پزشکیان: نه ظلم کنیم، نه ظلم بپذیریم و نه مقابلش سکوت کنیم سردار احمدی مقدم: تسریع در اصلاحات داخلی لازم است؛ الان ۷۰ درصد مردم می‌گویند نظام جمهوری اسلامی را می‌خواهیم، ولی باید در آن اصلاحاتی صورت بگیرد؛ این پیام ملت است که باید شنیده شود پیام سردار مجید موسوی به خانواده شهید ماکان نصیری: شما بستر لازم را در جامعه اسلامی برای قهرمان پروری و شهادت مهیا نمودید پزشکیان به زیارت حرم مطهر امام رضا (ع) رفت تجهیز یگان‌های نیروی زمینی ارتش به سامانه‌ها، تسلیحات و ارتقاء توان رزمی امیر پوردستان: مصلحت نظام ایجاب کند، با انجام عملیات‌های پیش‌دستانه دشمن را به‌شدت غافلگیر می‌کنیم جزئیات تعطیلی‌های مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید به روایت سخنگوی دولت پزشکیان پزشکیان: هیچ مذاکره‌ای درباره موشک‌های بالستیک صورت نگرفته و نخواهد گرفت شناسایی ۱۵۵ محل استقرار اتباع غیرمجاز در تهران  تهران در آماده‌باش برای مراسم تشییع رهبر انقلاب + جزئیات به روایت سخنگوی استانداری تهران جزئیات تعطیلی سه روزه تهران در روز‌های تشییع رهبر شهید ساعات کاری ادارات بوشهر تغییر کرد+ ساعت جدید ساماندهی نیرو‌های شرکتی؛ دولت چهاردهم وارد فاز جدید شد / تازه‌ترین جزئیات طرح ساماندهی کارکنان شرکتی برکناری یک مدیر صدا و سیما و پیگرد قضایی نبویان در پی اظهارات جنجالی اطلاعیه نیروی دریایی سپاه: شناور‌ها به تنگه هرمز نزدیک نشوند

مجلس با تصویب طرح شفافیت به یکی از وعده‌های خود به مردم عمل کرد

مجلس با تصویب طرح شفافیت به یکی از وعده‌های خود به مردم عمل کرد سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس با تشریح برخی ابعاد و ویژگی های طرح شفافیت قوای سه گانه گفت: با این مصوبه مجلس به یکی از وعده های خود به مردم عمل کرده گام تاریخی برای افزایش سرمایه اجتماعی نظام برداشته شد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۷ - ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 01
کد خبر: ۱۳۱۷۸۱

به گزارش راهبرد معاصر سید نظام الدین موسوی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در جمع خبرنگاران با اشاره به رای مهم نمایندگان مجلس یازدهم به کلیات طرح شفافیت قوای سه گانه، اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که نمایندگان از نخستین روزهای مجلس یازدهم دنبال می کردند، تصویب قانونی برای شفافیت بود چرا که معتقدیم با شفافیت در حوزه های سیاستگذاری، تصمیم گیری و تصمیم سازی و اجرایی می توانیم علاوه بر بهینه کردن فرایندها و امور، فسادهای احتمالی و رانت ها را کاهش دهیم. 

وی با بیان این که شفافیت از مقوله های مهم برای تقویت رابطه مردم با نظام است تاکید کرد: شفافیت از جمله مقوله های بسیار موثر در بهبود سیاستگذاری و تصمیم گیری و اجراست که در صورت اجرای دقیق به اصلاح آسیب های حکمرانی و ایجاد یک ساختار برای حکمرانی نو می انجامد. 

موسوی با بیان این که اجرای طرح شفافیت قوای سه گانه به افزایش آگاهی عمومی مردم از آنچه در حکمرانی می گذرد منجر می شود، اضافه کرد: اگر مقوله شفافیت با دقت و در جای صحیح خود اجرا شود به یکی از ارکان بنیادین در افزایش سرمایه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی تبدیل می شود.

سخنگوی هیئت رئیسه افزود: مقوله شفافیت در اصول دینی ما نیز مورد تاکید قرار گرفته است و رهبر معظم انقلاب نیز چند سال قبل تاکید کرده بودند که «مسئولان جز در موارد نظامی، امنیتی و اموری که با دشمن مقابله داریم، باید شفاف باشند و هیچ رازی را از مردم پنهان نکنند» و براساس این سیاست کلان مجلس یازدهم کلیات طرح شفافیت قوای سه گانه را امروز تصویب کرد و فرایند بررسی جزئیات آن نیز آغاز شده و امیدوارم به نتایج بسیار خوبی برای کشور منجر شود. 

موسوی با بیان این که در این طرح، مجلس شفافیت را از خود آغاز کرده است گفت: در ماده اول این طرح که ان شاء الله به قانون تبدیل خواهد شد، به مجلس شورای اسلامی و دستگاه ها و نهادهای ذیل آن اشاره و بر شفافیت آن ها تاکیده شده است. 

عضو هیئت رئیسه مجلس اضافه کرد: براساس این طرح باید آرای ماخوذه نمایندگان به تفکیک اسامی موافق، مخالف، ممتنع و کسانی که در رای گیری شرکت نکرده اند در پایگاه اطلاع رسانی مجلس منتشر شده و در دسترس عموم قرار گیرد، البته این بند فقط شامل مجلس نیست و هیئت وزیران، شوراهای اسلامی شهر و روستا و مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز مطابق مفاد این طرح باید آرای خود را منتشر کنند. 

وی با تاکید بر این که شفاف شدن آراء و دیدگاه ها در قوای سه گانه اقدامی بسیار مهم محسوب می شود، ادامه داد: طبق این طرح جلسات دولت و دستگاه های اجرایی از جمله شرکت های دولتی که تصمیم گیری و هزینه کرد بودجه ها در برخی از آن ها متاسفانه پشت درهای بسته و در اتاق های تاریک انجام می شد شفاف خواهند شد و نورافکن این طرح باعث شیشه ای شدن این ساختارهای مبهم و رازآلود می شود. 

موسوی تصریح کرد: همچنین نهادهایی همچون صداوسیما و موسسات و ارگان هایی مانند اتاق های بازرگانی، شوراهای شهر و روستا و... نیز براساس این طرح شفاف می شوند که می تواند به مردمی شدن سیاستگذاری ها و عملکردها بینجامد. 

وی افزود: همچنین براساس طرح مجلس قوای سه گانه و دستگاه های ذیل آن ها باید هزینه های خود را صورت شفاف به مردم اعلام کنند گفت: انتشار عمومی صورتهای مالی و اطلاعات اموال، درآمدها و هزینه‌ها، تسهیلات ، املاک ،کمکها و واگذاری‌های بلاعوض، انتشار متن، متمم و الحاقات تمامی معاملات، انتشار فرصت های اشتغال و جذب نیروی انسانی و همچنین انتشار عمومی فرصتهای سرمایه‌گذاری از دیگر ویژگی های مهم این طرح است که نقش مهمی در جلوگیری از فسادهای احتمالی و رانتخواری ها خواهد داشت. 

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس درباره فرایند بررسی این طرح در مجلس نیز تاکید کرد: پس از رای مجلس به کلیات این طرح، هم اکنون بررسی جزئیات آغاز شده و ان شاء الله جزئیات آن نیز هفته آینده در مجلس جمع بندی و تصویب خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار