تخت روانچی‏: عمان یک همسایه قابل اعتماد و یک شریک اساسی است کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل: حملات آمریکا در کارائیب غیرقانونی است آمریکا به دنبال حملات هوایی به داخل خاک ونزوئلا طرح ترامپ برای ساخت یک سالن رقص جدید در کاخ سفید یورش صهیونیست‌ها به کرانه باختری/ شهادت یک جوان فلسطینی در رام‌الله هشدار سازمان ملل درباره خطر گسترش جنگ در سودان/ هیچ منطقه‌ای امن نیست فرد شماره ۲ تحریک طالبان پاکستان کشته شد واکنش عراقچی به دستور ترامپ مبنی بر از سرگیری آزمایش سلاح‌های هسته‌ای دیدار مقام ارشد انصارلله با تخت روانچی پاسخ جنبش انصارالله به تهدید اسرائیل کاتس: «اجازه نمی‌دهیم جنایتکار ما را تهدید کند» رایزنی تخت روانچی با وزیر خارجه عمان واکنش تهدیدآمیز مسکو به احیای آزمایش‌های اتمی آمریکا شی: درباره مسائل تجاری با آمریکا به اتفاق‌نظر رسیدیم مدودف: «پوزیدون» یک سلاح آخرالزمانی است طرح خاموش آنکارا برای تسلط بر آسیای میانه

مخالف ترکیه با گشت‌زنی ناتو علیه فعالیت‌های روسیه

ترکیه به «پیشنهاد ضد روسی آمریکا» مبنی بر گشت‌زنی ناتو علیه فعالیت‌های روسیه در دریای سیاه مخالفت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۵ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 April 25
کد خبر: ۱۳۰۹۳۹

به گزارش راهبرد معاصر  وزیر دفاع ترکیه گفت، کشورهای ثالث، به ویژه متحدان ناتو در طول جنگ بین اوکراین و روسیه، ناوهای جنگی خود را به دریای سیاه اعزام نکنند.

به نوشته شماره دوشنبه روزنامه «حریت» «حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه  هشدار داد که دریای سیاه به منطقه رقابت تبدیل نشود. وی گفت: «ما خواهان این هستیم که توازن در دریای سیاه به هم نخورد. اگر توازن بهم بخورد  ، احتمال اینکه رویدادها از کنترل خارج شوند بسیار زیاد است. دریای سیاه را به محیط رقابت تبدیل نکنیم. این چیزی است که ما آشکارا می‌گوییم.»

آکار بار دیگر تاکید کرد که ترکیه به گونه‌ای دوستانه از طرف‌های ثالث می‌خواهد که در زمان جنگ بدون نیاز به لغو «کنوانسیون مونترو» که عبور از تنگه های ترکیه را در زمان جنگ و صلح تنظیم می‌کند، از منطقه دور بمانند.

آکار با یادآوری اهمیتی که ترکیه برای ثبات منطقه قائل است، گفت: «ادامه جنگ ممکن است حساسیت هایی را در صورت ورود ناوهای جنگی ناتو به دریای سیاه ایجاد کند. ما چند پیشنهاد برای حفظ ثبات دریای سیاه داریم. بیایید به مرزها و حاکمیت اوکراین احترام بگذاریم، اما از سوی دیگر کاری نکنیم که از سوی طرف مقابل به عنوان تحریک تلقی شود.»

وزیر دفاع ترکیه در پاسخ به سئوالی درباره پیشنهاد «لوید آستین» وزیر دفاع ایالات متحده برای ایجاد یک ماموریت گشت زنی ناتو علیه فعالیت‌های روسیه در دریای سیاه مطابق با انتظارات رومانی و بلغارستان، تلویحاً گفت که ترکیه موافق چنین ابتکاری نیست. وی گفت: «ما به بلغارستان و رومانی می‌گوییم که با خویشتنداری رفتار کنند.»

ترکیه مدت هاست در تلاش است تا دریای سیاه را از نفوذ ناتو دور نگه دارد تا اوضاع بین این ائتلاف و روسیه پیچیده نشود. آکار در پاسخ به این سئوال که آیا در حال حاضر کشتی جنگی ناتو در دریای سیاه وجود دارد یا خیر، پاسخ داد: «خیر.»

آکار درباره روابط با آمریکا، ادامه حمایت واشنگتن از گروه تروریستی «یگان‌های مدافع خلق» وابسته به گروه تروریستی «پ‌ک‌ک» اظهار داشت: «مهم‌ترین مشکل ترکیه و آمریکا این است که ترکیه اعتراف به تروریستی بودن یگان‌های مدافع خلق را رد می‌کند. ما می‌گوییم پ.ک.ک با وای.پ.جی برابر است. این استدلال که این دو گروه باهم فرق دارند، نادرست است.»

وزیر دفاع ترکیه  جمعه گذشته با اشاره به عملیات نظامی جدید ترکیه در عراق تاکید کرد که عملیات فرامرزی ارتش ترکیه در شمال عراق تا زمانی که تهدید تروریستی ناشی از آن در منطقه از بین نرود ادامه خواهد داشت. 

ارتش ترکیه، چند روز پیش، عملیات جدیدی را در شمال عراق با اسم رمز «قفل پنجه»  با هدف نابودی گروه «پ.ک.ک» آغاز و در این عملیات از جنگنده، توپخانه و نیروهای ویژه زمینی استفاده کرد. این این اقدام واکنش شدیداللحن مقامات و سیاستمداران عراق را در پی داشته است./فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار