حاکمیت دلار آمریکا در مبادلات بین المللی رو به تضعیف است-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

حاکمیت دلار آمریکا در مبادلات بین المللی رو به تضعیف است

رئیس کل اسبق بانک مرکزی با اظهار به اینکه حاکمیت دلار آمریکا در صحنه مبادلات بین المللی در حال تضعیف شدن است گفت: امروز هم به لحاظ مسائل سیاسی و هم به لحاظ توان اقتصادی حاکمیت ارز ملی کشورها در حال تقویت است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۳ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 18
کد خبر: ۱۳۹۴۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ طهماسب مظاهری سیستم تسویه بانکی را دارای ساختار سازمانی برشمرد که همواره در نظام های بانکی و حتی در سال های دور در ایران وجود داشته و گفت: این سیستم در گذشته به صورت دستی عمل می شده و به آن سیستم تسویه بین بانکی یا اتاق کِلِر گفته می شده است.

 

وی افزود: این سیستم به مرور هم بین بانک های داخلی کشور و هم بین بانک های کشورهای مختلف پیشرفت کرد. مرحله بعد از روش دستی و قبل از روش الکترونیکی نیز تلکس بود که این تسویه را انجام می دادند و چند سالی است که روش الکترونیکی جایگزین شده است.

 

رئیس کل اسبق بانک مرکزی ماهیت سیستم تسویه را رقابتی دانست و تاکید کرد: این کار انحصاری و بین بانکی نیز نیست و فقط تسویه بین بانکی است و شرکت ها و موسسات مختلف ممکن است بتوانند بیایند و این خدمت را به بانک های داخلی یا بین کشور ها ارائه کنند.

 

وی به سیستم تسویه سوئیفت اشاره کرد و گفت: سوئیفت از شرکت هایی است که نرم افزاری را به صورت الکترونیکی طراحی کرد که با سرعت بیشتر و دقت نسبتا خوب و بالا بین بانک های کشورهای مختلف عملیات بانکی را انجام داد و چون نرم افزارش مدرن و خوب و علمی بود مورد اقبال بانک های مختلف قرار گرفت.

 

مظاهری یادآور شد: به مرور این شرکت توانست به یمن دانش فنی خوبی که داشت و به یمن انحصار حق دانش فنی که خودش دارد این بازار را در اختیار بگیرد و تقریبا همه دنیا از آن استفاده کردند.

 

وی در عین حال متذکر شد: چون ماهیت این کار، رقابتی است و موسسه دیگری می تواند با معرفی نرم افزار دیگری که عملیات تسویه را بین بانک ها انجام دهد، بستگی به اقبال آن بانک ها دارد که بخواهند از این روش استفاده کنند و عضو آن شوند.

 

رئیس کل اسبق بانک مرکزی به اقدام روسیه برای ایجاد سیستم تسویه جدید اشاره کرد و گفت: اولا روسیه خواسته در رقابت با سوئیفت، مشابه این کار را انجام دهد. از طرفی مدت زمان اعتبار حق دانش فنی سوئیفت سر آمده مگر آنها نوآوری جدیدی را داشته باشند که هنوز مشخص نیست و یا اینکه مثلا بتوانند خدمت بهتری را ارائه کند.

 

وی در خصوص اینکه آیا این اقدام روسیه مورد اقبال بانک ها قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: تغییر نرم افزار بانک، کار پرخرج و پر هزینه ای است و بانک ها اقبال نمی کنند. مزیتی که روسیه برای این کار در نظر گرفته این است که بانک ها برای اینکه از خدمات استفاده کنند دیگر لازم نیست نظام نرم افزاری خود را تغییر دهند.

 

مظاهری با اشاره به اعلام آمادگی بانک ها برای سیستم جایگزینی روسیه گفت: هنوز آماری داده نشده که چند بانک از چند کشور رفته و اعلام کرده اند که می خواهند با این سیستم کار کنند.

 

وی خاطر نشان شد: این حرکت و رقابت در خدمات الکترونیکی بانکداری یک خبر و اقدام میمون و مبارک در نظام بانکداری است و هرچقدر رقابت ها بیشترشود و شکل بگیرد خدمت گیرندگان از آن منتفع می شوند و هزینه هایشان کمتر می شود سرعت بیشتر می شود و کیفیت و دقتش بالا می رود و نظام بانکداری در سطح دنیا می تواند هم از انحصار یک شرکت در بیاید و هم اینکه با کیفیت بهتری انجام شود.

 

رئیس کل اسبق بانک مرکزی با اظهار به اینکه حاکمیت دلار آمریکا در صحنه مبادلات بین المللی در حال تضعیف شدن است، بیان کرد: امروز هم به لحاظ مسائل سیاسی و هم به لحاظ توان اقتصادی حاکمیت ارز ملی کشورها در حال تقویت است و حاکمیت دلار به عنوان منشا تسویه های بانکی کشورهای مختلف دارد تضعیف می شود.

 

وی در عین حال متذکر شد: تا زمانی که اقتصاد کشورها قوی نشود و باور نکنند که می توانند ارز خود را مبنای تسویه قرار دهند و سیاست های اقتصادی داخل کشور خودشان را طوری تنظیم نکنند که ارزشان باثبات و قابل اتکا شود، این کار پا نخواهد گرفت.

 

منبع: تسنیم

کلمات کلیدی: دلار آمریکا
ارسال نظر