بقائی: ماکرون برای رد پیشنهاد ایران، چرا رسانه اسرائیلی را انتخاب کرد؟ زمان فعال‌سازی اسنپ‌بک علیه ایران به روایت اکسیوس پاسخ گروه‌های فلسطینی به اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه آتش‌بس غزه توضیحات عراقچی درباره طرح پیشنهادی ایران به اروپا روایت آسوشیتدپرس از فشار سنگین آمریکا بر کشورها پس از ارائه قطعنامه ایران به آژانس تهدید ترامپ خطاب به خبرگزاری های منتقد؛ مجوز لغو می‌شود! جزئیات پیشنهاد عراقچی به اروپایی‌ها مشخص شد انتقاد شدید روسیه از حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران واکنش ایران به قانون‌شکنی آمریکا در کنفرانس آژانس انرژی اتمی نبیه بری: آمریکا باید رژیم صهیونیستی را وادار به توقف حملات خود به لبنان کند واکنش روسیه به توافق ایران و آژانس: دلگرم کننده است! ایروانی: ایران به حمایت از مردم سوریه ادامه خواهد داد درخواست رهبر حزب فرانسه برای استعفای مکرون رهبر انصارالله یمن: تهدیدات اسرائیل تمام امت اسلامی را هدف قرار داده است گفتگوی تلفنی عراقچی و وزیر خارجه عربستان

روسیه دیپلمات‌های فنلاند را اخراج کرد

وزارت خارجه روسیه ضمن اعلام تصمیم برای اخراج دو دیپلمات فنلاندی در اقدامی متقابل، از اعتراض به «روند تقابلی فنلاند در قبال روسیه» خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۹ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 17
کد خبر: ۱۳۴۱۱۱

به گزارش راهبردمعاصر، وزارت خارجه روسیه امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد که دو دیپلمات سفارت فنلاند در مسکو را به تلافی تصمیم هلسینکی برای اخراج دو دیپلمات روس اخراج می‌کند.

به نوشته خبرگزاری رویترز، این وزارتخانه در بیانیه‌ای، همچنین اعلام کرد که نسبت به آنچه که «روند تقابلی فنلاند در قبال روسیه» خواند، اعتراض کرده است که ظاهراً به درخواست فنلاند برای پیوستن به ناتو اشاره دارد.

خبرگزاری «اسپوتنیک» هم گزارش داد وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که روز سه‌شنبه «آنتی هلانترا» سفیر فنلاند در مسکو را احضار کرده تا یادداشت اعتراضی در رابطه با اخراج کارمندان سفارت روسیه در هلسینکی را به او بدهد.

در بیانیه روسیه آمده است: «رئیس هیأت دیپلماتیک (فنلاند) در ارتباط با اخراج بی‌اساس دو کارمند سفارت روسیه در هلسینکی از فنلاند به عنوان بخشی از کارزار تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه و همچنین روند تقابلی فنلاند در قبال روسیه مورد اعتراض قرار گرفت». در ادامه این بیانیه گفته شده که مسکو در واکنش دو دیپلمات فنلاندی را از روسیه اخراج می‌کند.

در حالی درگیری‌ها در اوکراین ادامه دارد که مسئله الحاق دو کشور سوئد و بخصوص فنلاند به دلیل مرز مشترک با روسیه به نقطه تقابل جدید مسکو و غرب تبدیل شده است. روز یکشنبه، رئیس‌جمهور و دولت فنلاند اعلام کردند که این کشور قصد دارد برای عضویت در ناتو درخواست دهد تا راه را برای گسترش ائتلاف نظامی ۳۰ کشور غربی در بحبوحه عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین و در میانه هشدار‌های مسکو، هموار کند.

پس از اعلام این تصمیم فنلاند و همچنین حمایت حزب حاکم سوئد از اقدام مشابه، رئیس کمیسیون امنیتی و دفاعی شورای فدراسیون روسیه از تقویت خطوط مرزی با فنلاند خبر داد. فنلاند به عنوان یکی از کشور‌های حوزه اسکاندیناوی، بیش از هزار کیلومتر مرز با روسیه دارد و اولین کشور دارای مرز مشترک با روسیه است که قرار است در ناتو عضویت پیدا کند.

پیش‌تر، «دیمیتری پولیانسکی» معاون نماینده روسیه در سازمان ملل هشدار داد «عضویت فنلاند و سوئد در ناتو و حضور نظامی این ائتلاف در این دو کشور سبب می‌شود که قلمروی سوئد و فنلاند به هدف احتمالی ارتش روسیه تبدیل شود».

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه هم دیروز (دوشنبه) در خصوص مسئله پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو گفت روسیه با این کشور‌ها مشکلی ندارد و ورود آن‌ها به این ائتلاف نظامی غربی تهدیدی ایجاد نمی‌کند، اما باعث پاسخ و اقدامات واکنشی می‌شود. وزارت امور خارجه روسیه هم بامداد امروز طی بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد، اگر سوئد به ناتو بپیوندد، روسیه نیز مجبور خواهد شد برای مقابله، گام‌هایی با ماهیت نظامی-فنی بردارد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر