کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

باقری: اعلام نظر درباره پیشنهادات ایران باید مستند و مستدل باشد

علی باقری در گفت و گوی تلفنی با همتای چینی خود گفت:یشنهادهای جمهوری اسلامی ایران به صورت مستند و مستدل تدوین شده و بدیهی‌ترین اقدام طرف‌‌های مقابل در برابر این اقدام سازنده، اعلام نظر مستند و مستدل در مورد آن است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۳ - ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 08
کد خبر: ۱۱۲۸۰۱

به گزارش راهبرد معاصر علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس هیات مذاکره کننده ایرانی در مذاکرات وین عصر امروز (چهارشنبه ۱۷ آذر) در آستانه مذاکرات فردا در وین، در تماس تلفنی با «ما ژائوسو» معاون وزیر امور خارجه چین درباره مذاکرات وین رایزنی گفتگو کرد.

به گزارش فارس، شهر وین برای دومین بار بعد از ۶ روز باز هم میزبان مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ است و تهران اعلام کرده‌‌ به دنبال توافقی خوب در راستای رفع تحریم‌هاست و نه تعجیل دارد نه اجازه می‌دهد کسی با وقت و انرژی‌اش در وین بازی کند و امید دارد طرف‌های مقابل هم رویکرد سازنده‌ای را در پیش گیرند. 
معاون سیاسی وزیر خارجه ایران در این تماس تلفنی با همتای چینی با اشاره به طیف وسیع همکاری‌های دو طرف و همسویی مواضع دو کشور در بسیاری از موضوعات بین‌المللی از جمله در مذاکرات وین، از حمایت پکن از دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در موضوعات مهمی همچون اولویت داشتن لغو تحریم‌های غیرقانونی آمریکا و نیز دریافت تضمین از سوی ایران قدردانی کرد.

باقری ضمن تبیین برخی موارد پیشنهادی هیات ایرانی در قالب متون پیش‌نویس ارائه شده به سایر طرف‌ها، تاکید کرد پیشنهادهای جمهوری اسلامی ایران به صورت مستند و مستدل تدوین شده و بدیهی‌ترین اقدام طرف‌‌های مقابل در برابر این اقدام سازنده، اعلام نظر مستند و مستدل در مورد آن است.

* امیدواری چین به اینکه سایر طرف‌ها نیز با رویکردی سازنده به پیشرفت گفتگوها کمک کنند

معاون وزیر امور خارجه چین نیز در این تماس تلفنی ضمن تاکید بر سودمندی و تداوم رایزنی‌ها و هماهنگی‌های طرفین در ادامه روند مذاکرات، ابراز امیدواری کرد سایر طرف‌ها نیز با رویکردی سازنده به پیشرفت گفتگوها کمک کنند.

گفتنی است، دور قبلی مذاکرات در دولت جدید ایران (دولت سیزدهم) دوشنبه هشتم آذر ماه با برگزاری نشست افتتاحیه کمیسیون مشترک برجام آغاز شد و توافق شد که کارگروه رفع تحریم‌ها روز سه‌شنبه برگزار شود و بعد از آن هم کارگروه هسته‌ای در سطح کارشناسان تشکیل جلسه داد و در نهایت چهارشنبه شب هیأت ایرانی به ریاست علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه دو سند به طرف مقابل ارائه کرد شامل رفع تحریم‌ها و موضوعات هسته‌ای. پنجشنبه شب (۱۱ آذر ماه) اعلام شد طرف‌های اروپایی به منظور مشورت خواستار بازگشت به پایتخت‌هایشان هستند و هیأت ایرانی هم با این‌که اعلام کرده بود تا هر زمانی نیاز باشد در وین می‌ماند، با این درخواست موافقت کرد و در نهایت عصر جمعه ۱۲ آذر ماه نشست اختتامیه کمیسیون مشترک برجام برگزار و اعلام شد وقفه‌ای در مذاکرات صورت گیرد و مجددا یک هفته بعد این مذاکرات از سر گرفته خواهد شد.

گفتنی است علی باقری دیروز (سه شنبه) نیز سفری به مسکو داشت و با «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه درباره مذاکرات پیش رو گفتگو کرد و درباره این سفر بیان کرد: لازم دیدم در این مقطع با مقامات روسیه رایزنی کنیم تا بتوانیم روز پنجشنبه با فضای سازنده و رو به جلو گفت‌وگوها را ادامه دهیم./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر