چین: با قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام مخالفیم-راهبرد معاصر
اسپوتنیک: عراق روند بازگرداندن ۲۰۰۰ سرباز سوری را از امروز آغاز می‌کند پوتین: روسیه ۴ هزار نیروی ایرانی را از سوریه به تهران منتقل کرد / هنوز بشار اسد را پس از آمدن به مسکو ندیده‌ام پزشکیان در نشست دی هشت: کشور‌های اسلامی با همگرایی مقابل جنایات رژیم صهیونیستی بایستند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات وزیر کابینه صهیونیستی: فعلا در سوریه می‌مانیم المیادین از وقوع یک انفجار بسیار مهیب در جنوب لبنان خبر داد عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند «تروداویه» و «ستاریه ترنی» توسط ارتش روسیه آزاد شدند سارکوزی به یک سال زندان محکوم شد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی

چین: با قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام مخالفیم

سخنگوی وزارت خارجه چین ضمن اعلام مخالفت کشورش با طرح قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس، از آمریکا خواست در اسرع وقت تصمیمات سیاسی اتخاذ کند و به نگرانی‌های مشروع ایران پاسخ دهد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۴ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 02
کد خبر: ۱۳۶۶۲۲

به گزارش راهبرد معاصر «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری روز پنجشنبه (دوم ژوئن) در پی انتشار اخباری مبنی بر ارائه پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا و سه کشور اروپایی عضو برجام به شورای حکام درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت، چین با اقدامات این کشورها برای تحت فشار قرار دادن ایران از طریق اعمال فشار بر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مخالف است.

خبرنگار خبرگزاری «شینهوا» از لیجیان پرسید: بر اساس گزارش‌ها، آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در پیش‌نویس قطعنامه‌ای به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فشار می‌آورند تا ایران را به دلیل پاسخ ندادن به سوالات طولانی‌مدت در مورد ردیابی اورانیوم در سایت‌های اعلام‌نشده مورد انتقاد قرار دهد. این اقدام احتمالاً ایران را خشمگین می‌کند و به نوبه خود می‌تواند به چشم‌انداز احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران آسیب بزند. نظر چین چیست؟

این دیپلمات چینی پاسخ داد: گزارش‌های مربوطه را دیده‌ام. چین با اقدامات این کشورها برای تحت فشار قرار دادن ایران از طریق فشار بر شورای حکام آژانس برای تصویب قطعنامه مخالف است. واقعیت ها بارها و بارها نشان داده که فشار نمی‌تواند هیچ مشکلی را حل کند، بلکه تنها تنش را تشدید و اوضاع را پیچیده می‌کند.

وی افزود: گفت‌وگوها در مورد از سرگیری پایبندی به برجام در حال حاضر در مقطعی حیاتی قرار دارد. حرکات تقابلی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تنها همکاری بین ایران و آژانس را تضعیف کرده و روند مذاکرات را مختل می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه چین در ادامه گفت: معتقدیم که وظیفه مبرم در حال حاضر تسهیل نتیجه‌گیری آرام مذاکرات و بازگرداندن برجام به مسیر درست است. با از سرگیری اجرای (برجام)، موضوع پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ارتباط با ایران حل خواهد شد.

او سپس تاکید کرد: ایالات متحده باید در اسرع وقت تصمیمات سیاسی اتخاذ کند، فعالانه به نگرانی‌های مشروع ایران پاسخ دهد و در جهت اجماع زودهنگام در خصوص مسائل باقی‌مانده تلاش کند. همه طرف‌های ذیربط باید شرایط لازم و زمینه مساعد را برای این امر ایجاد کنند.

بر اساس گزارش رویترز، آمریکا و سه کشور اروپایی پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی مشترک خود به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را ارائه داده و عنوان کرده‌اند که حل نشدن موضوعات مرتبط با مواد اورانیوم پیدا شده در سایت‌های اعلام نشده، به شدت مایه نگرانی است. این چهار کشور همچنین گفته‌اند که «به دلیل همکاری ناکافی ایران» اختلافات و مسائل پادمانی همچنان حل نشده و از ایران خواسته‌اند که «فوراً پیشنهاد آژانس برای تعامل بیشتر برای حل و فصل همه مسائل پادمانی باقی‌مانده را بپذیرد».

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه در واکنش به این تحرکات گفت: به هر اقدام غیرسازنده در شورای حکام پاسخ محکم و متناسب می‌دهیم و مسئولیت پیامدهای آن برعهده آن‌هایی است که به شورای حکام و گزارش مدیرکل به عنوان اهرم فشار و ابزار بازی‌های سیاسی علیه ایران نگاه می‌کنند.

«حسین امیرعبداللهیان» رئیس دستگاه دیپلماسی ایران هم امروز در پاسخ به پرسش همتای سنگاپوری خود، با اشاره به ضرورت خاتمه یافتن فضاسازی‌های تصنعی و غیرسازنده در نشست پیش‌روی حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تأکید کرد: روند همکاری‌های فنی آژانس و سازمان انرژی اتمی و تایید مکرر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران از سوی آژانس را نمی‌توان به یک باره با یک اعمال نظر شتاب‌زده سیاسی وارونه جلوه داد.

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: در سفر اخیر گروسی به تهران ما با روندی مثبت به توافقی مرضی الطرفین رسیدیم. مداخلات سیاسی در امور فنی آژانس را کاملا غیرسازنده می‌دانیم.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار