پرداخت عیدی به معلمان در اعیاد پیش‌رو صحت دارد؟ هشدار نسبت به وزش باد شدید و رگبار در تهران/ پیش‌بینی کاهش دما تا ۱۱ درجه مینو محرز: بیماری مرس خطرناک‌تر از کرونا است و میزان مرگ آن بیش از ۶۰ درصد است آغاز فعالیت سامانه بارشی و کاهش دمای هوا در برخی استان‌ها جزئیات فعالیت مراکز معاینه فنی شهر تهران در ۱۴ و ۱۵ خرداد جاده چالوس از ساعت ۱۰ یکطرفه می‌شود ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های گلستان طعمه آتش شد بازداشت اعضای باند قاچاق ۲۱ هزار گوشی تلفن همراه در بوشهر اعلام محدودیت‌های ترافیکی محور‌های پرتردد کشور از ۱۳ تا ۱۷ خرداد سخنگوی شهرداری تهران: قطع درختان چیتگر و سرخه‌حصار به دلیل آفت‌زدایی و تنش‌های آبی در سال‌های گذشته است کاهش محسوس دمای تهران از چهارشنبه تشدید بارش در ۵ استان/ احتمال وقوع سیل ابتلای مادر به سرخجه می‌تواند سبب سقط جنین شود شهادت مأمور انتظامی در خوزستان سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: سوالات امتحان نهایی قابل لو رفتن نیست/ اگر کسی مدرکی دارد، برای بررسی ارائه کند

7 برابر شدن مصرف داروی «فاویپیراویر»

به گفته دبیر کمیته علمی کرونا در ماه اخیر میزان مصرف داروی فاویپراویر به شدت افزایش پیدا کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۲ - ۰۸ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 February 27
کد خبر: ۱۲۴۰۸۸

به گزارش راهبرد معاصر دبیر کمیته علمی کرونا با اعلام این‌که در ماه اخیر میزان مصرف داروی فاویپراویر به شدت افزایش پیدا کرده و ۷ برابر ماه‌های گذشته شده، گفت: این دارو هیچ جایگاهی در درمان کرونا و سویه اومیکرون ندارد. حمیدرضا جماعتی در حاشیه شصت‌و‌دومین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا که در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران برگزار شد، گفت: پس از بازدید میدانی گروه مراقبت‌های ویژه کمیته علمی کشوری کرونا از شهرهای قم، اراک و همدان از بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها مشخص شد که میزان مرگ و میر و بستری در افرادی که واکسن تزریق نکرده‌اند بیشتر بوده و بیش از 60 درصد مرگ و میر مربوط به این افراد بوده است.

وی اظهار داشت: در گزارش کمیته علمی مشخص شده افرادی که یک دوز واکسن کرونا تزریق کرده بودند، مرگ و میرشان بیشتر از افرادی بوده که دو دوز واکسن را تزریق کرده‌اند بنابراین حتما باید واکسیناسیون تکمیل شود تا بدن ما ایمنی و حمایت بیشتری در برابر اومیکرون داشته باشد و در صورت ابتلا، منجر به بستری در بخش‌های مراقبت‌های ویژه و مرگ و میر نشود.

وی افزود: گزارشی از سازمان غذا و دارو در جلسه امروز ارائه شد که در ماه اخیر میزان مصرف داروی فاویپراویر به شدت افزایش پیدا کرده و 7 برابر ماه‌های گذشته شده که این هشدار بود. در مطالعات انجام شده و پروتکل درمان کشور که توسط کمیته علمی کشوری کرونا تهیه شده به تایید معاونت درمان وزارت بهداشت رسیده، این دارو هیچ جایگاهی در درمان کرونا و سویه اومیکرون ندارد.

جماعتی تاکید کرد: توصیه ما این است که باتوجه به اینکه هیچ یافته‌ای مبنی بر اثربخشی فاویپراویر در درمان اومیکرون وجود ندارد، این دارو برای بیماران کرونایی به‌ویژه در بخش سرپایی تجویز نشود. پروتکل درمانی در موارد علائم خفیف بیماری، بر درمان‌های حمایتی، استراحت در منزل و مصرف مایعات به مقدار فراوان تاکید دارد و هیچ دارویی برای بیماران سرپایی تا کنون توصیه نشده است.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا خاطرنشان کرد: در جلسه امروز پروفسور ویسنته که رئیس موسسه فینلای و سازنده واکسن پاستوکووک است و همکاری بسیار خوب و مستمری با انستیتو پاستور در این واکسن داشته، گزارشی ارائه کرد. در این گزارش عنوان شد که حدود 3 میلیون کودک 2 تا 10 ساله کوبایی، واکسن سوبرانا تزریق کرده‌اند.

وی ادامه داد: واکسیناسیون کودکان 2 تا 10 سال کوبایی با واکسن سوبرانا باعث مهار بیماری و ایجاد ایمنی در آنها شده و نسبت به بالغین و نوجوانان، در این گروه سنی حدود 99 درصد حمایت و تقویت سیستم ایمنی در برابر ویروس کرونا ایجاد و همین باعث شده که میزان درگیری و مرگ و میر در موج اومیکرون در کوبا به شدت کاهش یابد و این نشان از اثر واکسیناسیون در کودکان به ویژه 2 تا 10 سال است.

جماعتی خاطرنشان کرد: در جلسه امروز پرسش و پاسخ هایی با پروفسور ویسنته از سوی اعضای کمیته علمی کشوری کرونا در مورد پلتفرم‌های مختلف و عوارض واکسن مطرح و عنوان شد که هیچ عارضه جدی با واکسن سوبرانا در 3 میلیون کودک 2 تا 10 سال در کوبا دیده نشده و این واکسن کارایی 99 درصد در این گروه سنی داشته است.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: در جلسه امروز همچنین در خصوص پیش‌بینی موج اومیکرون در کشور گزارشی ارائه شد. در روزهای اخیر میزان بستری در بیمارستان‌ها و مرگ و میر بیماران کرونایی در حال کاهش است و پیش‌بینی می‌شود که در چند هفته آینده، از قله پیک ششم عبور کنیم و در سیر نزولی پیک اومیکرون قرار بگیریم.

جماعتی تصریح کرد: انواع زیرشاخه‌های اومیکرون شامل BA.1،BA.1.1 ، BA.2 و BA.3 شناسایی شده و آنچه در برخی کشورها باعث شده که بعد از پیک اول اومیکرون، پیک دوم هم شکل بگیرد این بوده که واریانت ابتدایی BA.1 یا BA.1.1 بوده و پس از آن واریانت BA.2 که درصد کمتری در ابتدا داشته به دلیل قدرت تکثیر بیشتر (یک و نیم تا دو برابر BA.1 سویه غالب شده و بنابراین شاهد پیک دوم هستیم.

وی یادآور شد: توصیه ما به مردم برای پیشگیری از کرونا همچنان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، عدم حضور در تجمعات تا حد امکان و نیز تکمیل واکسیناسیون کرونا به‌ویژه تزریق نوبت سوم در بالغین و همچنین واکسیناسیون زنان باردار و کودکان است.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا یادآور شد: کمیته علمی تاکنون هیچ تصمیمی برای تزریق دوز چهارم واکسن کرونا نگرفته و فعلا منتظر بررسی شواهد بیشتری هستیم تا بر اساس آنها تصمیم گیری جدید کنیم./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده