چین: اعمال فشار به ایران، کمکی به حل مسئله هسته‌ای نمی‌کند-راهبرد معاصر

چین: اعمال فشار به ایران، کمکی به حل مسئله هسته‌ای نمی‌کند

معاون رئیس نمایندگی دائم چین در سازمان‌های بین‌المللی در وین تأکید کرد که تصویب قطعنامه علیه ایران هیچ کمکی به حل مسئله هسته‌ای ایران نمی‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۲ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 09
کد خبر: ۱۳۷۵۷۹

به گزارش راهبرد معاصر، «وانگ چانگ» معاون رئیس نمایندگی دائم چین در سازمان‌های بین‌المللی در وین در پی تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس علیه ایران تصریح کرد که اعمال فشار به ایران به حل موضوع هسته‌ای این کشور کمک نمی‌کند.

خبرگزاری رسمی چین (شینهوا) گزارش کرد که وانگ چانگ تصریح کرد که چین علیه قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده، انگلیس و آلمان در نشست اوایل امروز شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه جمهوری اسلامی ایران به بهانه عدم همکاری این کشور با آژانس در موضوعات پادمان‌های هسته‌ای رأی داده است.

وانگ گفت چین مخالف فشار کشور‌های ذیربط بر ایران از طریق قطعنامه است، زیرا کارزار فشار کمکی به حل مشکلات نمی‌کند، بلکه باعث تشدید تنش و تشدید اوضاع می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: «چنین تقابلی در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تنها همکاری ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به خطر می‌اندازد و مذاکرات برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران را که در مرحله حساس نهایی است، تضعیف می‌کند».

شینهوا ادامه داد که چند ماهی است که مذاکرات در وین برای احیای برجام و لغو تحریم‌های یکجانبه علیه جمهوی اسلامی متوقف شده است.

نماینده چین در وین تصریح کرد که چین از ایران و آژانس در حل اختلافات در خصوص موضوعات پادمانی از طریق گفتگو و همکاری، حمایت می‌کند.

وانگ در این خصوص توضیح داد: «وظیفه مهم در حال حاضر به نتیجه رساندن مذاکرات هسته‌ای ایران و بازگرداندن برجام به مسیر اصلی در اسرع وقت است. ما معتقدیم که موضوعات پادمان‌های ایران تا آن زمان حل خواهد شد».

وانگ خاطرنشان کرد که ایالات متحده به عنوان آغازگر بحران هسته‌ای کنونی ایران، باید هر چه سریع‌تر تصمیمات سیاسی بگیرد و فعالانه به نگرانی‌های مشروع ایران به منظور دستیابی به توافق زودهنگام در مذاکرات هسته‌ای پاسخ دهد.

نماینده چین سپس در ادامه بر همکاری تمامی طرف‌ها تأکید کرد و گفت: «همه طرف‌های ذیربط باید شرایط لازم و فضای سالم را برای تلاش‌های دیپلماتیک ایجاد کنند»./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار