدامات، انضباطبخشی خلق پول بانکی است که بسته سیاست پولی و نظارت بانکی با محوریت بانک مرکزی و مشارکت وزارت امور اقتصادی و دارایی مشتمل بر محدودسازی رشد ماهانه ترازنامه بانکها به 2 درصد، نظارت بر کیفیت تسهیلات بانکی، ثباتبخشی به نرخ در بازار بینبانکی، تفکیکی واقعی سپردههای جاری از مدتدار تدوین شده است.
کاهش کسری بودجه
راهکارهای کوتاه مدت رفع ناترازی بودجه که از طریق تامین مالی غیرتورمی کسری بودجه 1400 انجام میشود.
1-واگذاری اموال و داراییهای دولت: رفع موانع حقوقی و تمهید زیرساختها
2-تسهیل فروش اوراق بدهی با در نظر گرفتن ملاحظات بازار سرمایه: ایجاد صندوقهای بازار پول، افزایش نقدشوندگی، کاهش سررسید
3-اعضای مشوق جهت تسریع در تسویه بدهیهای مالیاتی و مالیاتهای قطعی نشده
4- وصول حداکثری معوقات و فرارهای مالیاتی با استفاده از اطلاعات اقتصادی