به گزارش راهبرد معاصر؛ سیداحسان خاندوزی وزیر اقتصاد امروز در حاشیه مراسم امضاء قرارداد تامین مالی خطوط لوله انتقال فرآورده نفتی در مسیر رفسنجان، بیرجند، تربت حیدریه و مشهد مابین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و یکی از بانکها در جمع خبرنگاران اظهارداشت: با توجه به وجود مشکلاتی که در تامین مالی پروژههای صنعت نفت از منابع خارجی در سالهای اخیر ایجاد شده است، امیدواریم بتوانیم با استفاده از منابع داخلی این مشکل را برطرف کنیم و این خلاء را پوشش دهیم.
وی افزود: منابع داخلی کشور این ظرفیت را دارد که برای تامین مالی صنعت نفت مورد استفاده قرار بگیرد و این تامین مالی با سرعت بیشتری در دولت سیزدهم انجام خواهد شد. خط لوله انتقال فرآورده نفتی تابش از جمله پروژههایی است که با استفاده از منابع مالی بانکها تامین مالی میشود.
*ظرفیت تامین مالی 4 میلیارد دلار پروژه نفتی توسط کنسرسیوم بانکها
خاندوزی با بیان اینکه احداث این خط لوله قاچاق فرآورده نفتی را کاهش خواهد داد، گفت: این خط لوله هم به جهت تامین امنیت انرژی در شرق کشور حائز اهمیت است و هم باعث کاهش مخاطرات جادهای حمل سوخت توسط روزانه 1000 نفتکش میشود.
وزیر اقتصاد گفت: درباره ایجاد کنسرسیوم بانکها برای تامین مالی پروژههای صنعت نفت فعلا ظرفیت تامین مالی 4 میلیارد دلار فراهم شده است و بهزودی اخبار بیشتری در این باره اطلاعرسانی خواهد شد.
وی افزود: اراده ما این است که از ظرفیت تامین مالی نظام بانکی در پروژههایی که لکوموتیو اقتصاد هستند استفاده حداکثری بشود و صنعت نفت نیز از جمله صنایع لکوموتیو در اقتصاد است که تمرکز ما بر این صنعت خواهد بود. این تامین مالی نه تنها در حوزه پتروپالایشگاهها بلکه در تمامی حوزهها از جمله توسعه میادین نفتی تسری پیداه خواهد کرد.
*قرارداد 25 ساله با چین در ماههای آینده وارد فاز عملیاتی میشود
خاندوزی گفت: به ثمر رسیدن تفاهمنامه 25 ساله با چین مستلزم این است که ما در حوزههای مختلف انرژی، صنعت و معدن، پژوهش و فناوری و ... قراردادهای مشخصی را با چینیها منعقد کنیم که این فرآیند در 3 ماه اخیر توسط وزارتخانههای مختلف پیگیری شده است و در قراردادها در مرحله نهاییسازی هستند.
وزیر اقتصاد گفت: سفر روز گذشته وزیر امور خارجه به چین نویدبخش این است که در ماههای آینده نه فقط در لایه کلیات بلکه در فاز اجرایی و انعقاد قراردادهای مختلف با چینیها، کارهای خوبی انجام شود.
وی اظهار داشت: اراده سیاسی جدی دولت سیزدهم بر استفاده از ظرفیت شرکای راهبردی ایران در حوزه اقتصاد است و ما علاقهمندیم که با تمامی کشورهای همسو وارد تعاملات بلندمدت و استراتژیک شویم./ فارس