احضار سفیر آلمان در تهران به وزارت امور خارجه ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند توافق اتحادیه اروپا بر سر اقدام علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کرملین: زلنسکی به دعوت پوتین برای سفر به مسکو پاسخ نداده است پاسخ ترامپ به درخواست اردوغان درباره ایران پاکستان: هرگونه استفاده از زور علیه ایران را رد می‌کنیم روبیو: ۴۰ هزار نظامی ما در تیررس موشک‌ها و پهپاد‌های ایران هستند دستیار پوتین: آماده میزبانی از زلنسکی هستیم هاشم الحیدری: حمله به ایران منجر به فوران آتشفشان منطقه می‌شود حزب‌الله عراق درباره مداخله آمریکا در امور داخلی بغداد هشدار داد مقام حزب الله: حمله به ایران آتشفشان منطقه را فعال می‌کند حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران نشست شورای امنیت سازمان ملل با محوریت جنگ غزه برگزار شد دبیرکل نجبا: در صورت حمله به ایران، عراق تماشاگر نخواهد بود واکنش عراقچی به تهدیدات ترامپ: نیرو‌های مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند

دفاع مقام آمریکایی از فروش سلاح به سعودی‌ها برای جنگ یمن

هماهنگ‌کننده امور خاورمیانه و شمال آفریقا در شورای امنیت ملی آمریکا گفت:«سعودی‌ها به سلاح نیاز دارند چون حوثی‌ها با حمایت ایران ده‌ها پهپاد و موشک از یمن به سمت عربستان سعودی شلیک می‌کنند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۰ - ۱۹ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 10
کد خبر: ۱۱۲۹۲۳

به گزارش راهبرد معاصر «برت مک‌گورک»، هماهنگ‌کننده امور خاورمیانه و شمال آفریقا در شورای امنیت ملی آمریکا از فروش سلاح به عربستان سعودی دفاع کرده است.

وزارت خارجه آمریکا ۱۴ آبان‌ماه درخواست عربستان سعودی برای خرید ۶۵۰ میلیون دلار موشک هوا به هوا و تجهیزات مرتبط را تأیید کرد.آژانس همکاری امنیت دفاعی آمریکا در نامه‌ای به کنگره مدعی شده بود فروش این تجهیزات «سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا را تقویت خواهد کرد.» 

اقدام آمریکا با مخالفت‌هایی روبه‌رو شد، از جمله دو عضو کنگره آمریکا روز ۱۲ آذرماه با نگارش یادداشتی در روزنامه گاردین ضمن اذعان به اینکه جنگنده‌های سعودی با کمک آمریکا یمن را هدف بمباران‌های گسترده قرار می‌دهند خواستار پایان این روند شدند. .

برت مک‌گورک در نشستی روز پنجشنبه در «اندیشکده دولت‌های خلیج [فارس]» در واشنگتن گفت: «سعودی‌ها [به این سلاح‌ها] نیاز دارند چون حوثی‌ها با حمایت ایران ده‌ها پهپاد و موشک از یمن به سمت عربستان سعودی شلیک می‌کنند.»

ائتلافی به رهبری عربستان سعودی از فروردین‌ماه سال ۱۳۹۴ کشور فقیر یمن را برای بازگرداندن قدرت به «عبد ربه منصور هادی»، رئیس‌جمهور مستعفی یمن هدف حملات سنگین هوایی، زمینی و دریایی قرار داده است.

این حملات به نابودی زیرساخت‌های یمن و گسترش فقر، بیکاری و گسترش بیماری‌های واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است. از زمان آغاز این حملات ده‌ها هزار غیرنظامی یمنی شهید و زخمی شده‎اند.

کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف می‌کنند. بیش از ۷۵ درصد جمعیت یمن در حال حاضر نیازمند نوعی کمک‌رسانی و حمایت بشردوستانه هستند. از این میان، میلیون‌ها نفر نمی‌دانند وعده غذایی بعدی‌شان از کجا تأمین خواهد شد.

این در حالی است که منابع خبری در روزهای گذشته گزارش داده‌اند عربستان سعودی با باج‌دهی، اعمال زور و روش‌های دیگر از انجام تحقیقات مستقل درباره ارتکاب جرائم جنگی در یمن جلوگیری کرده است.

برت‌مک‌ گورک گفت که سعودی‌ها در حال حاضر از ۱۰ حمله حوثی‌ها (انصارالله) ۹ مورد را دفع می‌کنند. او گفت: «ما می‌خواهیم این به ۱۰ مورد دفع از ۱۰ حمله برسد.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر