به گزارش راهبرد معاصر، محمد قربانی در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه بخش خبری 21 سیما با بیان اینکه در حوزه تأمین وقتی وفور کالا وجود داشته باشد نیاز به بازرسی و نظارت هم کاهش پیدا میکند، گفت: در ارتباط با کالاهای یارانهای نیازمند نظارت بیشتر هستیم و واقعی سازی قیمتها به دلیل اینکه واحدهای صنفی نیازمند جلب و جذب مشتری برای افزایش سود خود هستند میتواند تبدیل به ابزار نظارتی قوی شود.
وی گفت: در حوزه تأمین محصولات کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی متولی تأمین است که بخشی از طریق تولید داخل و بخشی هم از طریق واردات صورت میگیرد.
قربانی افزود: تولید محصولات کشاورزی در سالهای گذشته مطلوب و به میزان مورد نیاز بود، اما در سالهای اخیر به دلیل بروز خشکسالی اندکی کاهش یافته که از طریق واردات تامین میشود.
وی با بیان اینکه هم اکنون در حوزه تامین کالاهای اساسی با مشکل روبرو نیستیم، گفت: در برخی مواقع به دلیل اختلال در سیستمهای حمل و نقل و تولید شاهد کمبود نسبی کالاها در بازار مصرف هستیم که با رفع این اشکالات بازار به حالت تعادل بر میگردد.
او افزود: وزارت جهاد کشاورزی در حوزه نظارت، هم اکنون بیش از یک هزار و 800 بازرس دارد. همچنین 7 هزار نیروی بسیجی آموزش دیده نیز در حوزه بازرسی و نظارت بر تولید و توزیع مناسب محصولات کشاورزی وغذایی به وزارت جهاد کشاورزی کمک میکنند.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در شرایط جدید هدف اصلی وزارت جهادکشاورزی تامین کالا و تحقق حقوق مصرف کننده در کنار هم است. چون معتقدیم با توزیع مناسب کالا حقوق مصرف کننده نیز تامین خواهد شد.
قربانی افزود: از نشانههای این برنامه ریزی وفور کالاهایی مانند مرغ؛ تخم مرغ، گوشت و شکر و آرامش کنونی در بازار کالاهای اساسی است.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: از 15 آذرماه 1400 تا 18 اردیبهشت امسال بیش از 490 هزار بازرسی در حوزه بازار و اصناف انجام شد که 43 هزار پرونده که عمدهترین موضوع آن مساله گرانفروشی است تشکیل و به سازمان بازرسی ارسال شده است./ تسنیم