به گزارش راهبرد معاصر روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت گزارش داده لاپید در این سفر نگرانیهای تلآویو را از «احیای احتمالی توافق هستهای و خروج سپاه پاسداران از فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده آمریکا ابراز خواهد کرد.»
دولت آمریکا فروردینماه سال ۱۳۹۸ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست «سازمانهای تروریستی خارجی» (FTO) قرار داده بود. این اقدام نخستین باری بود که کاخ سفید نیروهای مسلح رسمی یک کشور خارجی را در فهرست «سازمانهای تروریستی» قرار میداد. پس از این تصمیم، شورای عالی امنیت ملی ایران مقر مرکزی فرماندهی ارتش آمریکا در منطقه را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد.
پیش از اقدام دولت ترامپ در این راستا کارشناسان در خود آمریکا هم درباره تبعات این اقدام هشدار داده و تلاش کرده بودند کاخ سفید را از آن برحذر دارند. روزنامه نیویورکتایمز، به عنوان اولین رسانهای که اسفندماه ۱۳۹۷ مقاصد دولت آمریکا در این باره را گزارش کرد نوشت این طرح هنگام ارائه با مخالفت مقامهای پنتاگون و «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا» (سیا) رو به رو شده است.
یدیعوت آحارونوت در گزارش خود نوشته است که یائیر لاپید و «امانوئل ماکرون»، رئیسجمهور فرانسه با یکدیگر «روابط عالی» دارند و نخستوزیر اسرائیل، ماکرون را در میان سران کشورهای اروپایی از همه به خود نزدیکتر میداند.
فرانسه از سالها پیش به دلیل نقش سنتیاش در کارشکنی در مذاکرات هستهای با ایران به نیابت از رژیم صهیونیستی به «گربه سیاه» این گفتوگوها شهره شده است.
کشورهای غربی و به ویژه آمریکا بعد از مذاکرات وین و مذاکرات دوحه به جای انجام اقدامات لازم برای اجرای کامل برجام به توجیههای متفاوتی برای مقصرنمایی ایران متوسل شدهاند.
این کشورها در ماههای گذشته ابتدا با متصل کردن موضوع مذاکرات به جنگ اوکراین ادعا کردند که روسیه مانع از پیشبرد گفتوگوها شده است.
بعد از آنکه «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در جریان سفر «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد که موضوع درخواست ضمانت مسکو برای همکاری با ایران پس از اجرای کامل برجام مانعی برای ادامه گفتوگوها نیست، کشورهای غربی به برجستهسازی یک موضوع ایران پرداخته و مدعی شدند درخواست تهران برای حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی مذاکرات را به بنبست کشانده است./فارس