دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

روسیه، ایران و چین رزمایش دریایی مشترک برگزار می‌کنند

خبرگزاری تاس روسیه اعلام کرده است:چند ناوگان دریایی روسیه برای شرکت در رزمایش مشترک با ایران و چین وارد بندر چابهار شده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۲ - ۲۸ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 18
کد خبر: ۱۱۸۳۷۵

به گزارش راهبرد معاصر ناوگان دریایی «پاسیفیک» روسیه مستقر در اقیانوس آرام اعلام کرده است برای شرکت در یک رزمایش مشترک با ایران و چین وارد بندر چابهار در خلیج‌فارس شده‌اند.

خبرگزاری تاس روسیه با اعلام این خبر گفت: «یک گروه از کشتی‌های ناوگان اقیانوس آرام متشکل از گارد فرماندهی ناخیموف، رزمناو موشکی واریاگ، کشتی ضد زیردریایی بزرگ آدمیرال تریبوت و نفتکش دریایی بزرگ بوریس بوتوما در بندر چابهار جمهوری اسلامی ایران لنگر انداخته است.»

پیش از این نیز سفیر روسیه در تهران «لوان جاگاریان» در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرده بود که ایران، روسیه و چین در اواخر سال ۲۰۲۱ و اوایل سال ۲۰۲۲ یک رزمایش مشترک دریایی را در خلیج‌فارس انجام خواهند داد.

روزنامه گلوبال تایمز چندی پیش اعلام کرده بود برای چین، روسیه و ایران اطمینان یافتن از ایمنی حمل‌ و نقل بین‌المللی بسیار مهم است. بیشتر تجارت بین‌المللی روسیه توسط کشتی‌های باری انجام می‌شود. ایران هم برای صادرات نفت خود به کشتیرانی متکی است. واردات نفت و گاز چین و برخی دیگر از تجارت‌های خارجی از طریق دریا انجام می‌شود. بنابراین، طبیعی است که چین، روسیه و ایران در حوزه نیروی دریایی با یکدیگر همکاری داشته باشند، به ویژه تلاش‌های مشترک آن‌ها علیه هژمونی منطقه‌ای و دزدان دریایی قابل توجه است.

نیویورک پست نیز هنگام ارائه گزارش اخبار مربوط به این رزمایش نوشت: چین، روسیه و ایران به عنوان شرکای استراتژیک در زمینه‌های مختلف همکاری می‌کنند.

آخرین رزمایش دریایی مشترک میان ایران، روسیه و چین در سال ۹۸ برگزار شد که بر اساس گزارش خبرگزاری آر تی آن رزمایش نظامی بیشتر شبیه به بیانیه سیاسی است که پیام‌های ایران را به آمریکا منتقل می‌کند.

فایننشال تایمز نیز در همان زمان در تحلیلی با اشاره به نخستین رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین آن را چالشی مستقیم در مقابل نفوذ آمریکا در خاورمیانه دانسته بود. این نشریه آمریکایی در ابتدای تحلیل خود نوشته بود که این رزمایش بیانگر همکاری فزاینده میان دو رقیب اصلی آمریکا (روسیه و چین) و جمهوری اسلامی ایران است./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر