توافق روسیه و اوکراین بر سر ایجاد کریدور انسانی-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

توافق روسیه و اوکراین بر سر ایجاد کریدور انسانی

در دور دوم مذاکرات روسیه و اوکراین پیشرفت‌هایی حاصل شده، درک مشترکی درباره لزوم ایجاد کریدور انسانی و امکان توقف درگیری‌ها بدین منظور بدست آمده، طرفین توافق کردند مذاکرات در آینده نزدیک ادامه یابد و زلنسکی همچنان امیدوار به گفتگو با پوتین است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۵ - ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 04
کد خبر: ۱۲۴۶۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، دور دوم مذاکرات هیئت‌های روسیه و اوکراین پنجشنبه شب در شهر بلووژسک در منطقه برست بلاروس برگزار شد. به گفته ولادیمیر مدینسکی، مشاور ولادیمیر پوتین و سرپرست هیئت روسی، مسکو و کی‌یف در خصوص مسائل نظامی و بشردوستانه بین المللی و همچنین حل و فصل سیاسی آتی اوضاع گفتگو کردند.

در این مذاکرات که بیش از پنج ساعت به طول انجامید، طرفین درباره برخی موضوعات مهم، از جمله سازماندهی کریدورهای بشردوستانه برای خروج غیرنظامیان به درک مشترک رسیدند. مذاکرات روسیه و اوکراین ممکن است چندین دور دیگر ادامه یابد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین معتقد است که تفاهم به دست آمده در مذاکرات بین روسیه و اوکراین در خصوص مسائل بشردوستانه در شرایط دشوار کنونی بسیار مهم است.

ولادیمیر مدینسکی یادآور شد که وزارت دفاع روسیه و اوکراین در خصوص شکل مکانیزمی برای حمایت از کریدورهای بشردوستانه به منظور خروج غیرنظامیان و همچنین درباره توقف احتمالی درگیری‌ها بدین منظور توافق کردند. وی گفت: «مسئله اصلی که امروز حل شد، نجات مردم غیرنظامی است که خود را در منطقه درگیری نظامی یافتند. و این این یک پیشرفت قابل توجه است.»

میخائیل پادولیاک، مشاور رئیس‌ جمهور ولادیمیر زلنسکی و یکی از اعضای هیئت اوکراینی نیز اعلام کرد که دور سوم گفت‌وگوها میان اوکراین و روسیه باید در اسرع وقت برگزار شود. به گفته وی، نتایجی که کی‌یف به آنها امیدوار بود به دست نیامد، ولی تفاهمی در خصوص مسائل بشردوستانه حاصل شد و توافق کردیم که در اولین فرصت در دور سوم کار ادامه یابد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز نهم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

آژانس اتمی: طبق اعلام اوکراین تجهیزات اساسی نیروگاه «زاپرواژیا» آسیب ندیده است

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد طبق اعلام اوکراین تجهیزات اساسی نیروگاه هسته‌ای «زاپرواژیا» آسیبی ندیده است.

آتش‌نشانان از گسترش حریق در نیروگاه «زاپرواژیا» جلوگیری کردند

رسانه‌های اوکراینی از توقف حریق توسط آتش‌نشانان در نیروگاه هسته‌ای «زاپرواژیا» خبر می‌دهند.

وزیر خارجه اوکراین پیش از این گفته بود یک آتش‌سوزی در نیروگاه هسته‌ای شهر زاپرواژیا به وقوع پیوسته است.

پوتین: عملیات نظامی در اوکراین کاملاً طبق برنامه پیش می‌رود

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در نشستی با اعضای دائم شورای امنیت یادآور شد که عملیات ویژه نظامی در اوکراین کاملاً مطابق با یک برنامه دقیق پیش می‌رود و طبق گزارش وزیر دفاع، تمام وظایف محول شده با موفقیت در حال انجام است.

ولادیمیر پوتین گفت: «ارتش روسیه برای امنیت کشور و مردم که به نیروهای مسلح ما افتخار می‌کنند در حال جنگ هستند. سربازان و افسران ما تلاش می‌کنند تا از آسیب رسیدن به مردم غیرنظامی جلوگیری کنند. و متأسفانه خود آنها متحمل تلفاتی شده‌اند.»

رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد، برای کسانی که در عملیات ویژه برای دفع از دونباس شرکت دارند، مبلغ 5 میلیون روبل پرداخت اضافی در نظر گرفته شده، برای مجروحان این عملیات باید 3 میلیون روبل اضافی پرداخت شود و به خانواده‌های قربانیان مبلغ 7 میلیون و 421 هزار روبل پرداخت می‌شود.

زلنسکی برای گفتگو با پوتین اعلام آمادگی کرد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس ‌جمهوری اوکراین شب گذشته در مصاحبه با خبرنگاران خارجی اعلام کرد که برای مذاکره با ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه درباره همه چیز و به منظور توقف خصومت‌ها آمادگی دارد. وی گفت: «من حاضرم درباره همه مسائل صحبت می‌کنیم: در خصوص اوکراین، مشکلات روس زبانان که من آن را نمی‌بینم، درباره دونباس اشغال شده یا اشغال نشده و وضعیت ویژه این منطقه دونباس، درباره لوهانسک و دونتسک و آنچه که در حال وقوع در آنجاست. ولی چیزهایی وجود دارد که هیچ سازشی در آنها وجود ندارد.»

زلنسکی از عدم حمایت بیشتر دولت اسرائیل از اوکراین ابراز تاسف و تاکید کرد که کی‌یف روی راه حلی برای مسئله تامین هواپیماهای نظامی از لهستان حساب می‌کند، هرچند این به ایالات متحده نیز بستگی دارد.

درخواست قدیروف از پوتین برای دادن دستور تسخیر خارکوف و کی‌یف

رمضان قدیروف، رئیس چچن، از ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه درخواست کرد تا به نیروهای نظامی دستور دهد خارکوف، کی‌یف و دیگر شهرهای بزرگ اوکراین را تصرف کنند. وی تاکید کرد که عملیات ویژه در اوکراین نباید متوقف شود و سربازان نیروهای مسلح روسیه و داوطلبان اعزامی به آنجا نیز نظر مشابهی دارند.

تصرف بزرگترین پایگاه نظامی در اوکراین توسط واحدهای چچنی

رمضان قدیروف، رئیس چچن در کانال تلگرامی خود اعلام کرد نظامیان چچنی بزرگترین پایگاه نظامی اوکراین را به تصرف خود درآورده‌اند. به گفته وی، یک گردان کامل از ملی گرایان شکست خورده و بیش از 2500 نفر بدون مقاومت فرار کردند. قدیروف افزود، مشخص شده که در انبارهای واقع در این پایگاه نه تنها مقادیر زیادی سلاح، مهمات، ادوات نظامی، بلکه وسایل نقلیه زرهی مدرن نیز وجود دارد: 7 دستگاه تانک، 12 نفربر زرهی و تاسیسات توپخانه که این غنائم به دست نظامیان روسیه افتاد.

تمایل روسیه برای حفظ کانال ارتباطی با پنتاگون در خصوص اوکراین

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در پاسخ به درخواست تفسیر گزارشات رسانه‌ها مبنی بر اینکه پنتاگون ظاهراً تمایل به ایجاد کانال ارتباطی با مسکو در رابطه با روند اوضاع اوکراین را اعلام کرده است، گفت: مسکو از برقراری تماس‌ها امتناع نکرده، به ویژه زمانی که طرف مقابل آنها را درخواست کرد. وی ادامه داد، البته این موضوع مربوط به وزارت امور خارجه نیست و این درز اطلاعات در عرصه نظامی است و باید در این خصوص به وزارت دفاع رجوع شود.

شرط روسیه برای توسعه روابط با اتحادیه اروپا

سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین گفت که توسعه روابط روسیه و اتحادیه اروپا از جمله به این بستگی دارد که آیا بروکسل نیاز به غیرنظامی کردن اوکراین را قبول دارد یا خیر. ماریا زاخارووا در این نشست خبری گفت: «روابط ما با اتحادیه اروپا بستگی به این دارد که آنها منافع واقعی خود در تثبیت وضعیت در اروپا و اصلاح عدم تعادل امنیتی ایجاد شده با توجه به گسترش ناتو به شرق چگونه ارزیابی و توسعه دهند.»

درخواست روسیه از آمریکا برای عدم تشدید مشکل فعالیت دیپلماتیک

سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو از واشنگتن می خواهد تا بااحتیاط بیشتری عمل کرده و به دنبال تشدید بیشتر وضعیت کار نمایندگی‌های دیپلماتیک و دیپلمات‌های دو کشور نباشد. زاخارووا در واکنش به اخراج دیپلمات‌های روسیه از مقر سازمان ملل گفت: «گستاخی واشنگتن در مرز تکبر و عدم تمایل به مذاکره، چاره‌ای برای پاسخ گویی قاطع طرف روسی باقی نمی گذارد. ما از طرف آمریکایی می‌خواهیم محتاط‌‌تر باشد و به دنبال تشدید تنش‌ها نگردد.»

به گفته وی، دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، نه تنها به تخریب روابط بین دو کشور ادامه داده، بلکه نقش سازمان ملل را در تلاش برای تحمیل "نظم جهانی مبتنی بر قوانین" دیکته شده توسط ایالات متحده و اقمار آن را تضعیف کرده است. ماریا زاخارووا افزود: البته ترفندهای مفتضحانه آمریکایی چیز جدیدی نبوده و واشنگتن بارها با شکست در عرصه دیپلماتیک، سعی کرده با سوء استفاده از موقعیت کشوری که مقر سازمان ملل در خاک آن قرار دارد، از طرف مقابل انتقام بگیرد.

تولید موشک‌های بالستیک تهدید کننده روسیه در اوکراین

دیمیتری راگوزین، رئیس شرکت دولتی "راس.کاسموس"(سازمان فضایی روسیه) گفت که در کارخانه "یوژماش" اوکراین که از دوره شوروی سابق برجای مانده، ساخت موشک‌های بالستیک آغاز شده که روسیه را تهدید می‌کند. راگوزین شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی گفت: «وقتی فهمیدم که کارخانه یوژماش شروع به ساخت موشک‌های بالستیک در انبارهای باقی مانده از شوروی سابق کرده که روسیه را تهدید می‌کرد، متوجه شدم که چقدر همه چیز به طرز وحشتناکی از سال 2014 زیر و رو شده و چگونه اوضاع تنزل یافته و سیاه به سفید و سفید به سیاه تبدیل شده است.»

تلاش غرب برای نابودی روسیه

سرگئی ناریشکین، مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه نیز شب گذشته، پنجشنبه گفت که غرب نه تنها به دنبال احیای پرده آهنین است، بلکه به دنبال نابودی روسیه است. ناریشکین توضیح داد که این تلاش ها با شعار لزوم حفاظت از حاکمیت اوکراین و امنیت اروپا انجام می شود. علاوه بر این، وی یادآور شد که شواهدی مبنی بر قصد کی‌یف برای دستیابی به سلاح هسته ای وجود دارد. ناریشکین تاکید کرد که مسکو در 30 سال گذشته تلاش کرده تا اطمینان حاصل کند که کشورهای همسایه برای استقرار "فعالیت‌های خصمانه" استفاده نمی شوند.

غرب در تلاش است این تصور را ایجاد کند که روسیه منزوی شده است

الکساندر لوکاشویچ، نماینده دائم روسیه در سازمان امنیت و همکاری اروپا در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "راسیا-24" گفت که کشورهای غربی در تلاشند تا ین وضعیت جلوه داده شود که اجماع ضدروسی در سازمان امنیت و همکاری اروپا ایجاد شده است، اما این درست نیست - تقریبا یک پنجم کشورهای شرکت کننده از خط مشی کنونی غرب حمایت نمی کنند. به گفته وی، هیچ تغییری در روابط روسیه با کشورهای بلاروس، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، واتیکان، قرقیزستان، قزاقستان، مغولستان،و بسیاری از کشورهای خاورمیانه، از جمله سوریه، ایران و دیگران ... بوجود نیامده است.

تلاش برای بیرون راندن فدراسیون روسیه از عرصه بین المللی

گنادی گاتیلوف، نماینده دائم فدراسیون روسیه در مقر سازمان ملل در ژنو روز پنجشنبه اعلام کرد که کشورهای غربی قصد دارند حضور روسیه در عرصه بین المللی را کاهش دهند. این دیپلمات در مصاحبه با خبرگزاری تاس گفت: «کشورهای غربی برنامه‌های گسترده‌ای - از جمله با استفاده از همه مکانیسم‌های بین‌المللی و در وهله نخست سازمان ملل، برای بیرون راندن روسیه از عرصه بین‌المللی دارند.»

صدراعظم آلمان: پوتین قول نداده بود عملیات ویژه در اوکراین انجام ندهد

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان در مصاحبه‌ای اعلام کرد که برای حل و فصل مناقشه بر سر اوکراین، تماس با طرف‌های اوکراینی یا روسی را متوقف نخواهد کرد. شولتز گفت که در جریان دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در مسکو، او هیچ قولی مبنی بر عدم انجام عملیات ویژه نظامی در اوکراین دریافت نکرده است.

صدراعظم آلمان همچنین تاکید کرد، هیچ برنامه‌ای برای استقرار موشک‌های تهاجمی ناتو در خاک اوکراین وجود نداشت و نگرانی‌های ولادیمیر پوتین بی مورد است.

اولاف شولتز معتقد است که پیوستن گرجستان، مولداوی و اوکراین به اتحادیه اروپا موضوعی نیست که اکنون باید مطرح شود. وی معتقد است که تصمیم دولت فدرال برای ارسال سلاح به اوکراین صحیح است.

استقبال قرقیزستان از تلاش روسیه و اوکراین برای حل مناقشه

وزارت امور خارجه قرقیزستان صبح امروز، جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد که مقامات بیشکک طرفدار پایان درگیری‌های مسلحانه در اوکراین هستند و از آغاز مذاکرات دو طرف برای حل و فصل مسالمت آمیز اوضاع، منحصراً با روشهای سیاسی و دیپلماتیک به منظور جلوگیری از تلفات و ویرانی بیشتر، استقبال می کنند.

وزارت خارجه قرقیزستان افزود، سفارت اوکراین در بیشکک هنوز مشغول به کار است و فعالیت روزانه خود را ادامه می دهد. اگرچه چند روز پیش، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، تصمیم گرفت سفیر خود در قرقیزستان را به دلیل مواضع این کشور در خصوص وضعیت اوکراین فرا بخواند.

اوکراین تماس‍‌های تلفنی با روسیه را مسدود کرد

سرویس دولتی ارتباطات اوکراین اعلام کرد که این کشور تماس از شماره‌های تلفن همراه محلی به روسیه را محدود کرده است. طبق این اطلاعات، مشترکان اپراتورهای تلفن همراه اوکراینی نمی‌توانند به مشترکان اپراتورهای روسی دسترسی داشته باشند. همچنین محدودیت‌های مشابهی برای ارتباطات تلفن ثابت نیز اعمال می‌شود./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر