چرا پشه‌ها برخی از افراد را بیشتر نیش می‌زنند؟-راهبرد معاصر
میزبانی تیم ملی فوتبال ایران از امارات در کشور عمان واژگونی اتوبوس در جاده زاهدان به زابل / ۲۸ نفر مصدوم شدند وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

چرا پشه‌ها برخی از افراد را بیشتر نیش می‌زنند؟

شاید شما هم متوجه شده باشید که در یک محیط پرپشه برخی از افراد بارها بوسیله آنها گزیده می‌شوند و برخی دیگر ظاهرا از نیش پشه‌ّ‌ها در امان می‌مانند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۵ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 10
کد خبر: ۱۲۸۸۹۷

به گزارش راهبرد معاصر آیا پشه‌ها برای نیش زدن افراد خاصی را انتخاب می‌کنند؟ پاسخ اجمالی بله است.

پشه‌ها برای مکیدن خون شما را نیش می‌زنند- البته پشه‌های ماده که برای ایجاد تخم‌های بارور به خون نیاز دارند و پشه‌های نر نیش نمی‌زنند- و از هر ۱۰ نفر یک نفر جذابیت زیادی برای این پشه‌ها دارند.

پژوهش‌های بسیاری درباره اینکه کدام ترکیبات و رایحه‌هایی که بدن انسان خارج می‌شود، پشه‌ها را به سوی خود جلب می‌کنند. با توجبه بیش از ۴۰۰ ترکیبی که ما از بدنمان خارج می‌کنیم، این تحقیقات هنوز در ابتدای راه است.

 

 

آنچه دانشمندان با اطمینان می‌دانند این است که ژنتیک افراد که نوع و میزان رایحه‌ها و ترکیبات را معین می‌کند، مسئول ۸۵ درصد حساسیت بیشتر افراد به گزش پشه‌ها است. آنان مچنین اجزای معینی در ترکیبات شیمیایی بدن را شناسایی کرده‌اند که هنگامی که به مقدار زیاد در سطح پوست قرار دارند، باعث جلب پشه‌ها می‌شوند.

از جمله افرادی که غلظت‌های بالیی از ترکیبات استروئیدی یا کلسترول را در سطح پوستشان دارند، پشه‌ها را جلب می‌کنند. این امر به معنای آن نیست که پشه‌ها به سراغ افرادی می‌روند که میزان کلی کلسترول خونشان بالاتر است. مسئله این است که بدن این افراد کارآمدی بیشتری در سوخت‌وساز کلسترول دارد که محصولات فرعی این روند روی پوست باقی می‌ماند و پشه‌ها را جلب می‌کند.

 

 

پشه‌ها همچنین افرادی را هدف قرار می‌دهند که مقدار بیش از حدی از اسیدهای آلی مانند اسید اوریک را روی پوستشان داشته باشند. این مواد می‌تواند حس بویایی پشه‌ها را تحریک کنند و آن را به نشستن روی پوست قربانیان بکشانند.

اما روند جذب پشه مدت‌ها پیش از فرود آنها را روی سطح پوست آغاز می‌شود. پشه‌ها می‌توانند بوی قربانیانشان را از فاصله‌ای تا ۵۰ متر حس کنند. این توانایی به خصوص برای افرادی که مقدار زیادی دی‌اکسید کربن از بدنشان متصاعد می‌شود، خبر خوبی نیست.

دی‌اکسید کربن حتی در فاصله‌های طولانی برای پشه‌ها جذاب است. افراد با جثه بزرگتر دی‌اکسید کربن بیشتری از ریه‌های خود بیرون می‌دهند، برای همین است که پشه‌ها به طور معمول بزرگسالان را بیش از کودکان کم‌سن می‌گزند. زنان باردار هم در معرض افزایش خطر گزیده شدن هستند، چرا که آنها هم مقداری بیش از حد عادی دی‌اکسید کربن در هوای بازدمی‌شان به خارج می‌فرستند. حرکت و گرما هم پشه‌ها را به خود جلب می‌کند.

بنابرای اگر می‌خواهید از شر پشه‌ها در بیرون از خانه در امان بمانید، نشستن بی‌حرکت در یک آلاچیق بسیار بهتر از دویدن به دنبال توپ فوتبال است. هنگامی که شما دارید، مثلا در یک بازی فوتبال به این طرف و آن طرف می‌دوید، پشه‌ها حرکت شما را حس می‌کنند و به سوی شما هجوم می‌آورند.  وقتی به علت فعالیت جسمی به  نفس نفس می‌افتید، بوی دی‌اکسید کربن تنفس شدیدتر شما آنها را بیشتر به شما نردیک می‌کند. همچنین در این وضعیت اسید لاکتیک بیشتر از غدد عرقی پوست ترشح می‌شود که باز هم پشه‌ها را برای نیش زدن شما مشتاق‌تر می‌کند.

ارسال نظر