به گزارش راهبرد معاصر محمدحسین فضلی رئیس شورای سیاستگذاری رویداد بین المللی ایران اسکوکواکس ۲۰۲۲، در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، به سوالات زیر درباره این رویداد پاسخ داد.
رویداد بین المللی ایران اسکوکواکس ۲۰۲۲ را معرفی کنید و شرکت کنندگان آن چه اشخاصی هستند؟
آقای فضلی: با توجه به عضویت ایران در سازمان همکاریهای شانگهای در سال ۱۴۰۰ و ایجاد فرصت مناسب برای به اشتراک گذاشتن فعالیتهای اقتصادی بین کشورهای عضو این سازمان، حوزه خلیج فارس و برخی دیگر از کشورهای هدف، با هدف بیاثرسازی تحریمها، قرار است مهر امسال نمایشگاه و همایشی، با مشارکت ۲۶ کشور برگزار شود.
نمایشگاه ایران اسکوکواکس در حوزههای مختلف اقتصادی از جمله نفت و گاز، نیروگاهی و انرژی، صنایع فولاد، ماشین سازی، خودرو، ساختمان و شهرسازی، حمل و نقل، کشتیرانی، غذا، کشاورزی، دارویی و تجهیزات پزشکی، سایبری و انفورماتیک، گردشگری، چاپ و بسته بندی و غیره برگزار خواهد شد.
مخاطبان اصلی در این رویداد، مدیران واحدهای صنعتی، تولیدکنندگان و صاحبان صنایع، صاحبان بنگاههای اقتصادی و برندها، تامین کنندگان مواد اولیه، سرمایه گذاران و صاحبان طرحهای شخصی، ملی و بین المللی خواهند بود که همه آنها جزو شرکتهای دارای رتبه بالا هستند.
قرار است حدود ۳۰۰ شرکت خارجی برای حضور در رویداد اسکوکواکس دعوت شوند که تاکنون، تعداد زیادی از آنها اعلام آمادگی کرده اند و مراحل صدور ویزای نمایندگان این شرکتها، در حال انجام است.
با توجه به نامگذاری سال از سوی رهبر انقلاب به عنوان «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین»، شرکتهای دانش بنیان نیز جزو شرکت کنندگان این رویداد خواهند بود و تاکنون، دانشگاهها و اساتید بسیاری، اعلام آمادگی کرده اند.
پنج تالار با اهداف مختلف برای گروه بندی شرکتکنندگان در نظر گرفته شده؛ تالار حامی مختص به سرمایهگذاران داخلی و خارجی، بانکها، بیمهها و شتاب دهندههاست. در تالار پیشرو، هلدینگها، شرکتها و بنگاههای بزرگ فعال در حوزههای صنعتی و خدماتی حضور خواهند داشت.
تالار برندها، مرکز حضور برندهای دارای شرکتهای زنجیرهای توزیع کالا و ارائه دهنده خدمات خواهد بود که با مصرفکنندگان نهایی ارتباط دارند. تالار آینده مربوط به شرکتهای فناورمحور، دانش بنیان و فعالان حوزه متاورس و هوش مصنوعی است و در تالار جاده نیز، شرکتهای حمل و نقل دریایی، زمینی و ریلی و همچنین فعالان گردشگری و فرهنگی حضور خواهند یافت.
مزیت حضور در این رویداد برای شرکت کنندگان چه خواهد بود؟
آقای فضلی: با توجه به اینکه کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای حدود ۵۰ درصد از جمعیت دنیا را تشکیل میدهند، این نمایشگاه زمینه ساز سرمایه گذاری، ارائه تکنولوژیها و صنایع به روز برای تمامی کشورهای عضو است.
در بازه زمانی برگزاری این رویداد، کارگروههای B۲B (مدل تجارت مربوط به ارتباط دو بنگاه اقتصادی) و G۲G (مدل تجارت مربوط به دولت ها) برگزار خواهد شد که شرکتها میتوانند از آنها استفاده کنند.
اهمیت برگزاری این همایش و نمایشگاه سه روزه برای ایران چیست؟
آقای فضلی: برگزاری این رویداد با توجه به اینکه معاونان اقتصادی کشورهای عضو شانگهای در این نمایشگاه حضور خواهند داشت، دارای اهداف زیر است:
ایجاد سازمان توسعه تجارت مشترک میان کشورهای عضو؛
تاسیس یک بانک مشترک و ایجاد سامانه ای مانند سوئیفت؛
ایجاد دبیرخانه دائمی در تهران؛
ایجاد انجمن بین المللی میان تشکلهای صنعتی و مدیریتی ۲۶ کشور؛
ایجاد هلدینگ های بین المللی صنعتی، تجاری و سرمایه گذاری؛
معرفی طرحهای بین المللی کشورها به ویژه ایران در این نمایشگاه با هدف جذب سرمایه گذاری و مشارکت های خارجی
همچنین نمایشگاه ایران اسکوکواکس به واسطه حضور شرکت کنندگان خارجی، بستری را برای رونق گردشگری فراهم میکند.
برای برگزاری این نمایشگاه با چه سازمانها و وزارتخانههایی هماهنگی صورت گرفته است؟
آقای فضلی: به منظور بهتر برگزار شدن این نمایشگاه، هماهنگیهای لازم با وزارتخانههای صمت، امور خارجه، راه و شهرسازی، نفت، میراث فرهنگی و گردشگری، جهاد کشاورزی و سازمان ها و نهادهای ریاست جمهوری، معاونین اول و اقتصادی ریاست جمهوری، بنیاد برکت، شهرداری تهران، سازمان توسعه و تجارت وزارت صمت و سایر سازمانها و نهادهای مرتبط به عمل آمده است.
نمایشگاه بین المللی ایران اسکوکواکس در چه تاریخ و محلی برگزار میشود؟
آقای فضلی:با توجه به هماهنگیهای صورت گرفته، در نظر داریم افتتاحیه نمایشگاه با حضور رئیس جمهور در محل سالن اجلاس سران برگزار شود. محل برگزاری این نمایشگاه، مرکز نمایشگاه بین المللی شهر افتاب و تاریخ آن، از ۲۷ تا ۳۰ مهر ۱۴۰۱ خواهد بود.
راههای ارتباطی برای علاقهمندان به شرکت در این نمایشگاه، از طریق سایت www.iranscocoex.com، ایمیل: info@iranscocoex.com و تلفن: ۰۲۱۸۸۵۱۵۳۲۰ است./باشگاه خبرنگاران