به گزارش راهبرد معاصر، اردیبهشت سال ۱۳۹۹ حجت الله عبدالملکی از رفتن نقدینگی به سمت کارهای غیر مولد مانند حضور در بورس، خرید دلار، طلا و ملک انتقاد کرد و مدعی شد با وجود دلار ۱۵ هزار تومانی در صورت آموزش مناسب ایجاد کار تولیدی با سرمایه یک میلیون تومانی هم امکان پذیر است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۱۳ دی سال جاری در بازدید از نمایشگاه مشاغل مهارت محور کم سرمایه که در مرکز تربیت مربی سازمان فنی حرفهای برگزار شد بار دیگر اعلام کرد با وجود گرانی مواد اولیه هنوز هم میتوان با یک میلیون تومان شغلی را ایجاد کرد اگر چه با سرمایه بیشتر میتوان کارهای بهتری انجام داد.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای این ادعا تولیدیهای بزرگ مانند کی اف سی که در حال حاضر ۶ هزار شعبه دارد و از فروش در قفسههای یک مغازه کار خود را آغاز کرده مثال میزند.
شناسایی ۴۳۰ شغل که سرمایه یک تا ۱۰ میلیون تومان
بر اساس آمار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تا به حال حدود ۴۳۰ شغل که با سرمایه یک تا ۱۰ میلیون تومان قابل اجرا بوده و کم سرمایهبر و مهارت محور هستند شناسایی شده اند.
مشاغل کم هزینهای که وزارت کار اعلام کرده در حوزههای شغلی تولید محتوی، نرم افزارهای کاربردی، دیجیتال مارکتینگ، انرژیهای نو، تهیه مصنوعهای چرمی، اتومکانیک، برق و الکترونیک، حرفههای پوشاک، صنایع دستی، خدمات تعمیر و نصب تاسیسات برقی و مکانیکی، قالی و گبه، نقطه دوزی، و کارهای حجمی و کسب و کارهای خانگی طبخ غذا، ترشی خانگی و لبنیات محلی و کسب و کارهای ابزار محور، نخ ریسی، سبزی خورد کنی، تولید ماسک و لیوان یک بار مصرف است.
به گفته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گوهر تراشی یکی از مشاغلی است که میشود با خرید سنگ رومیزی، سنگ سی بی ان، تیغه سنگ بری و راف عقیق با ۲ میلیون تومان سرمایه راه انداخت.
قالی بافی چقدر هزینه دارد؟
در بین رستههای شغلی کم سرمایه و مهارت محور تمرکز بر مشاغل خانگی و صنایع دستی است چراکه هزینهی مکان ندارد و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راه صدور مجوز برای آن را با ثبت اعلان کردنشان هموار کرده است و ۱۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای رونق اشتغال در کشور دارد.
قالی بافی هنر و مهارتی است که به دار قالی، نخ ابریشم، قلاب قالیبافی، دفه، کاردک، قیچی و خرید نقشه فرش برای شروع کار نیاز دارد و در صورت آموزش و کسب مهارت میتواند فرد را به درآمد برساند.
قیمت اقلام مورد نیاز قالیبافی
قیچی سر نخ زن ۱۵۰ هزار تومان
قیچی رفوگری ۱۵۰ هزار تومان
قیچی پرداخت ۱۲۰ هزار تومان
قلاب سوهان ۸۰ هزار تومان
قلاب فنری ۴۵ هزار تومان
دفه قم ۲۲۰ هزار تومان
دفه گلیم بافی ۴۰ هزار تومان
کاردک ۳۵ هزار تومان
نخ و نقشهی فرش هم از ۴۵۰ هزار تومان تا ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است
با یک حساب سرانگشتی و فرض بر اینکه آموزش قالیبافی در مراکز فنیوحرفهای دولتی انجام شود و هزینهای نداشته باشد بیشتر از یک میلیون تومان خرج خواهد شد.
زنان سر پرست خانوار نیمی از جامعه مخاطب برای ایجاد اشتغال
محمود کریمی بیرانوند معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تا به حال حدود ۳۳۰ هزار مجوز برای مشاغل خانگی طی ۵ سال گذشته صادر شده که با توجه به ظرفیت بالایی که بخش خانگی در اقتصاد دارد رقم پایینی است.
موانعی مانند پیچیده و طولانی بودن اخذ مجوز، سود بالای تسهیلات، مشکل ضمانت و استفاده نکردن از ظرفیتهای بومی و منطقهای برسر راه مشاغل خانگی قرار دارد.
تغییر در نظام مجوزها، اهدای تسهیلات جدید و حل شدن مشکل ضمانت از کارهایی است که برای توسعه بخش مشاغل خانگی در دستور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دارد.
نیمی از جامعه مخاطب برای ایجاد اشتغال زنان سر پرست خانوار هستند همچنین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای افرادی که مهارت دارند و قصد گسترش کسب و کار خود را دارند تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی میدهد.
/باشگاه خبرنگاران