تزریق واکسن متفاوت در دز سوم امکانپذیر است؟-راهبرد معاصر
احتمال وقوع طوفان لحظه‌ای در تهران علت مسمومیت تعدادی از اهالی رضوانشهر چه بود؟ تمدید مهلت پذیرش اسناد بستری مشمول تأخیر بازنشستگان کشوری تا پایان شهریورماه چه تعداد زائر ایرانی در عربستان حضور دارند؟ ۴ تذکر ضروری درباره "بار حجاج ایرانی" در فرودگاه مدینه سامانه ثبت‌نام اسکان تابستانه فرهنگیان باز شد واکنش وزارت بهداشت به سخنان ظریف درباره واکسن کرونا رصدعملیات بازرسی مقر منافقین درفرانسه به‌طور زنده توسط ایران مذاکره با طرف عربستانی برای مشارکت حجاج ایرانی در انتخابات اعلام زمان انتخاب رشته دانش‌‌آموزان+ جزئیات تشکیل پرونده قضائی برای سانحه سقوط بالگرد رئیس‌جمهور/ شناسایی اموال مالک کوروش کمپانی جزییات پرداخت «بیمه سلامت» بابت هزینه دستگاه، نوار و سوزن تست قند خون توضیح هواشناسی درباره افزایش اشعه UV در کشور هشدار سازمان بازرسی به شبکه بانکی درباره نرخ سود سپرده‌ها دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد امروز منتشر می‌شود

تزریق واکسن متفاوت در دز سوم امکانپذیر است؟

برخی از افرادی که واکیسناسیون کرونا را انجام داده اند علاقمند تا دز سوم واکسن خود را متفاوت تزریق کنند. در ادامه مزایا و معایب واکسیناسیون ترکیبی را بخوانید.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - 2021 November 23
کد خبر: ۱۱۰۹۲۱

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از پایگاه خبری مجله آمریکایی تایم، در حالی که تزریق دوز سوم واکسن کرونا (دوز تقویتی یا همان بوستر) در شماری از نقاط جهان آغاز شده است، شاید برای افراد این پرسش پیش آید که آیا می‌توان دوز سوم را متفاوت از آنچه که در دوز اول و دوم زده اید، تزریق کرد یا خیر.

به نوشته مجله تایم، هم اکنون دوز‌های تقویتی برای هرکسی که واکسن تک دوزی «جانسون اند جانسون» را دست کم دو ماه پیش تزریق کرده، توصیه می‌شود. همچنین در میان افرادی که در آمریکا واکسن‌های با فناوری mRNA که ساخت شرکت‌های «فایزر- بیون تک» و نیز مدرناست را تزریق کرده اند، امکان واکسن تقویتی برای آن دسته از افراد مسنی که دست کم شش ماه از تزریق دوز دوم شان گذشته است، افراد دارای بیماری زمینه‌ای و افرادی در معرض محیط‌های دارای ریسک بالای بیماری قرار دارند، فراهم است.

اما آنچه مسئله را پیچیده‌تر می‌کند، آن است که مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC) گفته است افرادی که واجد شرایط دوز تقویتی کرونا هستند، می‌توانند هریک از سه واکسن موجود در این کشور (فایزر- مدرنا- جانسون اند جانسون) را به عنوان دوز تقویتی مصرف کنند و فرقی ندارد نخستین بار، کدام نوع واکسن را زده اند. این رویکرد به نام «اختلاط و تطبیق» (mixing and matching) شناخته می‌شود.

مزایا و معایب واکسن ترکیبی

پاسخ به این پرسش اکنون زود است. تا کنون یک پژوهش در خصوص شیوه تزریق ترکیبی واکسن در آمریکا صورت گرفته است که آن پژوهش هم برای یافتن بهترین نوع ترکیب واکسن نبوده است؛ بلکه برای آن بوده که به طور کلی ایمنی و کارایی شیوه «اختلاط و تطبیق» آزمایش شود.

پاسخ این پژوهش مشخص بود: شیوه اختلاط و تطبیق، یک پاسخ ایمنی مطمئنی را مشابه و یا حتی قویتر از زمانی که شما دوز تقویتی را با همان واکسن اولیه خود استفاده می‌کنید، ایجاد می‌کند.

اما از آنجایی که هدف این مطالعه، مقایسه انواع مختلف ترکیب واکسن‌های کرونا نبود، توصیه دوز تقویتی از یک نوع واکسن خاص به نسبت دیگر انواع دشوار است.

با این حال داده‌ها نشان می‌دهد افرادی که از ابتدا واکسن جانسون اند جانسون را تزریق کرده بودند، زمانی که دوز تقویتی شان را از واکسن فایزر و یا مدرنا زدند، آنتی بادی بیشتری به نسبت افرادی داشتند که دوز تقویت خود را از همان نوع واکسن جانسون اند جانسون دریافت کرده اند./باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار