سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

افزایش ارزش لیر بعد از سخنرانی اردوغان

افزایش ارزش لیر بعد از سخنرانی اردوغان لیر ترکیه که طی روز‌های اخیر به سرعت در حال سقوط بود با سخنرانی اردوغان و اعلام برنامه‌های اقتصادی دولت، ۲۰ درصد از ارزش از دست داده خود طی چند روز گذشته را بازیافت.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۸ - ۳۰ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 21
کد خبر: ۱۱۴۵۷۵

به گزارش راهبرد معاصر، ارزش لیر که طی دو هفته گذشته در مقابل دلار و یورو کاهش چشمگیری یافته بود، شامگاه دوشنبه و به دنبال اظهارات اردوغان مبنی بر برنامه های دولت در حوزه اقتصادی، 20 درصد افزایش ارزش پیدا کرد و از 16.5 به 13.5 لیره برای هر دلار رسید.

به گزارش آناتولی، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه شامگاه دوشنبه در نشست خبری پس از پایان نشست کابینه در ارتباط رویدادهای اخیر اقتصادی در ترکیه گفت: آنکارا تمایل یا نیازی ندارد که از اقتصاد بازار آزاد و رژیم مبادله کوچک‌ترین گامی به عقب بردارد.

وی از آغاز سازوکار جدید برای دستیابی به آورده‌های احتمالی سپرده‌های ارزی از طریق استمرار در سپرده‌های از جنس لیره ترک خبر داد و گفت:‌ «از این پس شهروندان‌ کشور به دلیل نگرانی از افزایش نرخ ارز، سپرده‌هایشان را از لیر به ارز تبدیل نخواهند کرد».

رئیس جمهور ترکیه با بیان این که برای تسکین نگرانی‌های شهروندان‌مان نسبت به افزایش نرخ ارز، جایگزین‌ مالی جدید ارائه می‌کنیم، تاکید کرد: «به وعده خود در مورد ممانعت از بروز احساس فشار بر روی کارکنان کشور در مقابل افزایش قیمت‌ها عمل می‌کنیم».

اردوغان افزود: «حدود 5 هزار تن طلا به ارزش 280 میلیارد دلار هم‌ اکنون به طور پس‌اندازهای خارج از چرخه اقتصادی در کشور وجود دارد. برای ورود آن به این چرخه راهکارهای جدیدی ارائه می‌شود. برای جهت‌گیری سرمایه‌گذاران به دارایی‌های مبتنی بر لیر از شرکت‌های دولتی اوراق قرضه‌ دولتی که به بودجه انتقال می‌شود، خارج خواهد شد.

وی افزود: «میزان مالیات تکلیفی پرداخت‌های سود سهام شرکت‌ها را به 10 درصد کاهش می‌دهیم. برای افزایش جاذبه سامانه بازنشستگی فردی، سهم مشارکت دولت را از 5 درصد به 30 درصد افزایش دادیم. به شرکت‌های صادرکننده که به‌دلیل نوسانات در نرخ ارز در قیمت‌گذاری مشکل دارند، به‌طور مستقیم از طریق بانک مرکزی قیمت آتی ارز داده خواهد شد».

اردوغان تصریح کرد: «با پایین آمدن نرخ بهره، چگونگی کاهش تورم در چند ماه آینده را نیز مشاهده خواهیم کرد. ادعاهای مطروحه در مورد تعیین نرخ ارزی در قراردادهای سوآپ ترکیه را تکذیب می کنیم. می‌دانیم عاملان این شایعه‌پراکنی‌ها با چه اهداف پستی دست به این اقدام زدند».

وی تاکید کرد: «می‌دانیم کسانی که سعی دارند بحث‌هایی از قبیل رژیم مبادله مطرح کنند و به کشور و ملت خود از پشت خنجر بزنند، به دنبال چه حیله‌گری هستند. کسانی که فکر می‌کنند، از طریق شایعه‌پراکنی ارزی، قیمت‌های بیش از حد و فشار نرخ بهره می‌توانند کشور وارد مسیر اقتصادی غیر معتبر کنند، ناکام خواهند ماند».

رئیس جمهور ترکیه با بیان این که «اجازه نخواهیم داد اقدامی انجام شود که باعث کاهش اشتغال و مانع سرمایه‌گذاری و صادرات در کشور شود»، اظهار داشت: ترکیه دیگر اقتصاد و سیاست خود را از طریق برنامه‌های صندوق جهانی پول به تشکل‌ها و کشورهای خارجی وابسته نخواهد کرد. ترکیه دیگر بهشت کسانی که از راه بهره به ثروت خود می‌افزایند و همچنین بهشت واردات نخواهد شد.

وی تاکید کرد: «این کشور دیگر فریب «پول داغ» (گردش وجوه) را نخورده و از گام‌های اقتصادی مورد نیاز خود دور نخواهد ماند. با کسانی که از بانک‌های دولتی وام گرفته و در پی سودیابی از طریق سپرده‌گذاری در جای دیگر اقدام کند، برخورد خواهیم کرد. همه کسانی را که پول و دسترسی به منابع مالی دارند، به سرمایه‌گذاری و تولید دعوت می‌کنم».

اردوغان همچنین در ارتباط با افزایش بورسیه و وام تحصیلی به دانشجویان گفت: «بورسیه و وام دولتی به دانشجویان را در سال آینده برای مقطع لیسانس به 850 لیر، ارشد 1700 لیر و دکترا را به 2550 لیر ترکیه افزایش می‌دهیم. برای ورود ترکیه به جمع 10 اقتصاد برتر جهان تلاش می‌کنیم»./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار