آیا قطر از شورای همکاری خلیج فارس خارج می‌شود؟-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

آیا قطر از شورای همکاری خلیج فارس خارج می‌شود؟

خبرگزاری بلومبرگ در تحلیلی نوشت ممکن است قطر بهانه‌ای که اخیراً برای خروج از اوپک مطرح کرد را برای خروج از شورای همکاری خلیج فارس هم مطرح کند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۷ - ۱۵ آذر ۱۳۹۷ - 2018 December 06
کد خبر: ۱۲۵۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ به نقل از بلومبرگ، قطر ممکن است برای فشار به عربستان سعودی، از شورای همکاری خلیج فارس هم خارج شود.


وبگاه شبکه خبری بلومبرگ در این تحلیل با اشاره به خروج ناگهانی قطر از «سازمان کشور‌های صادر کننده نفت» (اوپک) نوشته این اقدام سؤال‌های جدی را مطرح کرده مبنی بر اینکه احتمال دارد این خروج مقدمه‌ای برای خروج قطر از شورای همکاری باشد.


در این گزارش آمده، اگر قطر دست به چنین کاری بزند، این کار سعودی‌ها را ناراحت خواهد کرد و آن‌ها را در تنگنا و شرایط سختی قرار خواهد داد.


بلومبرگ نوشت که قطر به راحتی می‌تواند از توجیهاتی که بعد از ۲۷ سال از عضویت دراوپک برای خروج از این سازمان مطرح کرد، به شکل قانع کننده‌ای جهت خروج خود از شورای همکاری خلیج فارس نیز استفاده کند.


این خبرگزاری به اظهارات «حمد بن جاسم»، نخست وزیر اسبق قطر در مورد خروج این کشور از اوپک اشاره کرد که گفته بود اوپک دیگر برای قطری‌ها بی‌فایده بوده و به ضرر منافع ملی این کشور است.


بلومبرگ نوشته است: «این گونه توجیه‌ها در وضعیت شورای همکاری خلیج فارس دوچندان است؛ به یژه اینکه در بین اعضای این سازمان دو کشور که همان عربستان سعودی و امارات هستند، طی ۱۸ ماه گذشته، تحرکات گسترده‌ای جهت قطع روابط کشور‌های عربی با دوحه داشتند.»


با این حال، بلومبرگ می‌نویسد: «اگر قطر از شورای همکاری خلیج فارس خارج شود، این مسئله باعث تقویت این ادعای سعودی و امارات می‌شود که معتقدند خاندان حاکم قطر به دنبال برهم زدن اجماع عربی است. اما اگر دوحه کماکان در این شورا باقی بماند، این اقدام به قطر این فرصت را خواهد داد که بر تعهد خود به شورای همکاری خلیج فارس تأکید کند. نتیجه این، کاهش بحران کشور‌های عربی خلیج فارس خواهد بود.»


در پایان این گزارش آمده، به رغم اینکه سعودی‌ها و اماراتی‌ها به دنبال اخراج قطر از شورای همکاری هستند، ولی کویت و عمان با این کار مخالف بوده و از آنچه که آن را «قلدری و قلچماقی عربستان» می‌دانند، ناراحت و خشمگین هستند؛ برای همین هم در بحران قطر، بی‌طرف بودند.


شایان ذکر است که «سعد الکعبی»، وزیر انرژی قطر دوشنبه این هفته با بیان اینکه «ما ظرفیت نفتی زیادی نداریم و واقع‌ بین هستیم. ظرفیت ما در واقع گاز است»، اعلام کرد که از اوپک خارج می‌شود. اوپک نیز به این تصمیم قطر احترام گذاشت و گفت که اعضای این سازمان حق دارند هر زمان که لازم دانستند از این اوپک خارج شوند.

ارسال نظر