برگزاری نشست گروه هفت با دستور کار ضد روسی-راهبرد معاصر

برگزاری نشست گروه هفت با دستور کار ضد روسی

وزیر امور خارجه انگلیس به‌عنوان میزبان نشست گروه هفت، دستورکار این نشست را حمایت از اوکراین و مقابله با روسیه عنوان کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۸ - ۲۰ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 11
کد خبر: ۱۱۳۰۶۴

به گزارش راهبرد معاصر، هفت کشور بزرگ اقتصادی جهان روز شنبه نشستی را با دستورکار تداوم جوسازی و تهدید علیه روسیه، در شهر لیورپول انگلیس آغاز کردند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، در این نشست حضوری، وزرای خارجه آمریکا، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، آلمان، ژاپن و کانادا شرکت کرده و قصد دارند بر مواضع خود در حمایت از اقدامات تحریک‌آمیز اوکراین علیه روسیه تأکید کنند.

علاوه بر این کشورها، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این نشست شرکت کرده است. او در پیامی توئیتری نوشت در این نشست «چالش‌های ژئوپولیتیک و امنیتی که همه ما با آن مواجه هستیم» به بحث گذاشته می‌شود.

«لیز تراس» وزیر امور خارجه انگلیس که میزبانی این نشست را بر عهده دارد در جمع خبرنگاران گفت: «آنچه باید انجام دهیم، بازدارندگی علیه مسیری است که روسیه اتخاذ کرده است».

این مقام انگلیسی مدعی شد: «نشست گروه هفت در این آخر هفته، به نمایش گذاشتن اتحاد بین اقتصاد‌های بزرگ هم‌فکر است و اینکه ما کاملاً در موضع خود علیه خشونت، خشونت علیه اوکراین قاطع هستیم».

این ادعا‌ها در حالی صورت می‌گیرند که آمریکا و متحدانش طی سال‌های اخیر فروش سلاح و تجهیزات نظامی به اوکراین را به‌شدت افزایش داده‌اند و در صدد استقرار هرچه بیشتر سامانه‌های موشکی خود در نزدیکی مرز‌های روسیه هستند.

دولت اوکراین به بهانه مبارزه با استقلال‌طلبان در نواحی شرقی این کشور، طی سال‌های اخیر به استقرار نیرو‌ها و تجهیزات سنگین و نیمه‌سنگین نظامی در مجاورت مرز‌های روسیه پرداخته است. در مقابل، ارتش روسیه نیز بخشی از نیرو‌های نظامی خود را به‌منظور آمادگی برای اقدامات تحریک‌آمیز کی‌یف و متحدانش در مرز‌های غربی مستقر کرده است.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه روز پنجشنبه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره وضعیت منطقه «دونباس» در شرق اوکراین و تشابه آن به نسل‌کشی گفت: «آنچه در دونباس رخ می‌دهد را من و شما به خوبی می‌بینیم و از آن مطلع هستیم».

رئیس جمهور روسیه در ادامه گفت: «البته همان‌طور که خودتان هم گفتید، این اقدامات بسیار یادآور نسل‌کشی هستند». (جزئیات بیشتر)

در همین رابطه «ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه دیروز (پنجشنبه) در نشستی خبری، اوکراین را به تداوم انتقال تجهیزات سنگین توپخانه‌ای به دونباس به‌منظور مقابله با ساکنین این منطقه خودمختار حامی روسیه متهم کرد و گفت: «اوکراین فقط تظاهر می‌کند که تعهدات خود تحت توافق مینسک را اجرا می‌کند».

با این حال، دولت آمریکا و دبیرکل ناتو اعلام کردند که از عضویت اوکراین در این اتحاد نظامی غربی حمایت می‌کنند.

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو روز جمعه در نشست خبری با «ژان ایو لودریان» و «فلورنس پارلی» وزرای امور خارجه و دفاع فرانسه، گفت بحران اوکراین فقط باید از طریق دیپلماسی حل شود و روسیه تمام تلاش خود را برای کاهش تنش انجام دهد.

او بدون اشاره به نقش ناتو در برافروختن این تنش‌ها از طریق ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به اوکراین برای اقدام در برابر ساکنین روس‌گرای نواحی شرقی این کشور گفت: «روسیه باید به کاهش تنش بپردازد، به حق حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین احترام بگذارد و به دیپلماسی بازگردد».

از سوی دیگر «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه هشدار داد: «ما در حال ارائه یک جایگزین برای عدم استقرار تسلیحات، خروج نیرو‌ها و تجهیزات در مجاورت مرزهایمان هستیم که اوضاع را متشنج می‌کنند و همچنین عدم برگزاری رزمایش‌های تحریک‌آمیز را شامل می‌شود، اما به تضمین نیز احتیاج داریم».

معاون وزیر امور خارجه روسیه افزود: «ضرورت دارد که پیش از آنکه دیر شود و موشک‌های کوتاه‌برد و میان‌برد مستقر شوند، از وقوع یک بحران جدید موشکی در اروپا جلوگیری شود. این مسیر مستقیم به سمت تشدید تقابل‌ها، غیر قابل قبول است».

ریابکوف توضیح داد، این گفتگو‌ها شامل پیشنهادی در زمینه منع موقت و دوجانبه تحقیق‌پذیر درباره توسعه سامانه‌های موشکی جدید زمین به زمین خواهد بود که در در معاهده سلاح‌های اتمی میان‌برد نیز ذکر شده بود، اما آمریکا در سال ۲۰۱۹ از آن خارج شد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر