بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه

منبع آگاه: چین و روسیه با کلیات پیشنهادات ایران در وین همراه خواهند بود

منبع آگاه: چین و روسیه با کلیات پیشنهادات ایران در وین همراه خواهند بود یک منبع مطلع اعلام کرده است : ارزیابی‌ها حاکی از این است که چین و روسیه با کلیات این پیشنهادات موافق باشند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۵ - ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 08
کد خبر: ۱۱۲۸۱۱

به گزارش راهبرد معاصر فردا (پنجشنبه) ۱۸ آذر ماه قرار است شهر وین برای دومین بار بعد از ۶ روز مجددا میزبان مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، چین و روسیه) برای لغو تحریم‌ها باشد.

در هفته‌ای که گذشت هیأت ایرانی به ریاست علی باقری معاون وزیر خارجه دو سند پیشنهادی شامل رفع تحریم‌ها و موضوع هسته‌ای به طرف مقابل ارائه کرد. در همین خصوص یک منبع مطلع به خبرنگار فارس گفت که ارزیابی‌ها حاکی از این است که چین و روسیه با کلیات این پیشنهادات موافق باشند.

گفتنی است علی باقری دیروز چهارشنبه به مسکو سفر و با سرگئی ریابکوف دیدار کرد و امروز (چهارشنبه) نیز با همتای چینی تلفنی به رایزنی پرداخت.

علی باقری درباره سفرش به مسکو با بیان این‌که دو پیشنهاد مفید و سازنده ایران می‌تواند روند گفت‌وگوها را به سمت جلو هدایت کند، گفت: لازم دیدم در این مقطع با مقامات روسیه رایزنی کنیم تا بتوانیم روز پنجشنبه با فضای سازنده و رو به جلو گفت‌وگوها را ادامه دهیم. (اینجا بخوانید)

معاون وزیر خارجه ایران همچنین در تماس تلفنی امروزش با همتای چینی با بیان اینکه پیشنهادهای ایران مستند و مستدل تدوین شده، گفت: بدیهی‌ترین اقدام طرف‌‌های مقابل در برابر این اقدام سازنده، اعلام نظر مستند و مستدل در مورد آن است.

رئیس هیأت مذاکره کننده ایران در مذاکرات وین پیش از این درباره این‌که آیا در دو پیش نویس ایران موضوعاتی خارج و فراتر از برجام طرح شده است؟ خاطرنشان کرد: دو پیش نویس طرح و سند جدید نبود. در شش دور گفت‌وگوهای وین، طرفین به چند متن رسیدند که ما درباره دو متن، آخرین دیدگاه‌ها و اصلاحات و یا جاهایی که احساس می‌کردیم نسبت به توافق سال ۱۳۹۴ کاستی دارد، ما آن کاستی‌ها را جبران کردیم و آن‌جایی که نیاز به اصلاح و تکمیل و ترمیم داشت، آنها را در متن وارد کردیم.

از سوی دیگر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه نیز روز دوشنبه در نشست خبری مشترک با «فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه درباره مذاکرات هفته گذشته در وین اظهار داشت: سه کشور اروپایی هیچ ابتکار عمل چشمگیر و قابل ارائه‌ای نداشتند و گویا آنها بیش از این‌که به دنبال راه حل باشند، به دنبال کسب ارزیابی از تیم ما بودند. علیرغم انفعال سه کشور اروپایی و علیرغم همکاری جدی نمایندگان چین و روسیه و دفاع آنها از منطق و برنامه مذاکراتی ایران در این دور از وین تا آخرین لحظه سه کشور اروپایی نتوانستند طرح و ایده عملیاتی را ارائه دهند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار