المیادین: اروپا و آمریکا در فشار بر ایران تقسیم نقش کرده‌اند-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

المیادین: اروپا و آمریکا در فشار بر ایران تقسیم نقش کرده‌اند

المیادین نوشت، حرف بی عمل اروپایی‌ها درباره پایبندی به تعهداتشان در قبال ایران نشان می دهد که آنها در پس پرده با دولت آمریکا در فشار حداکثری علیه ایران تقسیم نقش کرده‌اند و هر دو از یک قماشند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 12
کد خبر: ۱۳۳۸۱

به گزارش راهبرد معاصر، وبگاه خبری شبکه «المیادین» در یادداشتی به قلم «قاسم عزالدین» با عنوان «پشت پرده پایبند نبودن اروپا به تعهداتش در قبال ایران چیست؟»، روابط استراتژیک اروپا با آمریکا و نه منافع اقتصادی مشترکشان را مانع پایبندی اروپا به تعهداتش در قبال ایران دانست.

 

در این یادداشت آمده است: «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان در پایان دیدارش با «محمد جواد ظریف» همتای ایرانی خود در تهران می‌گوید که تروئیکای اروپایی به توافق هسته‌ای متعهد هستند، اما انتظار معجزه ندارند. چیزی که کشورهای اروپایی هر بار اعلام کرده‌اند. اظهارات اروپایی‌ها به ظاهر نشانه تمایز آنها از دولت آمریکاست و البته اجرا نکردن تعهدات خود را این گونه توجیه می‌کنند که تحت فشارهای آمریکا هستند که منافع اروپا با آمریکا را تهدید می‌کند.

 

المیادین افزود: وزیر خارجه آلمان همچنین گفت که مهم ادامه گفت‌وگوست تا جلوی جنگ گرفته شود. شاید این سخنان منعکس کننده چهره کم‌تر دغل باز آلمان در مقایسه با دیگر اروپایی‌هاست که تمایل کشورش را برای اجتناب از جنگ نشان می‌دهد؛ اما واقعیت چهره اروپایی‌ها در عدم پایبندی عملی به تعهداتشان را «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه نشان می‌دهد که خواهان تکمیل توافق هسته‌ای شده و می‌خواهد این توافق، برنامه هسته‌ای و آنچه مقابله با نفوذ ایران در منطقه خوانده است، شامل شود.

 

به عقیده نویسنده، به نظر می‌رسد کشورهای اروپایی که ادعا می‌کنند به برجام متعهدند به ادامه گفت‌وگوی دیپلماتیک با ایران امید بسته‌اند در حالی که به ادعای اینکه اراده سیاسی ندارند نمی‌توانند روابط سیاسی واقتصادی خود را با ایران عادی کنند.

 

المیادین آورده است: در این راستا، پس از خروج آمریکا از برجام ایران به اروپایی‌ها برای حفظ آبرویشان کمک کرد و به توافقی موسوم به اینستکس دست یافت که به اروپا فرصت مقابله با تحریم‌های آمریکا می‌دهد اما کشورهای اروپایی به همین ساز و کاری هم که خودشان وضع کردند متعهد نماندند.

 

این وبگاه خبری افزود: اروپا پس از توافق بر این مکانسیم در شورای امنیت قطعنامه‌ای را به پیشنهاد فرانسه درباره مقابله با تامین مالی تروریسم به تصویب رساندند و ایران برای این که از لیست سیاه FATF (کارگروه اقدام مالی) خارج شود، باید در کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم که مخفف آن می‌شود CFT عضو شود. کنوانسیونی که اسرائیل هم در آن عضویت دارد و می تواند از اطلاعات محرمانه مالی ایران مطلع شود. از همین رو اروپایی‌ها به روابط اقتصادی با ایران در زمینه بشردوستانه یعنی غذا و دارو و نه دیگر کالاهای مورد نیاز ایران اکتفا کردند.

 

نویسنده تصریح کرد: آنچه کشورهای اروپایی درباره عدم توانایی برای انجام تعهدات خود و عدم اراده سیاسی نشان می‌دهند معلوم می‌کند موضوعی شک برانگیز و ترسناک در پس پرده وجود دارد. مبادلات تجاری اروپا با آمریکا 20 درصد از تجارت اروپاست که 2791 میلیارد یورو از صادرات و 2578 میلیارد یورو از واردات را شامل می‌شود.

 

المیادین گفت: این مبادلات تجاری اروپایی‌ها با ایالات متحده کمتر از دو سوم مبادلات تجاری بین ایالات متحده و چین است ،کشوری که برای فرار از اجرای تعهدات ذیل برجامی خود، منافع اقتصادی با آمریکا را بهانه نمی‌کند.

 

عز الدین دیدگاه چین به منافعش را با کشورهای اروپایی متفاوت خواند و گفت: چین منافع خود را در یک چارچوب استراتژیک و سیاسی وسیع‌تر و عمیق‌تر از منافع برخی شرکت‌های بزرگ می‌بیند و منافع آن به منافع این شرکت‌های تجاری محدود نمی‌شود. آنچه چین به عنوان اختلاف استراتژیک و سیاسی با ایالات متحده می‌بیند، منافع اقتصادی و مبادلات تجاری آن را از بین نمی‌برد.

 

وی تاکید کرد: اما کشورهای اروپایی خود را به ایالات متحده به طور استراتژیک و سیاسی نزدیک می‌بینند، برای همین، منافع اقتصادی و مبادلات تجارتی را بهانه می‌کنند تا تقسیم نقش‌هایشان در فشار بر ایران را کتمان کنند.

 

المیادین نوشت: آنچه کشورهای اروپایی در مذاکره با ایران امید دارند، همان چیزی است که ترامپ با فشار حداکثری بر ایران دنبال می‌کند؛ یعنی بر سر برنامه موشکی ایران و آنچه عدم بی‌ثبات‌سازی ایران در منطقه می‌خواند، با تهران وارد مذاکره شود.

 

این وبگاه خبری افزود: با اینکه بهانه‌های ترامپ و کشورهای اروپایی در این زمینه متفاوت است اما نقطه التقای منافع راهبردی وسیاسی آنها در اسرائیل و منافع تجاری و مالی آنها در عربستان و امارات است.

 

در پایان آمده است: اما ایران به زبان علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران و به زبان محمد جواد ظریف، وزیر خارجه خود در برابر هایکو ماس تهدید می‌کند که مهلت شصت روزه قابل بحث نیست و ایران نیازی به رابطه با آمریکا ندارد و بهتر است گفته شود ایران نیازی به روابط با اروپا هم ندارد.

 

منبع: فارس

ارسال نظر