پنتاگون از امضای قرارداد ۲۴.۴ میلیارد دلاری برای تولید موشک‌های رهگیر خبر داد عراق مجوز 40 پرواز روزانه از ایران را صادر کرد «گروک» به ترامپ برای دستگیری مادورو تایید داد ادعای ترامپ درباره حمله به «کارخانه‌های مواد مخدر» ایران! ترامپ: اروپا زنده زنده خورده می‌شود! کنایه بقایی به کانادا: وقتی حقیقت مدفون است، «آشتی» چه معنایی دارد؟ سقوط هواپیمای سبک رژیم صهیونیستی با یک کشته و یک زخمی ترامپ: شاید پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای وضعیت اضطراری اعلام کنم پوتین: جهان از پایداری مردم ایران شگفت‌زده شده است رویترز: آمریکا شرط حقوق بشری برای بخشی از کمک‌های نظامی به مصر را لغو کرد بقائی: جهان‌بینی ترامپ، نماد پوچی و استبداد و خطری برای صلح جهانی است ادعای فرانسه مبنی بر اسکورت کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب نتانیاهو حادثه هواپیمای فلای دبی را به ایران ربط داد! ادامه حملات هوایی عربستان به یمن؛ صعده 6 بار بمباران شد خروج ذلت‌بار آخرین نظامی و هواپیمای ارتش تروریست آمریکا از عراق علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم

دیدار امیرعبداللهیان با بشار اسد/ آغاز فصل جدیدی از همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و سوریه

دیدار امیرعبداللهیان با بشار اسد/ آغاز فصل جدیدی از همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و سوریه وزیر امور خارجه در دیدار با بشار اسد با بیان این‌که فصل جدیدی از همکاری‌های اقتصادی و تجاری بین ایران و سوریه شروع شده، بر تداوم حمایت جمهوری اسلامی از دولت و مردم سوریه تأکید کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۸ - ۰۳ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 March 23
کد خبر: ۱۲۷۲۳۲

به گزارش راهبرد معاصر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (چهارشنبه) با بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه در دمشق دیدار و درباره همکاری‌های دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی گفتگو و تبادل نظر کرد.
در این ملاقات امیرعبداللهیان ضمن تبریک به مناسبت موفقیت‌های سوریه در عرصه‌های سیاسی و میدانی، بر تداوم حمایت جمهوری اسلامی ایران از دولت و مردم سوریه تأکید کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان اظهار داشت: در عرصه همکاری‌های اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فصل جدیدی از مناسبات آغاز شده است. توسعه همکاری‌های اقتصادی ایران و سوریه به طور جدی در دستور کار مناسبات دو کشور قرار گرفته و تسهیل حمل و نقل و ترانزیت بین دو کشور مورد توجه است. در همین راستا تعاملات و مبادلات مردمی بین دو کشور نیز اهمیت می‌یابد.

امیرعبداللهیان ضمن استقبال از روند عادی سازی روابط کشور‌های منطقه با سوریه، اشتراک دیدگاه‌های دو کشور در خصوص بسیاری از مسائل و موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی را مورد اشاره قرار داد و گفت: در تنش‌های منطقه‌ای، جمهوری اسلامی ایران با هر جنگی مخالف و خواستار حل و فصل اختلافات از طریق گفتگو و راه‌های مسالمت آمیز سیاسی است. در این راستا ایران خواستار حل و فصل بحران یمن از طریق گفتگو‌های بین یمنی بوده و معتقد است تغییر رفتار برخی کشور‌های منطقه می‌تواند به رسیدن به راه حلی برای یمن کمک کند.

وی در مورد تحولات اوکراین تاکید کرد: ما مخالف جنگ و مخالف تحریم هستیم. راه‌حل در اوکراین سیاسی است.

* در مذاکرات به توافق نزدیک شده‌ایم/ آمریکا حسن نیت خود را عملی نشان دهد

امیرعبداللهیان در مورد مذاکرات وین نیز اظهار داشت ما در مذاکرات به توافق نزدیک شده‌ایم. اگرچه آمریکایی‌ها مدعی هستند که علاقه‌مند به حل موضوعات و رسیدن به توافق هستند، ولی آن‌ها بایستی در عمل نیز حسن نیت خود را نشان بدهند.

* بشار اسد: آمریکا و ناتو نمی‌توانند کاری را در جهان از پیش ببرند
در این دیدار بشار اسد رئیس جمهور سوریه با اشاره به سرعت تحولات در منطقه اظهار داشت: پس از شکست آمریکا در افغانستان و به ویژه پس از تحولات اوکراین مشخص شده است که آمریکا و ناتو نمی‌توانند کاری را در جهان از پیش ببرند؛ بنابراین کشور‌های منطقه به دنبال صف بندی‌های جدید برای جایگزینی حمایت‌های آمریکا هستند.

وی استاندارد دوگانه برخی از کشور‌ها را مورد اشاره قرار داد و گفت: این کشور‌ها در مقابل حملات رژیم صهیونیستی به سوریه سکوت کرده و موضعی اتخاذ نمی‌کنند.
رئیس جمهور سوریه ادعای حسن نیت از سوی مقامات دولت آمریکا را بی اساس خواند و مواضع جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین را حکیمانه و درست توصیف و تاکید کرد: آنچه برای سوریه مهم است دیدگاه‌های ایران در مذاکرات وین و همراهی سوریه در این مسیر است.
بشار اسد دیدار جمعی از علمای اهل سنت ایران از سوریه را دارای معنای مهمی دانست و از امیرعبداللهیان درخواست کرد سلام‌ها و درود رئیس‌جمهور، دولت و ملت سوریه را به امام خامنه‌ای رهبر معظم و دکتر رئیسی رئیس جمهور تقدیم کند.
در این دیدار همچنین تحولات فلسطین و برخی موضوعات دیگر دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha