حماس: منتظر پاسخ رسمی میانجی‌گران درباره توافق هستیم/ تا زمان دریافت پاسخ، موضع خود را بر پایبندی به توافق و اجرای مرحله دوم حفظ خواهیم کرد س‌بی‌اس: هیچ مذاکره جدیدی با ایران برنامه‌ریزی نشده / گفت‌و‌گو‌های مستمر میان ویتکاف و کوشنر با طرف ایرانی از طریق میانجی‌ها در جریان است حزب‌الله عراق: در پی ارتقای سلاح‌های خود هستیم، نه تحویل آن وزیر امور خارجه پاکستان از عراقچی برای سفر به اسلام‌آباد دعوت کرد ترامپ: تنگه هرمز را ما کنترل می‌کنیم / ایرانی‌ها در حال مذاکره هستند! نتانیاهو از طریق پست شبکه اجتماعی ترامپ مطلع شد حمله گسترده منتفی شده‌است / اسرائیل: از روند تصمیم‌گیری آمریکا در خصوص ایران کنار گذاشته شده‌ایم کشتی اسکورت شده آمریکا در تنگه هرمز هدف قرار گرفت + تصاویر موقعیت کشتی زمین گیر شده عراقچی با هشدار نسبت به هرگونه اقدام ماجراجویانه از سوی آمریکا: آماده پاسخ قاطع به هرگونه تعرض هستیم وزارت امور خارجه: به دفاع مقتدرانه ادامه می‌دهیم / ایران هیچ خصومتی با کشور‌های منطقه ندارد پست‌های عجیب ترامپ و تکرار ادعا‌ها درباره ایران، ونزوئلا و گرینلند کانال ۱۲ اسرائیل: تصمیم ترامپ برای حمله گسترده به ایران قطعی نیست/ اسرائیل در آماده‌باش کامل قرار گرفته ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد

هشدار غریب‌آبادی به تروئیکای اروپا درباره مکانیسم ماشه:عواقب آن به عهده خودتان

هشدار غریب‌آبادی به تروئیکای اروپا درباره مکانیسم ماشه:عواقب آن به عهده خودتان کاظم غریب‌آبادی، معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه، در نشست ویژه‌ای با حضور سفرای کشور‌های عضو گروه دوستان دفاع از منشور ملل متحد، به تشریح ابعاد تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا به خاک جمهوری اسلامی ایران پرداخت.
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۲ - ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۸۴۲۲۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ این نشست که با استقبال گسترده کشور‌های عضو همراه بود، شاهد حمایت قاطع دیپلمات‌های ارشد از مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران و محکومیت شدید اقدامات غیرقانونی و یک‌جانبه رژیم اشغالگر قدس بود.

غریب‌آبادی با تقدیر از حمایت‌های مستمر این گروه به‌ویژه در دوران جنگ اخیر، با استناد به مفاد حقوق بین‌الملل، حملات اخیر را نقض صریح منشور ملل متحد و مغایر با تعهدات دولت‌ها ذیل معاهدات بین‌المللی و مصوبات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توصیف کرد.

وی با مردود دانستن ادعا‌های مضحک و بی‌اساس «دفاع مشروع» و «حمله پیش‌دستانه» از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا، تأکید کرد: «برنامه هسته‌ای ایران همواره صلح‌آمیز بوده و تحت شدیدترین نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار داشته است و ایران برخلاف متجاوزین، به تعهدات بین‌المللی خود پایبند بوده است.»

معاون وزیر امور خارجه ایران همچنین ضمن هشدار نسبت به تبعات حقوقی و سیاسی سکوت و جانبداری سه کشور اروپایی و مدیرکل آژانس و شورای امنیت، این سکوت را عامل خدشه به اعتبار سازمان ملل، حقوق بین الملل و رژیم عدم اشاعه دانست و خواستار پاسخ‌گویی فوری و شفاف نهاد‌های ذی‌ربط شد.

غریب‌آبادی با اشاره به اظهارات اخیر سه کشور اروپایی در خصوص مکانیسم ماشه، آن را فاقد وجاهت حقوقی دانست و هشدار داد: «هرگونه اقدام برای فعال‌سازی مکانیسم بازگشت قطعنامه‌های مختومه شده شورای امنیت، تنها موجب پیچیده‌تر شدن اوضاع خواهد شد و مسئولیت آن بر عهده طرف‌های غربی است.»

دیپلمات ارشد کشورمان در عین حال، تصریح نمود: «ایران در برابر هرگونه تجاوز، با قاطعیت از حاکمیت، استقلال و منافع ملی خود دفاع خواهد کرد.»

در ادامه نشست، نمایندگان کشور‌های مختلف به ایراد سخنرانی پرداخته و به‌طور گسترده از مواضع ایران حمایت کردند:

روسیه حمله به ایران را «خائنانه، بدون تحریک قبلی و ناقض فاحش منشور ملل متحد» خواند و هشدار داد این حمله می‌توانست منجر به فاجعه‌ای هسته‌ای در منطقه شود. مسکو از دبیرکل سازمان ملل خواست طبق اختیارات خود به شورای امنیت گزارش دهد و مانع تکرار چنین فجایعی شود.

چین نیز با محکومیت شدید تجاوز اخیر، آن را ناقض حقوق بین‌الملل و قطعنامه ۴۸۷ شورای امنیت دانست و بر حمایت کامل از حق ایران برای توسعه برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز تأکید کرد. پکن همچنین خواستار نقش سازنده اروپا به‌جای تشدید تنش شد.

فلسطین با یادآوری نشست وزرای خارجه عرب و سازمان همکاری اسلامی، حمله به ایران را محکوم کرد و گفت: «ما درد شما را می‌فهمیم؛ ما هر روز آن را زندگی می‌کنیم.» نماینده فلسطین از مواضع دیپلماتیک ایران تقدیر و بر لزوم عمل‌گرایی در مواجهه با تجاوزات تاکید کرد.

ونزوئلا که ریاست دوره‌ای گروه را بر عهده دارد، اعلام کرد رئیس‌جمهور این کشور تحولات مربوط به ایران را لحظه‌به‌لحظه دنبال می‌کند و خواهان برگزاری نشستی در سطح سران شده است. نماینده این کشور با اشاره به عضویت ونزوئلا در شورای امنیت در زمان تصویب قطعنامه ۲۲۳۱، مشروعیت مکانیسم ماشه را رد و از حق مسلم ایران برای انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز حمایت کامل کرد.

بلاروس نیز ضمن محکومیت قاطع تجاوز، با اشاره به فاجعه چرنوبیل، نسبت به عواقب انسانی و زیست‌محیطی حمله به تأسیسات هسته‌ای هشدار داد و بر پایبندی به کنوانسیون‌های ژنو تأکید کرد.

اریتره این حمله را «جنایتکارانه و بدون تحریک قبلی» خواند و آن را بخشی از الگوی خطرناک قانون‌گریزی دانست. این کشور نیز بر حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای تأکید نمود.

نیکاراگوئه با اعلام همبستگی کامل با مردم ایران، حمله به تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای را نقض آشکار منشور ملل متحد دانست و هشدار داد که این‌گونه اقدامات، سابقه خطرناکی در توسل به زور ایجاد کرده و تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی است. نماینده این کشور با انتقاد از رفتار دوگانه برخی کشور‌ها و سوءاستفاده از سازوکار‌های سازمان ملل، خواستار همکاری جمعی برای دفاع از منشور و استقرار نظم بین‌المللی عادلانه شد. / ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار