سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است اعتراف نتانیاهو به نگرانی از نتایج انتخابات و ادامه لفاظی‌های علیه ایران ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم

گوترش: آمریکا باید تحریم ‎های ایران را بردارد

گوترش: آمریکا باید تحریم ‎های ایران را بردارد دبیر کل سازمان ملل متحد گفت:آمریکاتحریم‌های اعمال‌شده علیه جمهوری اسلامی ایران را طبق مفاد توافق هسته‌ای برجام رفع کند.
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۱ - ۲۴ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 15
کد خبر: ۱۱۳۶۸۲

به گزارش راهبرد معاصر «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد از آمریکا خواسته تحریم‌های اعمال‌شده علیه جمهوری اسلامی ایران را طبق مفاد توافق هسته‌ای برجام رفع کند.

گوترش این درخواست را در دوازدهمین گزارش فصلی سازمان تحت نظر خود که به تازگی به کمیته قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تقدیم شده مطرح کرده است.

گوترش در این سند تصریح کرده است: «علی‌رغم مشکلات به وجود آمده در اجرای برجام در سال‌های اخیر همیشه بر این باور بوده‌ام که این توافق بهترین گزینه موجود برای محقق کردن اهداف دیپلماسی چندجانبه و امنیت منطقه‌ای، به گونه‌ای که منافع اقتصادی برای مردم ایران به ارمغان بیاورد می‌باشد.»

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام بازگرداند اما تا کنون از اجرای تعهداتش در این راستا خودداری کرده است.

تیم‌های مذاکره‌کننده ایران و گروه ۱+۴ در قالب دور جدید مذاکراتی که از هشتم آذرماه شروع شده در حال گفت‌وگو بر سر رفع تحریم‌ها و اجرای تعهدات هسته‌ای ایران هستند.

گوترش نوشته که این مذاکرات او را دلگرم می‌کند. او تصریح کرده است: «اینجانب از تعاملات دیپلماتیک در جلسات کمیسیون مشترک و در حاشیه آن که از آوریل تا ژوئن ۲۰۲۱ برای تسهیل بازگشت ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران به اجرای کامل و موثر برجام انجام شده دلگرم شده‌ام.»

او در ادامه خواستار تسریع در روند مذاکرات شده است. گوترش تصریح کرده است: «گشایش دیپلماتیک حاصل‌شده برای محقق کردن اجرای کامل برجام تا ابد ادامه ندارد. تأخیرهای بیشتر و عدم پیشرفت در تعاملات دیپلماتیک جهت بازگرداندن برجام به مسیر خود ممکن است باعث تضعیف اعتماد به توانیی برجام در تضمین ماهیت صرفاً صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران شود.»/فارس

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار