به گزارش راهبرد معاصر، نانواییهای لبنان اعلام کردند که آرد کافی برای ادامه تولید انواع نان ندارند. نانواییها در بیروت و سایر مناطق شاهد ازدحام شهروندان برای خرید نان قبل از تمام شدن آن بودند.
به گزارش المنار، بیشتر نانواییها در بیروت و ضاحیه نان ندارند و مشکل بانک مرکزی است.
علی رمال نماینده کارخانههای آسیاب گندم جنوب نیز اعلام کرد که بحران گندم حادثهای ناگهانی نیست. بانک مرکزی لبنان اوضاع را پیچیدهتر کرده و در نتیجه بسیاری از نانواییها تعطیل شده و بسیاری از سیلوهای گندم کاملا خالی شده است.
بر اساس گزارش بانک جهانی، این کشور که از سال ۲۰۱۹ با ناآرامیهای سیاسی دست و پنجه نرم میکند، همچنین تحت تاثیر بدترین بحران اقتصادی جهانی در ۱۵۰ سال گذشته قرار گرفته است.
حداقل ۷۸ درصد از جمعیت بیش از شش میلیون نفری زیر خط فقر زندگی میکنند و مشاغل به سختی میتوانند سرپا بمانند.
پوند لبنان در کمتر از دو سال بیش از ۹۰ درصد ارزش خود را در برابر دلار در بازار سیاه از دست داده است.
بسیاری از نانواییها در حال حاضر تعطیل شدهاند، زیرا نمیتوانند هزینه فزاینده سوخت مورد نیاز برای تامین برق ژنراتورهای خصوصی را تامین کنند، زیرا قطع برق حدود ۲۰ ساعت در روز ادامه دارد.
اوضاع نابسامان اقتصادی مردم لبنان و افت ارزش پول ملی این کشور در برابر دلار آمریکا در کنار هرج و مرج و گسترش احتکار و فقدان نظارت بر بازار تولید و توزیع در لبنان باعث شده قشر متوسط و ضعیف این کشور بیش از پیش در برابر بحران اقتصادی قرار بگیرند. اضافه شدن بحران سوخت که در نتیجه سیاستهای تحمیلی صندوق بین المللی پول به دولت لبنان به وجود آمد، نیز مزید بر علت شده تا لبنانیها نتوانند نیازهای اساسی و روزمره خود را تأمین کنند.
بحران شدید اقتصادی و مالی در لبنان به مجموعهای از عوامل داخلی و خارجی برمیگردد. وجود یک طبقه سیاسی فاسد که از ۳ دهه گذشته بر لبنان حکومت میکند، بحرانهای سیاسی مستمر، فساد سازمان یافته در ادارات و نهادهای دولتی، سوءمدیریت طرفهای مربوطه و ناتوانی دولت، سیطره غرب و آمریکا بر موسسات مالی و اقتصادی و در راس آنها بانک مرکزی لبنان و ... از جمله مهمترین عوامل داخلی این بحران هستند./تسنیم