خوراکی‌هایی که قبل از پخت نباید شسته شوند-راهبرد معاصر
پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟ پرداخت بیش از ۲۹۵ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان کشوری اولین تصاویر از تیراندازی به یک اتوبوس مسافربری زاهدان + واکنش فوری یک مقام ارشد پلیس رئیس سازمان نظام پزشکی: اتحاد بین طب سنتی و مدرن منافع برخی را به خطر می‌اندازد دستور جدید وزیر علوم به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور

خوراکی‌هایی که قبل از پخت نباید شسته شوند

برخی مواد غذایی وجود دارند که قبل از پخت هرگز نباید شسته شوند و در مقابل برخی خوراکی‌ها قبل از مصرف حتما باید شسته شوند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۱ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 12
کد خبر: ۱۲۱۸۳۰

به گزارش راهبرد معاصر، بسیاری از ما عادت داریم که همه خوراکی‌ها را قبل از پختن بشوییم. با این اعتقاد که باکتری‌ها و میکروب‌ها را از بین می‌برند؛ اما موادی هستند که نباید قبل از پختن شسته شوند.

مرغ

روی سطح مرغ تازه، چندین نوع باکتری مانند سالمونلا وجود دارد که ممکن است خطر بزرگی برای سلامتی ما داشته باشد. بسیاری از افراد بر این باورند که شستن مرغ قبل از پختن به دفع این باکتری‌ها کمک می‌کند؛ اما در واقع شستن مرغ با آب قبل از پختن منجر به انتقال باکتری به تمام نقاط محل، رسیدن به سینک آشپزخانه، وسایل آشپزی، لباس و دست می‌شود. اما وقتی فوراً پخته شود، گرما همه انواع باکتری‌ها را از بین می‌برد.

گوشت

درست مانند مرغ، نباید گوشت تازه (گوشت گاو، گوساله یا بره) را بشویید؛ زیرا شستن گوشت با آب می‌تواند طعم آن را از بین ببرد و همچنین باکتری‌ها را در سینک آشپزخانه و دست‌ها پخش کند.

بهترین راه برای از بین بردن آن‌ها این است که آن‌ها را با دمای حداقل ۱۴۵ درجه خوب بپزید. توصیه می‌شود قبل از طبخ، از دستمال کاغذی برای پاک کردن آب گوشت از سطح آن استفاده کنید و سپس دست‌ها را با آب داغ و صابون بشویید.

قارچ

قارچ‌ها ساختاری اسفنجی دارند؛ بنابراین هرگز نباید آن‌ها را برای مدت طولانی در آب خیس کرد یا شست. زیرا به خوبی آب را جذب می‌کنند.

بهتر است بلافاصله قبل از پخت آن را بشویید و با دستمال کاغذی خشک کنید. در غیر این صورت خراب می‌شود، خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده و طعم آن تغییر می‌کند. همیشه ساقه‌های پایینی قارچ را جدا کنید و فقط در صورت تغییر رنگ، پوست آن را جدا کنید.

ماکارونی

ماکارونی قبل از پختن نیازی به شستن ندارد؛ زیرا با شستن ماکارونی نشاسته‌ای که به جذب بهتر سس کمک می‌کند از بین می‌رود؛ بنابراین توصیه می‌شود آب آن را بجوشانید و سپس پاستا را داخل آن بریزید.

ماکارونی را می‌توان بعد از پختن شست و شو داد؛ فقط اگر بخواهید در سالاد یا هنگام سرخ کردن در ماهیتابه استفاده کنید.

تخم مرغ

بسیاری از افراد پوسته تخم مرغ را قبل از جوشاندن یا شکستن با آب می‌شویند تا مطمئن شوند که آلودگی یا میکروب‌ها در حین پختن به داخل آن نفوذ نکند؛ اما در واقع، چون پوسته تخم‌مرغ متخلخل است، شستن تخم‌مرغ با آب، باکتری‌ها را به سمت داخل آن هل می‌دهد.

در مقابل این مواد غذایی، خوراکی‌هایی وجود دارند که همیشه شستن آن‌ها توصیه می‌شود:

مواد غذایی کنسرو شده

توصیه می‌شود قوطی حلبی را قبل از باز کردن آن بشویید تا باکتری‌های سطح آن نتوانند به داخل منتقل شوند و غذا را آلوده کنند. شست‌وشوی غذا‌های کنسرو شده از داخل، مانند لوبیا، به کاهش میزان سدیم از ۳۲۷ میلی‌گرم به ۱۶۴ میلی‌گرم کمک می‌کند که تقریباً معادل نصف است.

برنج و میوه‌ها

شستن برنج با آب سرد و آبکش کردن آن حداقل دو تا سه بار قبل از هر نوع آماده سازی برای پخت، نشاسته سطحی را از دانه‌ها جدا می‌کند و علاوه بر به دست آوردن طعم بهتر برنج، به از بین بردن باکتری‌های موجود کمک می‌کند. میوه‌ها و سبزیجات با پوست خوراکی مانند گوجه فرنگی، سیب، گل کلم و کاهو، حتی اگر بسته بندی شده و تمیز و براق به نظر برسند، باید شسته شوند.

توصیه می‌شود ابتدا دست‌ها را با آب و صابون بشویید، سپس از آب تمیز و خنک برای شستن محصولات استفاده کنید و سپس با دستمال کاغذی خشک کنید. توصیه می‌شود میوه‌ها و سبزیجات با پوست غیر قابل خوردن مانند موز، خربزه، پرتقال، پیاز و سیب زمینی را قبل از پوست کندن، بشویید؛ در غیر این صورت باکتری‌های روی پوست به قسمت خوراکی منتقل می‌شوند./باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار