بیانیه اتحادیه اروپا و ۹ کشور در خصوص طرح نظامی جدید اسرائیل شهادت ۲ برادرزاده رئیس دفتر حماس در حمله توپخانه‌ای به شرق غزه وزیر کابینه اسرائیل: می‌خواهیم نوار غزه را موقتاً اشغال کنیم جزئیات دیدار سفیر ایران در عربستان با عراقچی پاسخ اروپا و اوکراین به شرط پوتین برای پایان جنگ کشته شدن ۶ نظامی ارتش لبنان در جنوب لبنان سفرای جدید ۹ کشور خارجی رونوشت استوارنامه خود را تقدیم وزیر امور خارجه کردند رئیس پارلمان عراق: طرح اسرائیل برای تسلط کامل بر غزه را محکوم می‌کنیم مسکو: صلح آذربایجان و ارمنستان باید بدون مداخله خارجی باشد فیدان: اسرائیل به دنبال اشغال یا تضعیف کشور‌های منطقه است درگیری خونین ارتش پاکستان در نزدیکی مرز افغانستان ده‌ها کشته بر جای گذاشت محمد رعد: تحویل سلاح مقاومت خودکشی است و ما خودکشی نمی‌کنیم منبع آگاه: مذاکرات ایران و آژانس در سطح کارشناسی و فنی انجام می‌شود کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه

خروج روسیه از شورای کشورهای دریای بالتیک

خبر خروج روسیه از شورای کشورهای دریای بالتیک در حالی منتشر شده است که دو کشور فنلاند و سوئد برخلاف مخالفت‌های شدید روسیه درخواست خود برای عضویت در ناتو را ارائه کردند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۲ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 17
کد خبر: ۱۳۴۱۱۴

به گزارش راهبرد معاصر وزارت امور خارجه روسیه امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد که روسیه از شورای کشورهای دریای بالتیک خارج می‌شود. شورای کشورهای دریای بالتیک (CBSS) یک سازمان بین‌المللی است که در سال 1992 بنیانگذاری شد و از 11 کشور روسیه، دانمارک، استونی، فنلاند، آلمان، ایسلند، لتونی، لیتوانی، نروژ، لهستان و سوئد تشکیل شده است و شماری از کشورها نیز به عنوان عضو ناظر در این شورا حضور دارند.

بنا بر گزارش شبکه روسی راشاتودی، سازمان شورای کشورهای دریای بالتیک، حل مشکلات منطقه‌ای را از جمله وظایف خود می‌داند و جلسات این شورا در سطح وزرای خارجه تشکیل می‌شود.

اعلام خبر خروج روسیه از این شورا در حالی منتشر شده است که دو کشور فنلاند و سوئد برخلاف مخالفت‌های شدید روسیه درخواست خود برای عضویت در ناتو را ارائه کردند. روسیه پیش از این هشدار داده بود که عضویت این دو کشور اروپایی در ناتو، پیامدهای ناخوشایندی را به دنبال خواهد داشت و روسیه تسلیحات اتمی را در بخش شرقی مرز خود مستقر خواهد کرد.

از طرف دیگر، وزارت خارجه روسیه همچنین اعلام کرد که روسیه در اقدامی متقابل دو کارمند سفارت فنلاند در روسیه را اخراج می کند.

در حالی درگیری‌ها در اوکراین ادامه دارد که مسئله الحاق دو کشور سوئد و بخصوص فنلاند به دلیل مرز مشترک با روسیه به نقطه تقابل جدید مسکو و غرب تبدیل شده است. روز یکشنبه، رئیس‌جمهور و دولت فنلاند اعلام کردند که این کشور قصد دارد برای عضویت در ناتو درخواست دهد تا راه را برای گسترش ائتلاف نظامی ۳۰ کشور غربی در بحبوحه عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین و در میانه هشدارهای مسکو، هموار کند.

پس از اعلام این تصمیم فنلاند و همچنین حمایت حزب حاکم سوئد از اقدام مشابه، رئیس کمیسیون امنیتی و دفاعی شورای فدراسیون روسیه از تقویت خطوط مرزی با فنلاند خبر داد. فنلاند به عنوان یکی از کشورهای حوزه اسکاندیناوی، بیش از هزار کیلومتر مرز با روسیه دارد و اولین کشور دارای مرز مشترک با روسیه است که قرار است در ناتو عضویت پیدا کند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار