راههای انتقال آبله میمون + علائم و میزان کشندگی-راهبرد معاصر
قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد / قاتل دستگیر شد پرسپولیسی‌ها خواهان اخراج درویش شدند سپاهان قهرمان سوپرجام ایران شد ببینید/ پوتین: آرزوی بهترین‌ها را برای رهبر ایران داریم ببینید/ استقبال رسمی ولادیمیر پوتین از مسعود پزشکیان در کاخ کرملین ببینید/ ادای احترام پزشکیان در میدان سرخ مسکو ببینید/ آرزوی بغض‌آلود ابراهیم نبوی در شب پیروزی پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی؛ پَر و خون در هر ۲ موتور هواپیما پیدا شد رابطه اوباما و همسرش شکرآب شده؟ / اوباما به سراغ همسر سابق برد پیت رفت؟ درگیری حسینی و رضاییان در اردوی استقلال / صدای کاپیتان استقلال را همه شنیدند برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول ۱۵ زمین‌لرزه در ۳ نقطه فارس طی امروز رخ داد وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری «وحدتیه» در استان بوشهر انفجار بقایای جنگی در ایلام ۲ مصدوم بر جا گذاشت صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شد

راههای انتقال آبله میمون + علائم و میزان کشندگی

راههای انتقال آبله میمون ، علائم و میزان کشندگی و جدیدترین اطهارنظرها در باره این بیماری را در ادامه بخوانید.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۷ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 25
کد خبر: ۱۳۵۴۲۷

به گزارش راهبرد معاصر هنوز پایان اپدمی کرونا با وجود کاهش آمار ابتلا و مرگ در کشور اعلام تشده است که به واسطه انتشار بیماری آبلع میمون در برخی از کشورها از جمله امارات همسایه جنوبی ایران نگرانی های جدیدی در بین مردم ایجاد کرده است. در این میان با وجود این که وزارت بهداشت بارها اعلام کرده است که هنوز موردی از این بیماری در کشورمشاهده نشده است، شایعاتی درباره شناسایی این بیماری در ایران منتشر می شود. انتشار این شایعات در کنار عکس هایی که از مبتلایان این بیماری منتشر می شود وحشت بیشتری را ایجاد می کند. آبله میمون ویروس نادری است که هنوز دانشمندان علت شیوع و پدید آمدن آن را کشف نکرده اند با این حال گفته می شود راههای انتقال آبله میمون آسان نیست و انسان ها باید در شرایط خاصی قرار داشته باشند که به این بیماری مبتلا شوند. به عنوان مثال برخی از دانشمندان می گویند که انتقال آبله میمون از انسان به انسان دیگر از طریق ترشحات تنفسی بزرگ منتقل می شود و از طریق هوا قابل انتقال نیست و برای انتقال افراد باید تماس نزدیکی با هم داشته باشد. یا این که احتمال انتقال این ویروس به واسطه رابطه جنسی وجود دارد.
به طوری که امروز مردانی فوق تخصص بیماری های عفونی اعلام کرد که این بیماری در پرتغال و اسپانیا در میان همجنس بازان دیده شده است. در این میان تماس با حیوانات آلوده از جمله میمون، موش و سنجاب می تواند منجر به انتقال این بیماری شود. در ادامه می توانید جزییات انتقال این بیماری، علائم و میزان کشندگی آن را بخوانید.

 

آبله میمون

 

توضیحات مردانی درباره راههای انتقال آبله میمون + فیلم

مردانی، متخصص بیماری‌های عفونی گفت: ابتلا به بیماری آبله میمون تماس مداوم با فرد مبتلا را نیاز دارد. لمس، پوست زخم شده، دستگاه تنفسی، چشم، بینی، دهان و رابطه جنسی راه‌های انتقال بیماری هستند. در کشور پرتغال و اسپانیا مواردی در هم جنس بازها مشاهده شده است. از طریق تماس با حیوانات آلوده از جمله میمون‌ها، موش‌ها و سنجاب‌ها نیز منتقل می‌شود.اشیای آلوده، ظروف، ملحفه و لباس‌های فرد مبتلا نیز منجر به انتقال بیماری می‌شود. اگر اهل شکار هستید یا برای پیک نیک به طبیعت میروید هرگز به لاشه حیوانات دست نزنید چرا که امکان دارد بیمار شوید.

 


آبله میمون چیست؟

آبله میمون یک بیماری نادر است که در اثر عفونت با ویروس ایجاد می‌شود؛ این ویروس از جنس Orthopoxvirus و خانواده Pxvididae است. محققان این بیماری را برای نخستین‌بار در سال ۱۹۵۸ در میمون‌های آزمایشگاهی شناسایی کردند و نخستین مبتلا انسانی به آبله میمون در سال ۱۹۷۰ در جمهوری کنگو ثبت شد؛ این ویروس از حیوانات وحشی مانند جوندگان یا از طریق افراد آلوده منتقل می‌شود.


علائم آبله میمون

علائم اولیه بیماری آبله میمون شامل تب، سردرد، درد عضلات، کمردرد، تورم غدد لنفاوی، لرز و خستگی می‌شود. افراد مبتلا به این بیماری ممکن است التهابات پوستی را نیز تجربه کنند؛ این التهابات معمولاً روی صورت پیش از انتشار به دیگر قسمت‌های بدن آغاز می‌شود.

دوره کمون بیماری آبله میمون

دوره نهفتگی بیماری آبله میمون از شش تا ۱۳ روز است؛ البته این دوره می‌تواند بین پنج تا ۲۱ روز نیز باشد. یکی از انواع ویروسی آبله میمون می‌تواند کشنده باشد و تا ۱۰ درصد افراد مبتلا را به مرگ بکشاند. موارد ابتلا به این ویروس در کشورهای اسپانیا، انگلستان، فرانسه، سوئد، ایتالیا، استرالیا و پرتغال شناسایی شد.

 

راههای انتقال آبله میمون

 

مراحل پیشرفت ضایعات پوستی بیماری آبله میمون

عارضه‌های پوستی ناشی از آبله میمون در طول دوره بیماری به صورت زیر پیشرفت می‌کند و در نهایت خشک شده و از بین می‌رود، اما آثار آن ممکن است بر پوست باقی بماند. ماکول: این ضایعات مسطحی است و اندازه آن‌ها کمتر از یک سانتی‌متر است؛ ماکول به سادگی و با چشم قابل شناسایی است و براساس علت بیماری می‌تواند رنگ‌های مختلفی داشته‌باشد.
پاپول: این واژه برای ناحیه برجسته‌ای از بافت پوست استفاده می‌شود. پاپول می‌تواند مرزهای مشخص یا نامشخصی داشته و در اشکال، رنگ‌ها و اندازه‌های مختلفی پدیدار شود.
وزیکول: وزیکول که به عنوان تاول نیز شناخته می‌شود، دارای دیواره‌ای نازک بوده و معمولاً شفاف و کوچک است.
پوسچول: قسمتی برآمده از پوسته پر از مایع زرد رنگ به عنوان پوسچول شناخته می‌شود و درواقع یک جوش بزرگ است.
دلمه: دلمه یک پوشش محافظ بافتی است که پس از آسیب‌دیدن پوست ایجاد می‌شود.

میزان کشندگی بیماری آبله میمون

این بیماری خود محدود شونده است، اما در موارد شدید که معمولاً در کودکان رخ می‌دهد، شرایط بستگی به دوز اولیه آلودگی و سلامت کودک دارد. وجود بیماری زمینه‌ای به خصوص نقص ایمنی می‌تواند، منجر به وخامت اوضاع شود. دوره بیماری آبله میمون بین دو تا چهار هفته است و میزان مرگ و میر طبق منابع قدیمی‌تر ۱۰ درصد است، اما WHO معتقد است میزان مرگ‌ومیر این بیماری سه الی شش درصد است.

نکات قابل توجه آبله میمون

این بیماری توسط آبله میمون ایجاد می‌شود و با توجه به اینکه شدت آن بسیار کم است؛ کارشناسان معتقدند که احتمال سرایت آن نیز کمتر است.
مطالعات نشان می‌دهد که آبله میمون می‌تواند موش و خرگوش را آلوده کند.
شیوع این بیماری از دهه‌های نخست هزاره جدید مشاهده شده، اما گسترش آن در هنگام شیوع کرونا نگران کننده شده است.
به دلیل ارتباط نزدیک این بیماری با ویروس آبله، ممکن است واکسن پیشین برای محافظت از افراد مبتلا کاربرد داشته‌باشد.
این بیماری معمولاً با علائم مشابه آنفولانزا و ترم غدد لنفاوی شروع می‌شود.
فاز جدید مبتلایان به آبله میمون غیر معمول است، اما منجر به ایجاد اپیدمی مانند کرونا نخواهد شد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت عوارض ابتلاء به آبله میمون در اغلب موارد به شدت آبله نیست و کشندگی و قدرت سرایت آن نیز کمتر است.

 

بیماری آبله میمون

 

نظر یک متخصص درباره راه های انتقال آبله میمون/شروع بیماری با علائم سرماخوردگی

یک فوق تخصص مراقبت های ویژه، با عنوان این مطلب که آبله میمون یک بیماری جدید نیست و در سال های دور شناسایی شده بود، به تشریح راه‌های انتقال این ویروس پرداخت. نوید شفیق گفت: انتقال آبله میمون از انسان به انسان، از طریق ترشحات تنفسی بزرگ منتقل می‌شود. بنابراین بر عکس کرونا، قابل انتقال از هوا نمی‌باشد، و فقط از روابط و تماس‌های نزدیک منتقل می‌شود.

وی افزود: البته این احتمال وجود دارد که این ویروس از طریق ارتباط جنسی نیز منتقل شود.

وی ادامه داد: از همین رو لازم است نسبت به روابط نزدیک مراقب باشیم.

فوق متخصص مراقبت‌های ویژه، به علائم آبله میمون اشاره کرد و افزود: در ابتدا به شکل سرماخوردگی و آنفلوانزا نمایان می‌شود، و بعد از ۶ تا ۱۲ روز، با بزرگ شدن غدد لنفاوی، بثورات پوستی به شکل آبله بروز می‌کند.

وی گفت: به نظر می‌رسد آبله میمون نتواند مثل پاندمی کرونا شیوع پیدا کند، اما چون خاطره خوبی از کووید ۱۹ نداریم، نگران آبله میمون می‌شویم.

دکتر شفیق در ارتباط با میزان مرگ و میر ناشی از آبله میمون، افزود: میزان مرگ و میر آبله میمون خیلی زیاد نیست، اما اگر موارد ابتلاء افزایش یابد، قطعاً تعداد مرگ و میرها نیز بیشتر خواهد شد.

وی با اشاره به وضعیت بیماری آبله میمون در اروپا، گفت: شرایط کشور ما مثل اروپا نیست و بعید می دانم موارد ابتلاء در ایران، زیاد شود.

ماجرای مورد مشکوک به آبله میمون در ایران چه بود؟

بهزاد امیری، رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه تاکنون موردی از بیماری آبله میمون در کشور شناسایی نشده است افزود: موردی مشکوک به این بیماری به انستیتوپاستور ارجاع داده شد که پس از بررسی‌ها مشخص شد وی به آبله مرغان مبتلا شده است.

امیری با بیان اینکه سالهاست بیماری آبله در کشور ریشه‌کن شده است افزود: درحال حاضر واکسن این بیماری در برنامه واکسیناسیون ملی قرار ندارد و افرادی که در گذشته این واکسن را دریافت کرده‌اند تا ۸۰ درصد در برابر آبله میمون ایمن هستند.

این مسوول وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه پس از شناسایی مواردی از این بیماری در کشور‌های دیگر وزارت بهداشت تمهیدات لازم را برای پیشگیری و شناسایی از ابتلا به آبله میمون در نظر گرفته است افزود: آزمایشگاه‌های مجهز انستیتوپاستور توانایی تشخیص این بیماری را دارند و مشکلی در این خصوص نداریم.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار