شبکه آمریکایی: انصارالله برای اولین‌بار جنگنده آمریکایی را هدف قرار داد لاریجانی: شهید حسن نصرالله جانش را در راه نجات بشریت از ظلم و سیاهی داد نتانیاهو: همچنان ۶۳ اسیر در اختیار حماس هستند وزارت خارجه روسیه سفر لاوروف به ایران را تأیید کرد دعوت مقاومت فلسطین برای حضور گسترده در مراسم تشییع پیکر سیدحسن نصرالله کشته شدن ۱۰ نیروی ترکیه‌ای در شمال عراق زینب نصرالله: درد فراق پدرم بسیار سنگین است ۶۰۲ اسیر فلسطینی فردا آزاد خواهند شد جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم 

درخواست عربستان و بحرین برای تعامل جدی با پرونده هسته‌ای و موشکی ایران

شاه عربستان و بحرین در بیانیه مشترکی خواستار «تعامل جدی با پرونده هسته‌ای و موشکی» ایران شدند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۵ - ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 03
کد خبر: ۱۲۴۵۸۵

به گزارش راهبرد معاصر  «حمد بن عیسی آل خلیفه» شاه بحرین که هفته جاری به عربستان سعودی سفر کرده با «سلمان بن عبدالعزیز» شاه این کشور دیدار  و گفت‌وگو کرد. پس از دیدار مذکور و در پایان این سفر رسمی، بیانیه‌ای مشترک صادر و در آن به موضوعات مختلف اشاره شد.

بر اساس گزارش «الخلیج آنلاین»، دو طرف سعودی و بحرینی بر اهمیت همکاری و «تعامل جدی و مؤثر با پرونده هسته‌ای و موشکی ایران با همه مؤلفه‌ها و پیامدهای آن به نحوی که به تحقق امنیت و ثبات بین‌المللی و منطقه‌ای کمک کند»، تأکید کردند.

بر اساس این گزارش، در ادامه این بیانیه بر ضرورت تعهد به محتوای بیانیه «العلا» صادر شده در ژوئن ۲۰۲۱ که اختلافات بحرانی عربستان با قطر را تمام کرد، تأکید کردند.

دو طرف سعودی و بحرینی سپس  بر ادامه تلاش‌ها برای حصول راه‌حل سیاسی فراگیر در یمن فراخواندند و در خصوص سوریه نیز گفتند، راه‌حل سیاسی تنها راه‌حل برای بحران سوریه است.

از دیگر بحث‌هایی که در این بیانیه به آن پرداخته شده مسأله فلسطین است که بر اهمیت دستیابی به حل و فصل فراگیر و عادلانه برای نزاع فلسطینی-اسرائیلی بر اساس راهکار دو دولتی تأکید شده است.

دو طرف در اشاره به موضوع لبنان ضمن اتهام‌زنی به حزب‌الله مدعی شدند: «لبنان نباید خاستگاه اقدامات تروریستی و پناهگاه سازمان‌ها و گروهک‌های تروریستی مانند حزب‌الله که امنیت و ثبات منطقه را هدف می‌گیرند، باشد... همچنین نباید منبع مواد مخدر که سلامت جوامع را تهدید می‌کند، باشد».

شاه سعودی در حالی اتهام قاچاق مواد مخدر به لبنانی‌ها می‌زند که سال ۲۰۱۵ مقامات بیروت یکی از بزرگ‌ترین محموله‌های قاچاق مواد مخدر را از یک شاهزاده سعودی در فرودگاه بیروت کشف کردند. در پی این ماجرا، عبد المحسن بن ولید آل سعود در رسانه‌ها به «شاهزاده کپتاگون» معروف شد.

طرف بحرینی و سعودی در این بیانیه همچنین درباره سودان نیز بر ادامه حمایت از هر آنچه که امنیت و ثبات سودان را تأمین می‌کند، تأکید کردند.

در این بیانیه اصلا به درگیری‌های اخیر اوکراین و روسیه که واکنش‌های جهانی را در پی داشت، اشاره نشده است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر