دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند

کرزی: آمریکا باید تمام پول مسدود شده را به افغانستان بازگرداند

کرزی: آمریکا باید تمام پول مسدود شده را به افغانستان بازگرداند رئیس‌جمهور پیشین افغانستان با بیان اینکه مردم افغان خود قربانی تروریسم هستند و نباید تاوان بپردازند، گفت: آمریکا باید تمام پول مسدود شده را به بانک مرکزی افغانستان بازگرداند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۲ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 13
کد خبر: ۱۲۲۰۲۶

به گزارش راهبرد معاصر، محمد مهدی علمدارلو، حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان امروز (یکشنبه) ۲۴ بهمن، در کنفرانس خبری در کابل در واکنش به تصمیم اخیر رئیس جمهور آمریکا گفت: ذخایر ارزی افغانستان متعلق به مردم این کشور بوده و باید به صورت کامل به کشور بازگردد.

وی از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا خواست که در تصمیم اخیر خود مبنی بر واگذاری بخشی از ذخایر ارزی مسدود شده افغانستان به قربانیان حادثه ۱۱ سپتامبر تجدد نظر کند.

این سیاستمدار افغانستان تاکید کرد: آمریکا باید تمام پول مسدود شده را به بانک مرکزی بازگرداند.

کرزی همچنین درباره حملات یازدهم سپتامبر و ارتباط آن با افغانستان نیز گفت: اسامه بن لادن از سوی خارجی‌ها به افغانستان آورده شده و این در حالی است که مردم افغانستان سالهاست قربانی تروریسم هستند و هیچ کس بهای برای این موضوع پرداخت نکرده است.

به گفته کرزی، اسامه بن لادن از پاکستان به افغانستان آمده بود و دوباره به پاکستان برگشت و در همان جا کشته شد، اما امروز مردم افغانستان تاوان فعالیت‌های او را می‌پردازند.

کرزی همچنان از طالبان خواست که در صورت برگردانده شدن پول به بانک مرکزی، این ارز برای مصارف روزانه هزینه نشود، بلکه به عنوان ذخایر مردم افغانستان نگهداری شود.

کرزی در بخشی از صحبت‌های خود با اشاره به فرار اشرف غنی، رییس‌جمهور پیشین گفت که اگر انتقال قدرت از طریق لویه‌جرگه و روند صلح انجام می‌شد، پول‌های مردم افغانستان گم نمی‌شد.

وی در این نشست خبری با اشاره به بحران سیاسی فعلی گفت که تعیین سرنوشت و زعامت حق مردم افغانستان است.

رییس‌جمهور پیشین اضافه کرد که در این زمینه در یک نامه‌ی مشترک با عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه دولت پیشین پیشنهاداتی را به طالبان ارایه کرده‌اند.

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روز جمعه دستور بلوکه شدن ۷ میلیارد دلار از دارایی‌های افغانستان را صادر کرد و دستور داد که این اموال بلوکه شده میان قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر و کمک‌های بشردوستانه به افغانستان تبدیل شود.

کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا در ماه‌های آتی صندوق سپرده‌ای برای مدیریت ۳.۵ میلیارد دلار از دارایی‌های افغانستان ایجاد خواهد کرد تا از این پول برای کمک به مردم افغانستان استفاده شود.

۳.۵ میلیارد دلار دیگر نیز در آمریکا باقی خواهد ماند و در انتظار احکام دادگاه در مورد دعاوی حقوقی علیه طالبان توسط قربانیان حوادث تروریستی ۱۱ سپتامبر باقی می‌ماند.

اقدام آمریکا در اختصاص دارایی‌های مردم افغانستان به قربانیان حوادث ۱۱ سپتامبر در حالی صورت می‌گیرد که صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) بار دیگر نسبت به احتمال مرگ یک میلیون کودک به دلیل سوءتغذیه حاد در افغانستان هشدار داد.

طالبان نیز تصمیم رئیس جمهور آمریکا برای بلوکه کردن ۷ میلیارد دلار از دارایی‌های مردم افغانستان را دزدی و زوال اخلاقی توصیف کرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار