بیانیه پایانی نشست گروه هفت علیه ایران-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

بیانیه پایانی نشست گروه هفت علیه ایران

در بیانیه پایانی نشست گروه هفت کشور صنعتی، ادعا‌هایی در مورد برنامه هسته‌ای ایران مطرح شده است. در این بیانیه، برخلاف ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران آمده است: «ما بر تعهد صریح خود تاکید می‌کنیم که ایران هرگز نباید سلاح هسته‌ای تولید کند».
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۹ - ۰۷ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 28
کد خبر: ۱۴۰۳۰۸

به گزارش راهبرد معاصر و به نقل از رویترز، در ادامه این بیانیه ادعا شده است که «راه حل دیپلماتیک، بهترین راه برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران است».

پیش‌تر نیز یک مقام فرانسوی به خبرگزاری رویترز گفته بود که موضوع توافق هسته‌ای با ایران پس از سفر جوزپ بورل به تهران در دستور کار گفتگو‌های گروه هفت قرار گرفته است. گفتنی است رسانه‌ها گزارش داده اند که مذاکرات هسته‌ای مجددا این هفته در پایتخت قطر از سر گرفته می‌شود.

روسیه و قیمت انرژی
رهبران گروه هفت می‌گویند اقدامات بیشتری برای محدود کردن درآمد‌های روسیه انجام خواهد شد.

در بیانیه پایانی نشست G۷ آمده است: «ما وابستگی به کالا‌های هسته‌ای غیرنظامی روسیه و محصولات مشابه آن را کاهش خواهیم داد».

همچنین گفته شده این رهبران توافق کرده اند ممنوعیت حمل و نقل نفت روسیه که بالاتر از قیمت معین فروخته می‌شود را بررسی کنند.

از سوی دیگر در این بیانیه از کشورهای تولیدکننده نفت خواسته شده تولیدات خود را افزایش دهند: «ما کشورهای تولیدکننده نفت را تشویق می‌کنیم تا تولید خود را برای کاهش تنش در بازارهای انرژی افزایش دهند و در این زمینه از واکنش‌های اخیر اوپک استقبال کرده و از آن‌ها می‌خواهیم به اقدامات در این زمینه ادامه دهند.»

گروه هفت به این محدودیت‌ها به عنوان راهی برای کنترل قیمت انرژی نگاه می‌کند که در ماه‌های اخیر افزایش شدیدی یافته است. بخش بزرگی از افزایش قیمت‌ها در راستای اعمال تحریم‌های شدید بر روسیه بوده است. اتحادیه اروپا می‌گوید تحریم‌ها را به دلیل کاهش درآمد‌های روسیه بر این کشور اعمال کرده است. این در حالی است که آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش ماهانه خود در ماه ژوئن اعلام کرد درآمد‌های صادرات نفت روسیه در ماه مه حتی با وجود کاهش حجم صادرات، افزایش یافته است.

امنیت غذایی
رهبران گروه هفت متعهد شدند مبلغ ۴.۵ میلیارد دلار برای مبارزه با گرسنگی جهانی اختصاص دهند. گفته شده این مبلغ برای مبارزه با گرسنگی در ۴۷ کشور هزینه خواهد شد.

گفتنی است گروه هفت در تلاش است که کشور‌های در حال توسعه را که بسیاری از آن‌ها روابط نزدیکی با روسیه دارند، برای مخالفت با پوتین گردهم آورد.

جنگ اوکراین به بحران امنیت غذایی که پیشتر ایجاد شده بود، دامن زده است. اوکراین و روسیه هر دو از صادرکنندگان مهم غلات در جهان هستند و درگیری سبب کاهش صادرات هر دو کشور شده است. از سوی دیگر، روسیه می‌گوید بنادر جنوب اوکراین مین‌گذاری شده و ارسال مواد غذایی از آن‌ها ممکن نیست./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده