تامین داروی مورد نیاز و صادرات با وجود تحریم-راهبرد معاصر

تامین داروی مورد نیاز و صادرات با وجود تحریم

مدیر کل بین‌الملل وزارت تعاون گفت: بر خلاف ادعای نظام جهانی در مورد عدم تحریم دارو و کمک‌های مرتبط با حوزه سلامت، کشور ما همواره در زیر تحریم‌های ظالمانه حوزه سلامت، علاوه بر تامین نیازهای داخلی در حوزه صادرات نیز پیشگام بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۵ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 12
کد خبر: ۱۲۱۸۶۷

به گزارش راهبرد معاصر حامد فروزان مدیر کل بین‌الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بازدید از کارخانجات داروپخش افزود: بر خلاف ادعای نظام جهانی در مورد عدم تحریم دارو و کمک‌های مرتبط با حوزه سلامت، کشور ما همواره در زیر تحریم‌های ظالمانه حوزه سلامت، با اتکا به نیروی انسانی بومی و دانش، تخصص و تعهد نیروهای جهادی و انقلابی، علاوه بر تامین نیازهای داخلی در حوزه صادرات نیز پیشگام بوده است.

فروزان ضمن قدردانی از تلاش های صورت گرفته در بزرگترین مجموعه سرمایه گذاری دارویی کشور، تامین نیاز داخل، افزایش صادرات و توسعه بازارهای جهانی را از اولویت های مهم تیپیکو در دوره مدیریت جدید دانست و افزود: چشم انداز و افق ترسیمی وزارت تعاون، کار و رفاه در دوره مدیریتی جدید تامین نیازهای دارویی کشور، افزایش صادرات و توسعه بازارهای منطقه‌ای و جهانی است.

به گفته وی، گروه دارویی تامین می‌تواند در حوزه بین‌الملل با توسعه نمایندگی‌های خارجی به ویژه در کشورهای منطقه مانند عراق، سوریه، افغانستان، ارمنستان و ایجاد ‌روابط مناسب تجاری و کسب اعتماد طرف‌های تجاری خارجی، گام‌هایی مؤثر در جهت رفع نیازهای مراکز درمانی و بیمارستان‌های کشور برداشته و توسعه بازارهای صادراتی جهانی را مد نظر قرار دهد.

فروزان رقابت و حضور فعال در بازارهای آفریقا و هند را از دیگر برنامه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه صادرات دانست و افزود: هم اکنون گروه دارویی تامین با صادرات مواد اولیه و محصولات نهایی دارویی به بیش از ٥٠ کشور، عملکرد قابل قبولی در حوزه صادرات دارد، با این وجود با امکان سنجی های صورت گرفته در اداره بین‌الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بخش عمده‌ای از ظرفیت های صادراتی ما برای صادرات محصولات به بازاراهایی مانند هند و آفریقا، بالقوه بوده که باید این ظرفیت ها به حالت بالفعل در آید.

فروزان ضمن استراتژیک خواندن صنعت دارویی کشور در شرایط کنونی خاطرنشان ساخت: دشمن به ویژه بعد از شیوع کرونا در کشور، تمرکز ویژه‌ای بر روی نارضایتی مردم از خدمات درمانی و دارویی داشت که بحمدالله با مجاهدت‌های صورت گرفته در این زمینه، پاسخی در خوری به آنان داده شد.

وی گفت: بر همین اساس در شرایط کنونی، تحقیق و توسعه، ارتقا سطح نیروی انسانی و بهره گیری از ظرفیت های دانشگاهی، نظام یکپارچه تولید و توزیع داروها و مواد دارویی،‌ مکمل ها و دیگر محصولات مؤثر بر سلامتی مردم، با استفاده از فناوری پیشرفته و مدیریت هوشمند باید در دستور کار گروه دارویی تامین به عنوان یکی از اصلی ترین هلدینگ های دارویی کشور قرار گیرد.

به گفته فروزان،‌ گروه دارویی تامین با تولید بیش از 30 درصد از محصولات و فرآورده‌های دارویی در کشور و توزیع 35 درصد از  محصولات و فرآورده های صنعت داروی ایران نقش مهمی در شرایط تحریم های ظالمانه صنعت دارویی کشور ایفا کرده و ایفا خواهد کرد. مدیران صنعت دارو در شرایط ساختار چندلایه تحریم های ضالمانه باید با الگوبرداری از صنعت هسته ای، شهدای هسته ای را الگوی خود قرار دهند.

فروزان ضمن آمادگی اداره بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه تامین نیازهای استراتژیک دارویی به ویژه در زمینه تکمیل زنجیره تولید ، گفت: بیش از 70 درصد از مواد اولیه دارویی کشور در گروه دارویی تامین تولید می شود، با این وجود در طول سالیان گذشته قدرت های منطقه و جهانی با انحصار تولید برخی از محصولات، سعی در وابسته نگاهداشتن صنعت دارویی کشور داشته‌اند.

وی یاد آور شد، ظرفیت تامین برخی از کالاهای استراتژیک و مواد اولیه دارویی کشور در اداره بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مهیاست. شرکت های تابعه گروه دارویی تامین در چند سال گذشته 105 محصول دارویی جدید وارد بازار کرده اند که از این تعداد، 30 محصول برای نخستین بار در کشور تولید شده که بیش از 50 میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور حاصل نموده اند. همچنین در سال گذشته تعداد 168 محصول جدید به بازار دارویی کشور عرضه شد که تعداد 40 قلم از آنها برای نخستین بار در کشور تولید گردیده است.  

این مسئول خاطرنشان کرد، یکی از اولویت های اداره بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رفع موانع تولید است. همچنین برای شکستن زنجیره انحصار دانش در برخی محصولات و مواد اولیه دارویی نیز، افق ترسیمی با اتکا به ظرفیت های علمی کشور تعریف شده که به زودی عملیاتی خواهد شد.

فروزان ابزار امیدواری کرد با مدیریت جدید در مجموعه گروه دارویی تامین، اتفاقات مثبتی در این مجموعه رقم خواهد خورد: در همین مدت کوتاه با اصلاح نظام فروش، شفافسازی و اصلاح نظام و فرایندهای خرید، تمرکز بر فروش مناقصه و مزایده محور، اصلاح فرایندهای خرید، کنترل روش های تامین مالی، کاهش هزینه های مالی و کاهش دوره وصول مطالبات، بهره گیری از سامانه های هوش تجاری، سامانه مدیریت اسناد (سما)، سامانه تولید و فروش، سامانه یکپارچه نظارت و ارزیابی عملکرد(سینا), سامانه ثبت و ضبط املاک (سامان)، سامانه سفر و ماموریتهای خارجی، سامانه صورتجلسات داخلی، سامانه جامع امور حقوقی و قراردادها (دادرس) ، سامانه خرید شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تامین(تیپیکو) و سامانه فروشگاه اینترنتی شرکت توزیع داروپخش، تغییرات وسیع و امیدوار کننده ای در گروه دارویی تامین به وقوع پیوسته است.

فروزان با تصریح این نکته که شفافیت در حوزه صادرات و وارادت و مبارزه با سفاد یکی از اولویت های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و از تاکیدات عبدالملکی است، گفت: شفافیت مالی در حوزه صادرات، واردات و سلامت ساختارهای مالی در شرکت ها، از اولویت ها و تاکیدات عبدالملکی است.

وی گفت: بر اساس تدقیق صورت گرفته اداره بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شرکت های دارویی تامین، چندین مورد از تخصیص ارز و عدم بازگشت آن، در حال پیگیری است و مکاتبات با اشخاص و سفارت خانه های خارجی انجام شده که به زودی اخبار خوب و امیدوار کننده ای در این زمینه در وزارت مردم به اطلاع مردم خواهیم رساند. به فضل الهی با قطع منافع من غیر حق، دلایل برخی از تخریب ها و تهمت‌ها مشخص خواهد شد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار