ماجرای تخلیه یک ساختمان در بیمارستان رسول اکرم تهران

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن تشریح جزئیات تخلیه یکی از ساختمان‌های بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) گفت: ساخت بیمارستان به ازای هر تخت بیمارستانی، ۲ تا ۲.۵ میلیارد تومان هزینه دربردارد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۸ - ۰۷ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 28
کد خبر: ۱۴۰۲۹۱

به گزارش راهبرد معاصر، نادر توکلی امروز در نشست خبری در بیمارستان رسول اکرم (ص) درباره تخلیه یکی از ساختمان‌های بیمارستان اظهار کرد: موضوع بیمارستان‌های قدیمی یکی از مسائل و مشکلات کل استان تهران و کشور است. آمار‌های متفاوتی وجود دارد که اکثر این آمار‌ها بیانگر این است که فرسودگی نسبی در ناوگان ارائه خدمات بیمارستانی وجود دارد. ارزیابی‌ها در مورد ایمنی و امنیت ساختمان در سه حوزه انجام می‌شود که شامل ایمنی سازه‌ای، غیرسازه‌ای و عملکردی در زمان بحران است.

وی افزود: ایمنی سازه مربوط به بنا و زیربنا است، ایمنی غیرسازه‌ای مربوط به عناصر برقراری امنیت ساختمان مانند آسانسورها، برق، مکانیک، تاسیسات سرمایشی و گرمایشی، اطفای حریق و... است و ایمنی عملکردی نیز به ساختار چیدمان کمیته‌های مدیریت بحران بیمارستان ربط دارد.

وی ادامه داد: در مجتمع بیمارستانی رسول اکرم (ص)، چهار ساختمان با کاربری آموزشی و مدیریتی داریم. در برخی ساختمان‌های بیمارستان ارزیابی‌های مختلف صورت گرفته و در نهایت با دستور دادستانی و اخطار‌های ایمنی، موضوع بررسی ساختمان‌ها به معاونت درمان دانشگاه داده و کارگروه ارزیابی ایمنی بیمارستان تشکیل شد. از نظر ایمنی غیرسازه‌ای، هر چهار ساختمان بیمارستان از ابتدای سال جاری در دستورکار ایمن سازی قرار گرفتند و تمام تاسیسات بیمارستان بازسازی و نوسازی شد.

وی ادامه داد: در حوزه آتش‌نشانی با همکاری این سازمان بررسی‌هایی صورت گرفت که مشخص شد بحث مهم، ایمنی سازه‌ای است. با بررسی در کمیته به جمع‌بندی کلی رسیدیم که ساختمان شماره ۳ بیمارستان رسول اکرم (ص) در دستور کار تخلیه قرار بگیرد. این تخلیه به شکل فازبندی و طی یک برنامه سه تا چهار ماهه انجام می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: تمام خدمات اورژانس، بیماران تنفسی، اورژانس قلبی - مغزی و ارائه خدمات به مصدومان تصادفات و سوانح در بیمارستان ادامه می‌یابد و بخشی از خدمات که جنبه الکتیو (غیراورژانسی) دارند به خارج از بیمارستان انتقال پیدا می‌کند. درباره این که محل جایگزین کجا باشد رایزنی‌هایی با چند مرکز انجام شده است که اعلام خواهد شد. برای انتقال موقت خدمات ساختمان ۳ بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) اولویت اول ما مراکز دولتی تابعه دانشگاه علوم پزشکی ایران است که در حال انجام هماهنگی برای استفاده از فضای مازاد سایر مراکز درمانی هستیم؛ هدف ما انتقال چند تخت بیمارستانی به سایر مراکز نیست بلکه یک سرویس درمانی را به صورت گلوبال منتقل خواهیم کرد.

هزینه ساخت بیمارستان ۲ میلیارد تومان به ازای هر تخت

وی در پاسخ به سؤال تسنیم که هزینه ساخت یک بخش در بیمارستان چه قدر است، بیان کرد: ساخت بیمارستان به ازای هر تخت بیمارستانی، ۲ تا ۲.۵ میلیارد تومان هزینه دربردارد و به همین میزان نیز تجهیز تخت بیمارستانی هزینه دارد و این هزینه با منابع بیمارستان و وزارت بهداشت قابل تأمین نیست و نیاز به ردیف بودجه اعتباری از سازمان مدیریت و برنامه و بودجه دارد.

تخلیه ۲۰ درصد ظرفیت بستری بیمارستان حضرت رسول

در ادامه این نشست خبری، دکتر تقی ریاحی، رئیس مجتمع بیمارستانی حضرت رسول اکرم (ص) درباره تخلیه یکی از ساختمان‌های بیمارستان اظهار کرد: مباحث پیرامون ساخت بیمارستان جایگزین بیمارستان‌های بزرگ قدیمی طی دو یا سه دهه گذشته مطرح بوده است؛ ۲۰ سال پیش ۱۰ بیمارستان بزرگ آسیب‌پذیر و قدیمی تهران از سوی وزارت بهداشت مورد مطالعه قرار گرفت و نقشه‌هایی برای جایگزین کردن آن انجام شد که در برخی نقاط اتفاقات مثبتی رخ داد، اما در مورد بیمارستان رسول اکرم (ص) تنها منجر به تملک زمینی در کنار بیمارستان شد و اتفاق دیگری رخ نداد.

وی ادامه داد: ساختمان‌هایی که در بیمارستان رسول اکرم قرار دارد مربوط به قبل از انقلاب است. ساختمان شماره ۳ که الان بحث تخلیه‌اش مطرح است جزو فضای کمکی و پایون بیمارستان و محل اقامت همراهان بیمار بود که در سه دهه گذشته تغییر کاربری داد و تبدیل به بخش بیمارستانی شد.

وی افزود: در دوران کرونا پذیرنده بیماران کرونایی بودیم، اما بیمارستان فاقد استاندارد‌های لازم برای تبدیل بخش‌ها به بخش بیماران تنفسی بود، زیرا ما در این دوران مجبور به تبدیل بخش‌ها به بخش کرونایی شدیم و ساختمان شماره ۳ که قرار است تخلیه شود نیز تبدیل به ساختمان اصلی کرونا شد. از سوی دیگر چالش‌های دیگری نیز در سال‌های گذشته داشتیم برای مثال در سال ۹۹ آتش‌سوزی رخ داد و یک طبقه از ساختمان شماره ۲ آتش گرفت که البته تلفات نداشت. با این وجود ساختمان‌های بیمارستان در سال‌های گذشته بازسازی شد و بسیاری از بخش‌ها شامل کلینیک‌های بیمارستان نیاز به بازسازی دارند که عمده بازسازی‌ها با کمک خیرین انجام شده است.

وی با بیان اینکه جایگزین کردن ۸۵۰ تخت بیمارستانی کار سختی است؛ گفت:۲۰ درصد ظرفیت بستری و ۴۰ درصد اتاق‌عمل‌ها و بخش‌های مربوطه بیمارستان در ساختمان شماره ۳ قرار دارد که باید تخلیه شود. باید ۱۶۰ تخت بیمارستانی و ۸ اتاق عمل را در منطقه‌ای در غرب تهران در اختیار داشته باشیم تا بتوانیم با امنیت مناسبی، به ارائه خدمات درمانی و آموزشی ادامه دهیم./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر