دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان آسمانی ابری تا نیمه ابری برای تهران تا ۵ روز آینده تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌های ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی بارش باران در اغلب استان‌ها تا اواسط هفته کشف توله شیر وحشی و مار‌های پیتون و کبری در یکی از مناطق مسکونی تهران + عکس رئیس سازمان محیط‌زیست: پروژه قانونی به نام ‎ «پتروشیمی میانکاله» وجود ندارد بیماری‌هایی که مانع سفر حج هستند ماجرای حضور زن نیمه برهنه در بانک اصفهان چه بود؟

شناسایی ویروسی که باعث ابتلا به ام اس می شود

محققان می گویند یک ویروس معمولی می‌تواند باعث بروز بیماری ام اس شود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۳ - ۲۶ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 16
کد خبر: ۱۱۸۰۲۵

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از به نقل از ساینس الرت، ام اس یک بیماری خودایمنی است که بر مغز و نخاع تأثیر می‌گذارد و ممکن است پس از عفونت با ویروس اپشتین-بار (EBV) ظاهر شود.

این ویروس در کودکان، به طور معمول باعث عفونت بدون علامت یا بسیار خفیف می‌شود اما در نوجوانان و بزرگسالان، اپشتین-بار می‌تواند باعث مونونوکلئوز عفونی شود. علیرغم اینکه اپشتین-بار یک ویروس رایج است، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد ابتلاء به این ویروس عامل خطر در بروز بیماری ام اس است.

برای مثال، مطالعات نشان داده‌اند که مبتلایان به ام اس در مقایسه با افراد دیگر، سطوح بالایی از آنتی‌بادی‌های خاص ویروس اپشتین-بار در بدن آنان وجود دارد همچنین تحقیقاتی که در گذشته انجام گرفته حاکی از آن است ابتلاء به مونونوکلئوز خطر بروز بیماری ام اس را در مراحل بعدی زندگی افزایش می‌دهد.

با توجه به اینکه اکثر مردم در برخی مواقع به ویروس اپشتین-بار مبتلا می‌شوند، اثبات اینکه این عفونت‌ها ممکن است در واقع علت زمینه‌ای بیماری ام اس باشد، دشوار است.

اکنون، مطالعه جدیدی که روز گذشته (پنجشنبه) در مجله ساینس منتشر شد، شواهدی برای این ایده ارائه داده است. محققان با جمع‌آوری داده‌های مربوط به حدود ۱۰ میلیون نفر از اعضای ارتش ایالات متحده در طول دو دهه دریافتند خطر ابتلاء به بیماری ام اس به دنبال عفونت با ویروس اپشتین-بار ۳۲ برابر افزایش می‌یابد.

آنان همچنین دریافتند: چنین ارتباطی بین بیماری خودایمنی و سایر عفونت‌های ویروسی وجود ندارد و هیچ فاکتور خطرزای دیگری چنین افزایش خطری را به دنبال ندارد./ ایسنا

ارسال نظر