موافقت مجلس سنای آمریکا با فروش تسلیحات به عربستان-راهبرد معاصر
الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان ۱۹۰۵ نظامی سوری از عراق به کشورشان تحویل داده شدند

موافقت مجلس سنای آمریکا با فروش تسلیحات به عربستان

مجلس سنای آمریکا به پیشنهاد دولت بایدن با فروش تسلیحات نظامی به رژیم سعودی موافقت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 08
کد خبر: ۱۱۲۷۱۸

به گزارش راهبرد معاصر، مجلس سنای آمریکا با ۶۷ رای موافق در مقابل ۳۰ رای مخالف با قرار داد فروش ۶۵۰ میلیون دلار موشک های هوا به هوا و تجهیزات نظامی به عربستان موافقت کرد.

کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد: این تجهیزات برای دفاع در برابر حملات هوایی به ویژه برای مقابله با نیرو‌های یمنی برای عربستان ضروری است.

مخالفان این طرح می‌گویند این اقدام مجلس در راستای نقض آشکار حقوق بشر و مانع تراشی برای پایان جنگ چندین ساله یمن است.

برنی سندرز و رند پال، دو سناتور مخالف این طرح در مجلس آمریکا اعلام کردند صادرات موشک به عربستان چیزی جز تشدید درگیری ها و ریختن بنزین بر روی آتش جنگ یمن نیست.

اکثریت جمهوری خواهان با پیشنهاد دولت بایدن برای فروش بیشتر تسلیحات نظامی به عربستان موافق بودند. میچ مک کانل، رهبر اقلیت جمهوری خواه مجلس در این باره گفت: عربستان به معنای واقعی توسط تهدید‌های خشونت آمیز از سوی نیرو‌های مردمی در منطقه از جمله از سوی یمن احاطه شده است.

وی ادامه داد: عدم همکاری برای فروش تسلیحات نظامی به عربستان، یکی از شرکای اصلی آمریکا در منطقه را تضعیف می‌کند.

باب منندز یکی دیگر از نمایندگان مجلس آمریکا گفت: اشتباه نکنید ائتلاف سعودی یکی از مسببان اصلی ویرانی و کشتار در یمن است. با این حال من همراه با اکثر اعضای مجلس همیشه از استفاده از سیستم‌های تسلیحاتی در دفاع از مردم حمایت کرده ام.

دونالد ترامپ، رییس جمهور سابق آمریکا به دلیل تمایل به حمایت از ائتلاف سعودی در جنگ یمن و حمایت علنی از محمد بن سلمان در قتل جمال خاشقجی، ستون نویس روزنامه واشنگتن پست در سال ۲۰۱۸ با انتقاد دموکرات‌ها و جمهوری خواهان مواجه شد. ترامپ و معاونان امنیت ملی وی مدام به کنگره فشار می‌آوردند تا از تلاش برای اعمال محدودیت بر عربستان دست بردارند.

جو بایدن، رییس جمهور آمریکا نیز با وضعیت مشابهی رو به روست. در اوایل سال جاری میلادی وی از اعمال تحریم علیه عربستان حتی پس از انتشار یک گزارش اطلاعاتی مبنی بر تایید دست داشتن محمد بن سلمان در قتل خاشقچی سر باز زد.باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر