گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

درخواست عربستان و بحرین برای تعامل جدی با پرونده هسته‌ای و موشکی ایران

شاه عربستان و بحرین در بیانیه مشترکی خواستار «تعامل جدی با پرونده هسته‌ای و موشکی» ایران شدند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۵ - ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 03
کد خبر: ۱۲۴۵۸۵

به گزارش راهبرد معاصر  «حمد بن عیسی آل خلیفه» شاه بحرین که هفته جاری به عربستان سعودی سفر کرده با «سلمان بن عبدالعزیز» شاه این کشور دیدار  و گفت‌وگو کرد. پس از دیدار مذکور و در پایان این سفر رسمی، بیانیه‌ای مشترک صادر و در آن به موضوعات مختلف اشاره شد.

بر اساس گزارش «الخلیج آنلاین»، دو طرف سعودی و بحرینی بر اهمیت همکاری و «تعامل جدی و مؤثر با پرونده هسته‌ای و موشکی ایران با همه مؤلفه‌ها و پیامدهای آن به نحوی که به تحقق امنیت و ثبات بین‌المللی و منطقه‌ای کمک کند»، تأکید کردند.

بر اساس این گزارش، در ادامه این بیانیه بر ضرورت تعهد به محتوای بیانیه «العلا» صادر شده در ژوئن ۲۰۲۱ که اختلافات بحرانی عربستان با قطر را تمام کرد، تأکید کردند.

دو طرف سعودی و بحرینی سپس  بر ادامه تلاش‌ها برای حصول راه‌حل سیاسی فراگیر در یمن فراخواندند و در خصوص سوریه نیز گفتند، راه‌حل سیاسی تنها راه‌حل برای بحران سوریه است.

از دیگر بحث‌هایی که در این بیانیه به آن پرداخته شده مسأله فلسطین است که بر اهمیت دستیابی به حل و فصل فراگیر و عادلانه برای نزاع فلسطینی-اسرائیلی بر اساس راهکار دو دولتی تأکید شده است.

دو طرف در اشاره به موضوع لبنان ضمن اتهام‌زنی به حزب‌الله مدعی شدند: «لبنان نباید خاستگاه اقدامات تروریستی و پناهگاه سازمان‌ها و گروهک‌های تروریستی مانند حزب‌الله که امنیت و ثبات منطقه را هدف می‌گیرند، باشد... همچنین نباید منبع مواد مخدر که سلامت جوامع را تهدید می‌کند، باشد».

شاه سعودی در حالی اتهام قاچاق مواد مخدر به لبنانی‌ها می‌زند که سال ۲۰۱۵ مقامات بیروت یکی از بزرگ‌ترین محموله‌های قاچاق مواد مخدر را از یک شاهزاده سعودی در فرودگاه بیروت کشف کردند. در پی این ماجرا، عبد المحسن بن ولید آل سعود در رسانه‌ها به «شاهزاده کپتاگون» معروف شد.

طرف بحرینی و سعودی در این بیانیه همچنین درباره سودان نیز بر ادامه حمایت از هر آنچه که امنیت و ثبات سودان را تأمین می‌کند، تأکید کردند.

در این بیانیه اصلا به درگیری‌های اخیر اوکراین و روسیه که واکنش‌های جهانی را در پی داشت، اشاره نشده است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر