روش‌های ساده برای محافظت از کودکان در برابر مالاریا دود سفید یا سیاه؟/ جهان در انتظار رهبر جدید کاتولیک‌ها پزشکیان: صرفه‌جویی را از دولت شروع کردیم/پنل‌های خورشیدی اولویت اول هشدار قرمز هواشناسی: رگبار، رعدوبرق و بادهای شدید در ۱۱ استان ترامپ: ایران در مهم‌ترین دوران تاریخی خود قرار دارد طوفان دست از سر تهران برنمی‌دارد/ بارش باران و گردوخاک در راه است چرا بیشتر مدارس فردا تعطیل شد؟ / احتمال تعطیلی مدارس تهران وجود دارد پرداخت کسورات بازنشستگان همزمان با حقوق ماهانه انجام می‌شود خبری مهم از باشگاه پرسپولیس رسید ! خبر خوش برای خریداران طلا / قیمت طلا ۱۸ عیار امروز ۱۶ اردیبهشت ارزان شد از تکذیب درویش تا تایید رفیعی؛ پرسپولیس در چنگ «هوادار متمول» بزرگداشت شهدای خدمت در محضر رهبر معظم انقلاب در تاریخ سی ام اردیبهشت ماه دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در راه است/ تاریخ دقیق اعلام شد نحوه توزیع کالا‌ها در طرح کالابرگ + فیلم سورپرایز و خرید بزرگ در پرسپولیس/ حضور غیرمنتظره محبوب برانکو در پرسپولیس

موضع شاه در قبال ملی کردن نفت ایران

تاریخ انتشار: ۱۹:۰۹ - ۲۸ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 19
کد خبر: ۱۲۶۸۹۸

کانال تلگرامی مرکز اسناد انقلاب اسلامی نوشت: وابستگی رژیم پهلوی به انگلستان و آمریکا در قاطبه موضع‌گیری‌های شاه نمودی واضح داشت. محمد حسنین هیکل که در اوج درگیری‌های شاه و مصدق به ایران آمد، موضع شاه در خصوص نهضت ملی نفت را اینگونه خلاصه می‌کند: «شاه مخالف ملی کردن نفت بود و این مخالفت او از موضع وابستگی به قدرت‌های بزرگ بود؛ اما ملی کردن نفت ایران در سال ۱۹۵۳ دشواری‌ها و مشکلات خودش را، به دور از موضوع وابستگی داشت. در آن روزگار، شرکت‌های بزرگ از جمله شرکت نفت ایران و انگلیس نمونه کوچک‌شده‌ای از حکومت‌ کشورهایشان بودند و درگیری با آن‌ها درگیری با حکومت‌هایشان بود؛ جنگی دشوار.»

از سوی دیگر، تثبیت نهضت ملی به معنی محبوبیت روزافزون رهبران نهضت (کاشانی و مصدق) و انزوای بیشتر شاه بود و طبعا این نمی‌توانست خوشایند وی باشد. بنابراین برخلاف ادعای محمدرضاپهلوی در کتاب «ماموریت برای وطنم» مبنی بر حمایت از نهضت ملی، کمترین حرکت مثبتی از جانب وی به نفع این جریان در تاریخ ثبت نشده است.

کلمات کلیدی: نفت
مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده