تسهیل فرآیند ترخیص خودروهای وارداتی در قشم ابهام در مدیریت سبد 2200 همتی سهام عدالت؛ وزارت اقتصاد شفاف سازی کند بزرگترین دارندگان بیت‌کوین جهان کدامند؟ اختصاص سهمیه ویژه ارزی برای خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی شورای رقابت: قراردادهای مشارکت در تولید خودرو غیرقانونی نیست رفع نیاز به واردات بنزین با کاهش 15 درصدی مصرف ورود 30 هواپیمای MD به عملیات اربعین / گرما ظرفیت پروازها را کاهش داد چرا تاثیر یارانه و کالابرگ در معیشت مردم کم شد؟ صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟

بازار سرمایه وارد فاز اصلاح می‌شود؟

بازار سرمایه وارد فاز اصلاح می‌شود؟ بازار سرمایه در روزی که حقیقی‌ها سرمایه خود را از بورس خارج کردند، بازدهی مثبتی را به جای گذاشت.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۲ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 08
کد خبر: ۱۳۲۶۹۶

به گزارش راهبرد معاصر بازار سرمایه این روزها بر مدار صعودی در حال حرکت است. شاخص‌های عملکردی بورس نشان می‌دهد، رونق به بورس بازگشته است و همین مساله را می‌توان در جریان ورود پول توسط حقیقی‌ها نیز مشاهده کرد.

شاخص کل بورس تهران برای پنجمین روز متوالی رشد کرد و روند صعودی شاخص کل هموزن برای شانزدهمین روز کاری متوالی تداوم یافت.

برخی از تحلیلگران معتقدند صعود یا نزول شاخص در 5 روز پیاپی گویای شکل گیری یک روند است. دیروز شاخص چهارمین روز صعودی را ثبت کرد تا یک روند صعودی جدید شکل بگیرد و نشان از تمایل بازار به رشد بیشتر باشد.

*بازار سرمایه وارد فاز اصلاح خواهد شد؟

البته نشانه‌هایی از یک اصلاح جزیی در بازار سهام نیز دیده می‌شود. شاخص نزدیک سطح یک میلیون و 560 هزار واحد شده است و در صورتی که نتواند این مقاومت را به صورت قوی رد کند، می‌توان گفت، درگیر یک کاهش و ریزش خواهد شد.

کارشناسان جدی‌ترین مقاومت پیش روی شاخص کل را عدد یک میلیون و 600 هزار واحدی می‌دانند. به نظر اغلب کارشناسان، با توجه به روند معاملات اگر شاخص کل از محدوده یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد عبور کند، کمی اصلاح در این محدوده داشته باشد و احتمالا تا محدوده یک میلیون و ۴۹۰هزار واحد بازگشت داشته باشد. از طرفی دیگر ممکن است این بازگشت در محدوده فعلی اتفاق بیفتد و پس از آن شاخص برای شکست محدوده یک میلیون و ۶۰۰هزار واحد حرکت کند.

با توجه به روند قیمتی دلار در روزهای گذشته به نظر می‌رسد، هیجان انتظار تورمی در حال شکل گیری در بازار است و مسیر معاملات تحت تاثیر این موضوع قرار گرفته است. به طور کلی با گسترش انتظارات تورمی بازار هم واکنش بهتری به مسائل و روند معاملات نشان می‌دهد. در حال حاضر بازار در شرایطی قرار دارد که با توجه به انتظارارت تورمی موجود قدرت در دست خریداران است و رشد نرخ جهانی فلزات اساسی و نفت نیز نوید ادامه رشد صنایع متاثر را می‌دهند.

* بازدهی مثبت شاخص‌های بورس

شاخص کل بورس برای پنجمین روز متوالی صعود کرد و با افزایش 9 هزار و 150 واحدی نسبت به روز شنبه به رقم یک میلیون و 552 هزار و 997 واحدی رسید. بازدهی این شاخص مثبت 0.59 درصد بوده است.

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز برای شانزدهمین روز کاری متوالی صعود کرد و با رشد دو هزار و 692 واحدی در سطح 429 هزار و 11 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت 0.63 درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس 131 واحد بالا آمد و در سطح 21 هزار و 204 واحد قرار گرفت.

* خروج پول حقیقی از بازار سهام

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 37 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. طی معاملات امروز، بیشترین تزریق پول حقوقی به بورس و فرابورس در سه گروه بیمه‌ و صندوق ‌بازنشستگی، شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی و فرآورده‌های نفتی رقم خورد در حالی که برآیند معاملات گروه ‌های زراعت و خدمات وابسته و فلزات اساسی به نفع حقیقی‌‌ها تمام شد.

در معاملات روز یکشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شتران (شرکت پالایش نفت تهران)، البرز (شرکت بیمه البرز) و شبندر (شرکت پالایش نفت بندرعباس) اختصاص داشت و نمادهای خساپا (سایپا)، زگلدشت (کشت و دام گلدشت نمونه اصفهان) و فخوز (فولاد خوزستان) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.

* افت ارزش کل معاملات و معاملات خرد

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 8 هزار و 644 میلیارد تومان کاهش یافت که نسبت به روز گذشته افت 14 درصدی را نشان می‌دهد. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 201 میلیارد تومان بود که 2 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌‌دهد.

ارزش معاملات خُرد سهام با کاهش 5 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 6 هزار و 125 میلیارد تومان رسید. سهم معاملات خرد از کل معاملات حدود 70 درصد بوده است.

* کاهش ارزش صف‌های پایانی بازار

در پایان معاملات ‌روز یکشنبه، 349 نماد رشد قیمت داشتند و تعداد 71 نماد در صف خرید قرار گرفتند. به عبارت دیگر، 57 درصد بازار رشد قیمت داشتند.

در جریان معاملات امروز، ارزش صف‌‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 2 درصد افت کرد و در رقم 970 میلیارد تومان ایستاد.

امروز نمادهای شبریز (شرکت پالایش نفت تبریز)، آسیاتک (شرکت انتقال داده‌های آسیاتک) و بفجر (شرکت فجر انرژی خلیج فارس) بیشترین صف خرید را داشتند.

در پایان معاملات ‌روز یکشنبه، 264 نماد کاهش قیمت داشتند و تنها یک نماد در صف فروش باقی ماند. به عبارت دیگر، 42 درصد بازار افت قیمت داشتند.

در جریان معاملات امروز، ارزش صف ‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 85 درصد کاهش یافت و یک میلیارد تومان شد.

در پایان معاملات امروز اغلب صف‌های فروش جمع شد و تنها نماد ثباغ (شرکت شهرسازی و خانه سازی باغمیشه) صف فروش داشت.

کلمات کلیدی: بازار سرمایه
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار