پیش‌بینی بورس فردا/ بازار با کمبود نقدینگی روبرو است-راهبرد معاصر

پیش‌بینی بورس فردا/ بازار با کمبود نقدینگی روبرو است

کارشناس بازار سرمایه گفت:احتمالا معاملات فردای بورس با امروز تفاوتی نداشته باشد. البته می‌تواند کمی منفی‌تر از امروز باشد اما شاخص‌ها تفاوت چندانی نخواهند داشت. این روزها کمبود نقدینگی در بازار بیش از هر چیزی نمایان شده است.
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۲ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 21
کد خبر: ۱۳۹۲۶۵

به گزارش راهبرد معاصر بورس امروز دوشنبه افزایش هزار و ۲۸۴ واحدی را تجربه کرد و به سطح یک میلیون و ۵۴۷ هزار واحدی رسید. این رشد درحالی است که شب گذشته استیضاح وزیر صمت در مجلس اعلام وصول شد و به واسطه این خبر، امروز گروه خودرویی سبزپوش شدند.

محمد خبری‌زاد، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارت‌نیوز گفت: احتمالا معاملات فردای بورس با امروز تفاوتی نداشته باشد. البته می‌تواند کمی منفی‌تر از امروز باشد اما شاخص‌ها تفاوت چندانی نخواهند داشت. این روزها کمبود نقدینگی در بازار بیش از هر چیزی نمایان شده است.

وی ادامه داد: انتشار صورت مالی شرکت‌ها نشان می‌دهد که حاشیه سودها در فصل زمستان نزولی شده است. دلیل این موضوع افزایش هزینه‌های سربار و انرژی بود که از سمت دولت به شکل‌های مختلف از این شرکت‌ها دریافت می‌شد و کسری بودجه شرکت‌ها نیز از همین محل تامین شده که باعث دلسرد شدن اهالی بورس در مورد بیشتر آنها شده است.

خبری‌زاد تاکید کرد: البته برخی از شرکت‌ها گزارش خوبی داشته‌اند. اما کلیت بورس از این می‌ترسد که روند کاهش حاشیه سودها ادامه‌دار باشد و سرمایه‌گذاران امسال سود چندانی کسب نکنند. به  همین دلیل افراد به سمت بازارهای حاشیه می‌روند.

تاثیر نامه‌نگاری سازمان خصوصی‌سازی روی بورس

این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: نامه رئیس سازمان خصوصی‌سازی درباره بلوک‌های ایران‌خودرو و ساپیا تاثیری روی بورس ندارد. موارد ذکر شده در این نامه باید دو تا سه ماه پیش انجام می‌شد و تا زمانی که قیمت‎‌های جدید اجرایی نشود این موضوع نمی‌تواند تاثیری روی کلیت بازار سرمایه داشته باشد.

خبری‌زاد تصریح کرد: بازار سرمایه امسال با این نامه و مصاحبه‌ها رشد و آن زمان قیمت برخی از سهام به قیمت اصلی خود بازگشتند اما دوباره این اتفاق رخ نمی‌دهد.

وی با اشاره به استیضاح وزیر صمت گفت: تا زمانی که عرضه‌ها افزایش پیدا نکند، عرضه خودرو در بازار انجام نخواهد شد. خودروسازانی مثل کرمان خودرو یا خودروهایی که تیراژ‌ آنها بالا نیست هم باید وارد بازار شوند. ایران‌خودرو و سایپا تا وقتی که تیراژ محصولاتشان بالا نرود و نتوانند بازار را سیراب کنند تغییری در روند نوسانات سهامشان ایجاد نمی‌شود./تجارت نیوز

ارسال نظر