دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

ماکرون پیشنهاد استعفا از ریاست جمهوری فرانسه را رد کرد

کاخ الیزه اعلام کرد رئیس‌جمهور فرانسه پیشنهاد «الیزابت بورن» نخست‌وزیر این کشور برای استعفا در پی نتایج انتخابات پارلمانی را رد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۴ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 21
کد خبر: ۱۳۹۳۶۹

به گزارش راهبرد معاصر، کاخ ریاست‌جمهوری فرانسه اعلام کرد «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور این کشور درخواست استعفای نخست‌وزیر را رد کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، الیزه اعلام کرد ماکرون به دنبال «راه‌حل‌های سازنده» در گفتگو با مخالفان است.

در پی از دست رفتن اکثریت پارلمانی ائتلاف ماکرون، تعدادی از رهبران احزاب سیاسی فرانسه خواستار استعفای «الیزابت بورن» نخست‌وزیر این کشور شدند.

به نوشته «یورو نیوز»، ماکرون امروز سه‌شنبه (۲۱ ژوئن) با رقبای خود گفتگو خواهد کرد تا به توافقی برای تشکیل یک دولت کارآمد دست یابد. ماکرون در نتیجه دور دوم انتخابات که روز یکشنبه برگزار شد اکثریت پارلمانی را از دست داد و احتمالاً به حمایت یک یا چند حزب کوچکتر نیاز دارد تا اصلاحات کلیدی خود را از طریق مجلس ملی انجام دهد.

طبق این گزارش، شش تن از مخالفان سیاسی ماکرون یکی پس از دیگری روز سه‌شنبه وارد کاخ الیزه خواهند شد، از جمله «مارین لوپن» رهبر راست افراطی. قرار است مذاکرات بیشتری در روز چهارشنبه انجام شود، اما تاکنون «ژان لوک ملانشون» رئیس دومین بلوک بزرگ در مجلس ملی متشکل از احزاب چپ افراطی، سوسیالیست و سبز هنوز قرار نیست که با معاون خود حاضر شود، گرچه ایده دیدار با ماکرون را رد نکرده است.

در پایان دور دوم انتخابات پارلمانی فرانسه، نامزد‌های ماکرون ۲۴۵ کرسی به دست آوردند که بیش از تعداد ۱۳۱ کرسی کسب شده توسط ائتلاف Nupes تحت هدایت ملانشون بود و حزب راست افراطی «جبهه ملی» لوپن هم با ۸۹ کرسی به یک موفقیت تاریخی دست یافت.

به طور سنتی، رای‌دهندگان فرانسوی پس از انتخاب رئیس‌جمهور از فرصت انتخابات پارلمانی که چند هفته بعد از آن برگزار می‌شود استفاده می‌کنند تا به رئیس‌جمهور جدید اکثریت پارلمانی برای پیشبرد برنامه‌اش را بدهند. بدون اکثریت مطلق ۲۸۹ کرسی، ماکرون برای پیشبرد اصلاحات مهم خود مانند افزایش سن بازنشستگی، کاهش مالیات‌ها و اصلاح مزایا به حمایت سایر احزاب نیاز خواهد داشت.

بر اساس تحلیل‌ها، با توجه به عدم دستیابی احزاب همپیمان ماکرون به اکثریت پارلمان، دوره‌ای از عدم اطمینان ایجاد می‌شود که می‌تواند با میزانی از تقسیم قدرت در میان احزاب که در دهه‌های گذشته در فرانسه سابقه نداشته همراه یا منجر به فلج طولانی‌مدت و تکرار انتخابات پارلمانی در آینده شود./فارس

ارسال نظر