لغو رزمایش ناتو در دریای سیاه-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

لغو رزمایش ناتو در دریای سیاه

وزیر امور خارجه ترکیه گفت: «ما درخواست‌هایی از روسیه و آمریکا برای عبور کشتی‌های جنگی به این دریا داشتیم و ما بر اساس کنوانسیون، رزمایش‌های برنامه ریزی شده ناتو در این دریا را لغو یا به تعویق انداخته‌ایم».
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۹ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 31
کد خبر: ۱۳۶۳۷۷

به گزارش راهبرد معاصر «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه روز سه‌شنبه گفت که آنکارا تعدادی از رزمایش‌های برنامه ریزی شده ائتلاف ناتو در دریای سیاه را بر اساس کنوانسیون مونترکس و به دلیل جنگ میان روسیه و اوکراین لغو یا به تعویق انداخته است.

وی که با خبرگزاری آناتولی مصاحبه می‌کرد، گفت: «اگر ما به تحریم‌ها (علیه روسیه) بپیوندیم نمی‌توانیم نقش میانجی‌گرانه‌ای که در حال حاضر داریم را انجام دهیم».

چاووش‌اوغلو اضافه کرد: «ما کنوانسیون مونترکس را درباره ناوهای جنگی اعمال کردیم اما حریم هوایی را هنوز باز گذاشته‌ایم».

وی گفت: «ما درخواست‌هایی از روسیه و آمریکا برای عبور کشتی‌های جنگی به این دریا داشتیم و ما بر اساس کنوانسیون، رزمایش‌های برنامه ریزی شده ناتو در این دریا را لغو یا به تعویق انداخته‌ایم».

وزیر امور خارجه ترکیه گفت: «آنکارا از همان ابتدا گفت تنها به تحریم‌های سازمان ملل که به صورت رسمی علیه روسیه اعمال شود خواهد پیوست».

وی افزود: «در حال حاضر هر کسی می‌تواند علیه هر کس دیگری که می‌خواهد به اعمال تحریم بپردازد. این به آنها مربوط است اما ما نقش میانجی‌گری را انتخاب کرده‌ایم و این موضوع با استقبال اتحادیه اروپا و جهان مواجه شده است».

«چارلز میشل» رئیس شورای اروپا نیز بامداد امروز در پیامی توئیتری اعلام کرد که کشورهای عضو این اتحادیه برای تحریم بخش اعظم واردات نفت از روسیه به توافق رسیده‌اند.

میشل در این بیانیه توضیح داد: «روی ممنوعیت واردات نفت روسیه به اتحادیه اروپا توافق حاصل شد. این امر بلافاصله بیش از دو سوم واردات نفت از روسیه را پوشش می‌دهد و منبع عظیمی از تامین مالی ماشین جنگی این کشور را کاهش می‌دهد».

فون‌درلاین با استقبال از اتفاق نظر سران اتحادیه اروپا برای تحریم نفتی روسیه، توضیح داد: «این امر عملاً حدود ۹۰ درصد از واردات نفت روسیه به اتحادیه اروپا را تا پایان سال ۲۰۲۲ قطع می‌کند. ما به زودی برمی‌گردیم تا درباره آن ۱۰ درصد باقیمانده نیز تصمیم بگیریم»./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار